Така е! И разстоянието м-у тях е важно, за да стане организирано разминаване м-у молекулите, а не да става хаус ако е по голямо или по малко разстоянието. Именно това ще е резонанса цялостна хармония. И на 100% съм сигурен, че можем да постигнем в пъти по икономично у-во с примерно 10-20Вт или по малко.Philip написаCOLONКолкото по-просто, толкова по-действено![]()
Най-важния момент според мен е близък отражател.
След като водните молекули са фраснати от вибриращо по някаква причина нещо, докато още имат силен импулс, трябва да се ударят в друго нещо, за да придобият по-високо енергийно ниво (в случая температура)
Водонагряващо у-во на Питър Дейви
Re: Водонагряващо у-во на Питър Дейви
Интересно видео за въздействието на звуковите вибрации над водата. http://www.youtube.com/watch?v=uENITui5_jU
Направих още опити с настроен бирен кен на 50хз, но пак се получава електролиза и започва да жужи малко преди завиране. Тока също започва да се намалява пак около точката на завиране. Въпреки това 8 литра вода завря за час и двадесет минути, като почна от 1.2А и стигна към края 5.4А, което апак не е лошо за опитна постаовка. Получи се страшно много пяна на повърхността, може би защото не беше съвсем чиста водата. Нова та ми идея е с плоска пластина или цилиндрична плътна вкарани в тръба със съответния профил, да им се приложи механична вибрация с честота, която мога да променям. До тук е лесното. Въпроса е как да причиня вибрациите в пластината. Мисля си за електромагнит, който да клатя с един мосфет управляван от честотен генератор, и едни постоянен магнит върху пластината. Ако някой има идеи за вибратор да споделя
Принципно не ми се иска да е механизъм с триене, а да е посредством магнитно поле.

Голяма съм тиква. Почти бях сигурен, че имаме такава тема, но не можах да я намеря.
Да. На единия кабел ги слагам. Холда нали можеш да го задействаш след пускането на уреда?
Докато отговориш, ще опитам да снимам джаджичката и качвам направо снимката. Да не мислиш, че съм мерил разстояния? Всичко правя по усет. Задействам го виртуално, докато не получа най-добър резултат и го правя по този начин
Да. На единия кабел ги слагам. Холда нали можеш да го задействаш след пускането на уреда?
Докато отговориш, ще опитам да снимам джаджичката и качвам направо снимката. Да не мислиш, че съм мерил разстояния? Всичко правя по усет. Задействам го виртуално, докато не получа най-добър резултат и го правя по този начин

Наблюдавам - анализирам - променям.
Евала! 8-)Philip написаCOLON Да не мислиш, че съм мерил разстояния? Всичко правя по усет. Задействам го виртуално, докато не получа най-добър резултат и го правя по този начин
Холда при мене е с бутон, който има две положения включено изключено. Ако го включиш ще седин на начална стойност като го включиш. Като го изключиш ще почне да се променят показанията. Колко А предпазител си сложил?

При тези холда е бутон. Сега ще пробвам отново
Представяш ли си Филипе, да слушахме мнения, като на Вейпауър, до къде щяхме да сме стигнали.
Нищо лично Вейпауър.
Интересно ми е да опишеш, как си направил закрепването между двете, какво си ползвал?

Нищо лично Вейпауър.

Интересно ми е да опишеш, как си направил закрепването между двете, какво си ползвал?
Въпреки, че е бутон се оказа, както каза :D
23А първата секунда, втората около 20 и вече кипеше, третата падна на 18А
23А първата секунда, втората около 20 и вече кипеше, третата падна на 18А
Даааааааааааааааа
Основното е шпилка М6 и няколко гайки - пак толкова.
Захранването на долната е директно през шпилката.
Горната е изолирана от шпилката и долната с разширената част на дюбел, който съм резнал да излезе около 20 мм над нея.
Върху дюбела - по-голяма гайка с пола, под която съм затиснал другия кабел. Голямата гайка съм затиснал с бялата поликарбонова тръбичка, която пък е притината надолу от гайка М6. Това е.

Основното е шпилка М6 и няколко гайки - пак толкова.
Захранването на долната е директно през шпилката.
Горната е изолирана от шпилката и долната с разширената част на дюбел, който съм резнал да излезе около 20 мм над нея.
Върху дюбела - по-голяма гайка с пола, под която съм затиснал другия кабел. Голямата гайка съм затиснал с бялата поликарбонова тръбичка, която пък е притината надолу от гайка М6. Това е.
При моите опити, ампеража растеше и малко преди завиране почваше да жужи, чак се усещаха вибрации по съда, и почваше ампеража да пада, но аз не съм ползвал звънци.
Ти чуваш ли жужене? Ако имаш трансформатор на по нисък волтаж, ама да е як де, може да пробваш. Тогава високия ампераж няма да е такъв проблем. Вероятно ще има нужда от корекция отстоянието между двата звънеца.
И на мен ми се въртеше закрепване с изброените материали.
А има ли възможност за реглеаж на отстоянието?
Успех!

И на мен ми се въртеше закрепване с изброените материали.

Успех!