Относно моите неща мога да кажа следното:
С проточни оптимизатори К1 и К2 ефектът е с 5-8% надолу от този на зоновия К3, който е с по-нова технология. Максимален ефект от оптимизаторите ми има при газ, при К3 и правилно регулиране на обедняването на сместа и коректно предварение се стига нормално до 25-30, в отзделни случаи 35% икономия и по-добро вървене на колата, дори по-добро от на бензин/. При бензин около 20-22%, при дизели максимум 18% - но при тях е каквото ти пуснат като възможност ламбдата и компа, затова ефектът е ограничен и е по-малко от този при газовите уредби.
Лично аз все още карам на бензин, колата ми е Ситроен Ксантия 2,0, 1999 г, 134 к.с. и на извънградско карам с 5,4-5,5/100 при нормален 7-7,2, а в града около 9/100 при нормален разход над 12 л. Това е. Може и повече, но нямам начин да намаля бензина още лесно и евтино, трябва Мегаскуирт и т.н. или направо да мина на газ /както и ще стане скоро май/. Тогава слагам аванспроцесор и почвам да ровичкам в газовия комп за да я направя да гори не повече от 3,5-4/100 газ, дай Боже и по-малко

Там ще се работи с активирания ГОП и вероятно платиниран РОП. Целта е обедняване на сместа поне три пъти, като се регулира аванса със ТАП който има възможности за + предварение до 45 градуса, най-добре софтуерен.
Убедил съм се с времето и опита, че пътят е този и малко по-малко вървим по него напред -
постиженията са практически и се виждат . Теориите са важни, но само спомагателни
Поздрави