ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ УПРАЖНЕНИЯ

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина

ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ УПРАЖНЕНИЯ

Мнениеот caduceus » Сря Ное 19, 2014 5:25 pm

Здравейте колеги,
започвам тази тема със най-важното упражнение което рестартира човешката енергийна система и чисти всякакви пречки от такъв характер - запушване на меридиани поради външни причини, негативни състояния породени от недостиг на жизнена енергия и т.н.
ЦИТАТ ОТ КНИГАТА НА ДРУНВАЛО МЕЛХИСЕДЕК "ДА ЖИВЕЕШ В СЪРЦЕТО"
стр. 97, можете да я изтеглите от
http://www.spiralata.net/booklist.php?f ... Letter=%CC

Глава 5
ЕДИНСТВО МЕЖДУ НЕБЕТО И ЗЕМЯТА
Дихание на Единството Излизам на подиума Толкова е просто!
Коренните народи по света ми обясниха, че преди всеки важен ритуал човек трябва с любов в сърцето да се свърже с Майката Земя, после с Небесния Баща и накрая - благодарение на това - с Великия Дух или Бог. Същото трябва да направим и преди да навлезем в свещеното пространство на сърцето си, иначе няма да получим достъп до него.
Онова, което сега ще ви разкажа, научих през 1981 г. от един от моите учители в Таос Пуебло - Джими Рейна, при това обяснено с много прости думи. Но ето, че на сцената се появи и един от великите духовни учители по Крия йога, който се изразяваше твърде изискано.
През 1994 г. се готвех да взема участие в една проява, наречена "Сърцето на Слънцето", провеждана на остров Джекил в щата Джорджия, САЩ. Група духовни учители говореха един след друг, извисявайки аудиторията до все по-тясно единение с Духа. Скоро щеше да дойде и моят ред. Докато чаках зад кулисите в една малка стаичка, седнах пред олтара за медитация, където някой беше запалил свещ и подредил снимки от Дружеството по себереализация. Там бяха поставени ликовете на Кришна, Исус, Бабаджи, Лахири Махариши, Шри Юктешвар и Йогананда. Знаех, че кога¬то ми дойде редът, някой трябва да ми се обади, освен това бях подготвен по темата, върху която щях говоря, така че не ми оставаше нищо друго, освен да се концентрирам. За мен няма по-добър начин за съсредоточаване от медитацията.
Изразих мислено признателността си към Учителите за тяхното величие, затворих очи и навлязох в медитация. Светът около мен бавно започна да губи очертанията си и да се отдалечава, енергията нарасна и изведнъж получих видение. В този миг се промени не само програмата ми за участие в семинара същата вечер, но и почти целият ми духовен живот.


Друнвало Мелхизедек
Шри Юктешвар
Пред мен се яви благородният лик на Шри Юктешвар. Въпреки че поддържах близки отношения с Йогананда, който бе негов ученик, никога не съм се замислял за самия Шри Юктешвар. Но това бе именно той.
ДИХАНИЕ НА ЕДИНСТВОТО
Шри Юктешвар премина направо на въпроса, както смятам да направя и аз сега. Каза ми, че в Индия на никого дори не му хрумва да се докосне до Божественото, без да достигне до определено състояние на ума и сърцето, освен това ми даде много точни указания как именно да установя съзнателна връзка с Божественото и в крайна сметка - с Бог. Ето какво ми обясни:
"Няма значение къде се намираш, но що се отнася до мен, аз използвам олтар с една запалена свещ, за да фокусирам вниманието и ума си. Осъзнавам и усещам присъствието на моите учители и ние всички започваме да дишаме заедно, като един."
Единение с Божествената Майка
"Мислено се пренесете на някакво място на Земята, което ви се струва най-прекрасното на света. Може да отидете навсякъде - в планината сред дървета, реки и езера; или сред жарките пясъци на пустинята, където почти няма живот - няма значение, стига да ви се струва красиво. Постарайте се го да видите с възможно най-големи подробности.
Ако вашето място е в планината, например, пред-ставете си планинските върхове и белите пухкави облаци. Вижте и почувствайте гората, погледнете как дърветата се полюляват от вятъра. Наблюдавайте животните - елените и лосовете, малките зайчета и катерички. Погледнете надолу към бистрите планински потоци. Започнете да усещате любов към това място и към цялата природа. Нека тази любов да продължи да расте, докато почувствате, че цялото ви сърце тупти с топлотата на вашата обич.
Когато усетите, че моментът е настъпил, с помощта на намерението си изпратете своята любов към центъра на планетата, за да може Майката Земя да разбере колко много я обичате. Ако искате, можете да съберете тази любов в малка сфера и да я изпратите на Мама, но най-важно е вашето намерение. После зачакайте и се чувствайте като дете. Чакайте, докато усетите как Майката Земя ви изпраща в отговор своята любов. Вие сте нейно чедо и съм сигурен, че тя ви обича.
Когато любовта на Мама навлезе във вас, отворете се напълно и и позволете да проникне навсякъде в тялото ви. Нека изпълни всяка ваша клетка. Нека изпълни светлинното ви тяло. Оставете я да отиде там, където поиска. Потопете се в прекрасната майчина любов, която ви обгръща отвсякъде, и останете така - в единение с Майката Земя, докато усетите, че процесът е приключил. "
Единение с Божествения Баща
"В подходящия момент, който вие сами ще опреде-лите, погледнете към своя Божествен Баща, без да прекъсвате връзката си с Майката Земя. Обърнете се към останалата част от Творението отвъд Земята. Насочете вниманието си към нощното небе. Вижте как Млечният път лъкатуши по небосвода. Наблюдавайте планетите и Луната, която обикаля около вас и около Земята. Почувствайте Слънцето, скрило се от другата страна на Земята. Осъзнайте неописуемите глъбини на Космоса.
Преизпълнете се с любов към своя Баща, защото нашият Божествен Отец е Духът на цялото Творение, с изключение на нашата Божествена Майка - Земята. И когато любовта ви стане толкова голяма, че вече не можете да я задържате в себе си, изпратете я с помощта на намерението си нагоре, към небесата. Ако желаете, можете да я поместите в малка сфера."
Шри Юктешвар ни предлага да поставим обичта си в малка сфера и да я насочим към небето с помощта на намерението си. Освен това ни съветва да я изпратим към решетката на Единното съзнание около Земята. Ако не знаете какво представлява тази решетка, не се притеснявайте, просто направете така, както постъпват повечето тузем-ни племена по света: изпратете любовта си към Слънцето. Слънцето е свързано с другите слънца или звезди и с всичко живо във Вселената, подобно на решетките. Някои култури, например индианците хопи, които живеят в югозападната част на САЩ, изпращат любовта си към Голямото Централно Слънце. Ето още една концепция, която се различава донякъде от останалите, но това не променя същността. Изберете си някоя от тях - това няма значение. Важно е намерението да изпратите любов към всички живи същес-тва във Вселената.
Шри Юктешвар продължи: "Щом изпратите любовта си към Божествения Отец в небесата, спрете и зачакайте; в отговор той ще ви отвърне със своята любов. Разбира се, та нали той винаги го прави. Вие сте негово чедо и вашият Божествен Отец ще ви обича вечно. И така, както позволихте на майчината обич да ви обгърне, почувствайте как бащината любов навлиза в тялото ви и я оставете да отиде там, където поиска. Това е чистата любов на вашия Отец."
Светата Троица е жива
"В този момент става нещо, което по принцип се среща много рядко: на Земята оживява Светата Троица. Божествената Майка и Божественият Баща се съединяват във вас чрез чистата любов и вие - Божественото Дете - завършвате триъгълника."
Според Шри Юктешвар, единствено в това състояние на съзнанието можете непосредствено да познаете Бог. И така, последната стъпка в тази медитация е да осъзнаете Божественото присъствие - във вас и навсякъде около вас.
Във връзка с тази част от медитацията Шри Юктешвар ми обясни един доста сложен начин за осъзнаване на Бога, но след като разговарях с доста старейшини от различни племена по цял свят, смятам, че можем да го опростим, за да успеем да достигнем до това финално състояние на съзнанието. Наистина е много лесно: след като станете част от Светата Троица, можете просто да отворите сърцето си за Божественото присъствие. По някаква причина, известна единствено Нему, когато пребивавате в това състояние на осъзнаване на Светата Троица, Неговото присъствие се усеща най-бързо.

Накратко:
1. Намираш тихо и спокойно място където няма да те безпокоят 10-15 минути
2. Свързваш се първо със Земята, като я усещаш и изпращаш + енергия като импулс /любов/.
3. Чакаш!!! Ако всичко е наред, почва да те пълни енергията на Земята през стъпалата на краката до върха на главата. Процесът отнема няколко минути.
4. След като си осъзнал вида енергия дошла от Земята /може дори да чуеш нещо :) ако си късметлия/, повтаряш процеса с небето /Слънцето/. Аз лично предпочитам да усетя целия Космос и галактиките. Пращаш, чакаш, пълниш се :lol: Енергията е по-различна, по-твърда някак и с друг характер.
5. Чакаш!!! Двете енергии полека-лека се сливат и произвеждат третата съставка, която те кара да усещаш всичко като единно цяло и тъканта на съществуващото. Това е енергията от която е изграден светът...

Това е. Упражнението е уникално, но не трябва да се претупва. Успех!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2011
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ УПРАЖНЕНИЯ

Мнениеот Спиридон » Сря Ное 19, 2014 6:29 pm

Бях я пуснал в Библиотеката тази книга http://garaja.net/viewtopic.php?f=23&t=42&p=4834#p4834. В тази, която намерих в Спиралата на български, й липсваха някои части (вкл. и в цитираната глава, макар да не са най-съществените) - явно са изпуснати при превода или сканирането. Добавил съм ги на английски от оригиналната книга.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
Спиридон
 
Мнения: 223
Регистриран на: Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Re: ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ УПРАЖНЕНИЯ

Мнениеот caduceus » Чет Ное 20, 2014 12:05 pm

ОТВАРЯНЕ НА МИКРОКОСМИЧЕСКАТА ОРБИТА
Много важно упражнение за изчистване на меридианите, прави се след първоначална практика за задвижване на енергията от долния дантиен, т.нар. У-Уей или съсредоточаване на вниманието в покой върху долния дантиен и събуждане на генератора на сила в тялото.
Набързо е разгледано тук
http://dao-bg.info/daosmf/index.php?topic=16.0
http://dao-bg.info/daosmf/index.php/topic,57.0.html
Има добра книга по въпроса на Мантак Чиа - "Превръщане на стреса в жизненост"
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2011
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ УПРАЖНЕНИЯ

Мнениеот caduceus » Пон Май 18, 2015 11:05 am

В помощ на практикуващите радиестезия и чигун, давам малко упражнения от айкидо за трениране на китките. Повлияват се благотворно предмишниците, лакътната и раменната стави - изобщо цялата ръка до рамото. Запушени енергийни канали в ръцете са основната причина /както вече казах в друга тема/ за недостатъчното изтичане на енергия от дланите и пръстите и оттам лош или никакъв напредък в радиестезията. Лично правя тези и още няколко такива упражнения от много години и ги препоръчвам на всички. Но практикувайте леко и в началото не натискайте силно, за да не направите някоя травма. Ефектът е затопляне на дланите, поради обилното им кръвоснабдяване и натрупване на чи/ци в тях. Огъвкавяване на останалите стави и гръбнака са също важни условия за успех, защото енергията тръгва от долния дантиен или слънчевия сплит /зависи кой какво е отворил и ползва, първия е генератор а втория акумулатор на ци/ и оттам върви по меридианите на крайниците - в случая ръцете.
https://www.youtube.com/watch?v=yNnMNO8nP8M
Желая ви успех!

ПП
И какво може да се прави като се отворят меридианите и имате повече чи ;)
https://www.youtube.com/watch?v=q3PcyNLy0QY
Основното е показано от 3,30 до 6,20 мин.
Важно и и това, защото развива изтичането през двата пръста с които се държи махалото в радиестезията
https://www.youtube.com/watch?v=dFR0arLH5oY
Както и формирането на чи топка
https://www.youtube.com/watch?v=1B86YGGEwS0
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2011
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ УПРАЖНЕНИЯ

Мнениеот caduceus » Чет Окт 01, 2015 9:08 am

Здравейте,

преди малко писах в мазето.нет по тема, която колега пусна и е доста интересна. Вероятно ще се появят и идиотски коментари от разни тамошни семпли потребители, но майната му :lol: Инфото е важно и си заслужава. Ето линк, за да не се повтарям:
http://mazeto.net/index.php/topic,9611. ... l#msg74302

Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2011
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ УПРАЖНЕНИЯ

Мнениеот smsi-h » Съб Дек 05, 2015 5:31 pm

[bЧудесата на дълголетието][/b]

http://ernest.blog.bg/drugi/2014/12/15/ ... to.1322885 :)
smsi-h
 
Мнения: 287
Регистриран на: Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Re: ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ УПРАЖНЕНИЯ

Мнениеот caduceus » Нед Дек 06, 2015 1:51 pm

Този автор явно знае нещо повече, вероятно за мооноатомните елементи в диетата ;) Извадих важното според мен във вид на док файл и го прилагам, за да може да го изкоментираме по-късно
Поздрави!
Прикачени файлове
dalgoletie.docx
(18.33 KiB) 297 пъти
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2011
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ УПРАЖНЕНИЯ

Мнениеот caduceus » Нед Ное 29, 2020 2:17 pm

Даде ми се една доста важна ментално-волева практика, след известно мантруване на Махамритюнджая. Нещата са радикални и изискват наличие на насочено намерение /което се упражнява, но не всеки го може/.
Резултатът е неутрализиране чрез биологична трансмутация на тежки метали, вредна химия, радиоактивност и енергийни замърсявания от тялото. На втори етап, попълване на недостици от всякакъв характер директно от пространството чрез засмукване през кожата и имплантиране в клетките. На трето място - натрупване на моноатомно злато в организма, пак така - но след приключване на процеса трябва да се стабилизира, за да не изтече обратно навън.
Практиката позволява за три дни да се достигне максимума като резултати, и после само да се поддържа нивото. Това мога да кажа засега - с писане не става, трябва да се упражнява и да не се прекалява.
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2011
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ УПРАЖНЕНИЯ

Мнениеот caduceus » Пон Май 31, 2021 9:39 am

Здравейте!)
Малко уточнение относно практиката Свързване на неБето и земята :)
Когато правите излъчването към небето, може да опитате да визуализирате IP адреса му ;) като енергийната решетка около земята, вместо слънцето, звездите и т.н. Поне при мен това работи по-добре. Тази решетка явно преработва различни спектри от Ян-ската енергетика на Небето в подходящ такъв за усвояване от човешките същества. Разликата се усеща физически като по-мощно навлизане на небесната енергия през главата надолу в тялото отколкото с предишната по-обща визуализация /слънце, звезди и прочее/.
Като звъниш на леко грешния телефон, просто ще се обади комшията - а не този който търсиш :lol:
Бъдете здрави и успех!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2011
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm


Назад към Алтернативна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron