Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
Iliya
МненияCOLON 69
Регистриран наCOLON Пон Дек 15, 2014 8:40 am
МестоположениеCOLON София, Петрич

Re: Райф - машина

Мнение от Iliya »

Здравейте! Колега nightcrawler65, шапка ти свалям как успя да разгърнеш 10 страници тема, да държиш интереса и да даваш инфо на хората с капкомер :lol: Но напълно те разбира, при толкова изписано и дебати в нета и толкова жокери от твоя страна, който се е захванал сериозно с начинанието щеше да се е сдобил с нужната му информация (по закона на привличането най-малкото :) ).
Колега sheki, честотите са колкото ясни, толкова и мистерия като всичко в полето Райф. Хората, които се занимават активно в тази сфера наричат себе си изследователи, защото експериментират с всички възможни комбинации - честотен обхват (звуков, надзвуков или мегахерцов обхват), продължителност на въздействието (3 или повече минути, или друго), честота на въздействието (по няколко пъти на ден, по веднъж на ден, през ден, по-рядко) и други по-фини изменения като колебание около дадена честота с определена стъпка. Ако трябва да следваме общата тенденция и кажем, че CAFL е златният стандарт и уредът ти е способен да го възпроизвежда - ползвай неговите честоти; ако пък уредът ти работи в по-широк честотен диапазон и му липсва модулация с носеща честота - отвори/търси честотите на Хулда Кларк и ползвай тях; ако уредът ти разполага с вход за сигнал от аудио източник, зареди сетовете от сайта на Ралф (те са пенкелери http://www.rife-beam-ray.com/downloads/ ... dioSession); ако имаш конкретен проблем, който искаш да решиш, Шарлин от http://www.dnafrequencies.com/ ще ти изготви персонална честота (ако все още я няма публикувана в сайта ѝ. Казват, че Шарлин ги разбира тези работи и нейните честоти работят много добре.). Свали си Frex16 (има пробен период) и виж какви са сетовете вътре (там времена са базово зададени на 3 минути). Зареди някой от тях и виж дали има ефект. По мое мнение ако не знаеш с какво да започнеш стимулация на имунната система и един детокс за финал е добро начало.

Със здраве!
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Мнение от nightcrawler65 »

Благодаря Илия, за добрите думи, радвам се, че си разбрал какъв беше замисъла при започването на тази тема- просто исках да истинско и различно. Също така съм съгласен и със закона за привличането - като спомена това ме върна 20 години назад във времето, когато в труден за мен период се срещнах с една от книгите на Луиз Хей, след което много неща се промениха към по-добро. Но да не спамя с лирични отклонения :) .
Та да продължа - имах една-две идеи, как да бъде представена информацията - единия вариант беше така както го описа "с капкомер" с леки задачки-закачки като накрая се дадат всички препратки/като линкове/ към първоизточниците, като за форум това според мен си е един добър вариант, но нещо не ме взеха на подбив и не ми се получи- без да искам сам си оспамих темата и нещата се размиха. А сега се радвам, че ти шерна линковете - сега , ще видим дали нещата са се променили.
Втория вариант, от който все още не съм се отказал напълно е: - с разрешение на Ралф естествено е да се напише на Български нещо като книжка-ръководство " Как да си направим собствена Райф-машина" като от времената на "ТНТМ".
Като за целта се използват всички негови писания по темата както от неговия уеб-сайт, така и форумите, в които той е коментирал отделни технически детайли. Но за това се изисква, доста време а аз не се виждам скоро да мога да го направя. Ако на някой му допада идеята и се чувства подготвен, може да опита ;) .
Сега няколко въпроса по същество:
- кой от вариантите на SSQ-2F използваш ?
- какъв модел плазмена лампа ползваш /ако имаш/?
- носещата предполагам е 3.1 Мхц
- ако си сглобил системата и има някакъв що-годе завършен вид - би ли споделил някоя снимка ?
Поздрави .
_73!
Iliya
МненияCOLON 69

Мнение от Iliya »

nightcrawler65, идеята ти да се създаде упътване на български е страхотна и бих помогнал с каквото и колкото мога. Нека Ралф даде съгласието си и най-малкото неговите pdf-и мога да преведа.
Сега на въпросите ти:
- кой от вариантите на SSQ-2F използваш ?
Преди година и малко в продажба беше SSQ-2F v3.21 като след като излязоха промените по него направих задължителните, другите предстоят. LC31 направи баща ми, а понеже не ми се занимаваше отново с митници си направих изцяло сам крайния усилвател PA1. В момента захранвам системата с 74VDC от няколко захранвания за портативни компютри, както е показано в сайта.
- какъв модел плазмена лампа ползваш /ако имаш/?
Много ми допадна SSQ-ST и взех такава. Честно казано определяща беше цената.
- носещата предполагам е 3.1 Мхц
Реших, че нямам чак толкова много време за експерименти и заложих единствено на 3.1MHz осцилатор. Нали и за него са сметнати честотите в CAFL, за другото трябваше да пресмятам всичко на ново.
- ако си сглобил системата и има някакъв що-годе завършен вид - би ли споделил някоя снимка ?
Системата не е покрай мен сега. През уикенда ще я щракна и публикувам тук.
Поздрави!
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Добре Илия,
Ще пиша на Ралф и да видим на какво мнение е той, за нашата благородна идея.
Относно оборудването, което имаш- си е напълно прилично. Аз също започнах със SSQ-2f 3.21, като вече използвам входове като на SPA4, но при мен е SP4 , като усилвателя РА 1 си е отделно. Просто направих необходимите корекции отдолу на платката и така на 8-те блока за управление, които съм сглобил до сега. Когато ми остане време сглобявам помалко , докато свърша платките, от които имам останали още за 3 блока.
Причината, че имам толкова е проста, когато разработих платките, но не можах да намеря място, където да ми направят само 2-3 . Хората искат обем и за това се принудих да поръчам поне минимума за техните стандарти. Така процедирах и компонентите поръчвах поне по 10 бр, от основните за да си заслужава разходите по доставката.
Сега имам налични 4 готови блока/един за дома, два за щерките и един за шурето/ + прототипа. и 2 броя РА1 и само една плазмена лампа, но не от Бил Чеб а от д-р Назаров от "Еконика". Захранването за усилвателя ми беше до 190 Волта с 10 броя захранвания за лаптоп "DELL", но в последствие ги намалих до 120 Волта а реално работя с 98 V.
И за да не се чудят другите, които четат какво е станало с останалите 3 готови блока - отговарям.
Двата са в Словения, при човек, който след като видя снимките в темата на Ралф в "Райф-форума" , ми направи оферта на която не можах да откажа а третия от тях подарих сега за Коледа на един човек от този форум, който никога не съм го виждал и дори не познавам лично, беше просто спонтанно решение от което се почувствах много щастлив.
Нали казват, че по Коледа стават чудеса и аз така да спазя Коледния дух :cheers: .
Сега вече имам разработена платка SSQ-2F SP4, на която няма да се налагат допълнителни корекции, но не съм поръчвал нейната изработка , като съм изпратил/като подарък/ на един американски колега от Райф-форума готовия файл + този за адаптера за контактния метод "dummy load" системата /Sprint lay out 5.0 / да си ги поръча за изработка там на място.
Бих желал да ти изпратя да прегледаш един вариант на "Ръководство за използване на Райф-машина използваща метода на Филип Хойланд на свързаните резонанси" , която понаписах набързо заради колегата на когото подарих машината, за да си кажеш твоето мнение, какво може да се промени за да бъде още по-разбираема - естествено ако нямаш нищо напротив.
Относно твоята лампа - и аз съм си я харесал, но ще опитам да си я доставя, чрез познати, които живеят в Канада и си идват един-два пъти през годината.
Имам още някой друг въпрос, но ще питам по нататък.
Успех и до скоро писане.
:cheers:
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Мнение от Slav »

Оттук:
http://vikiwat.com/specialni-lampi.html

Има ли каквато лампа трябва ? Или просто от Канада е по-евтина ?

Ако я има лампата ще помоля да я посочите :) Искам да се опитам и аз да направя реплика на проекта тази година :)
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Здравей Слав,
Искам да поясня, че този тип лампи, които се използват за Райф-машини са специална ръчна изработка, защото трябва да отговарят на определени изисквания. На мен лично са ми известни 3 места от които може да се поръча подходяща лампа
Най-големия производител е Бил Чеб от Канада линка вече шерна Илия и все пак:
http://billsplasmatubes.com/
Другите два линка ще ги шерна по-късно, но като цяло най-евтината от тях е над 200 $ без допълнителните разходи, ако Илия желае да сподели колко му е коствало всичко относно доставката и митницата, ще можеш да си направиш приблизителна сметка. но имай предвид, че хората вдигат цените от време на време а те не са като на петрола да поевтинява понякога :lol:
Поздрави !
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Мнение от Slav »

Ясно. Да приготвям кесията значи :tongue:
Iliya
МненияCOLON 69

Мнение от Iliya »

Видях поста и отговарям на бързо. 300$ лампата (има и по-евтини, просто моята е толкова) + 50$ доставка и застраховка при счупване (все пак е стъкло), следва в БГ 20% ДДС, 3,2% мито, и някъде към 50лв. на пощаджиите, банката и митницата.
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Леко допълнение:
Преди да бъдат премахнати актуалните цени на всеки вид лампа в сайта на Бил, твоята лампа Илия, беше на цена 330 $ седмица преди Коледа, тогава говорих с хората от Канада и им изпратих линк към сайта да се ориентират за какво става въпрос. Тъй като сега няма цени под всяка лампа, предполагам, че ще има нови малко по-височки.
И моята лампа"Phanotron", която използвам ми излезе към 300 $, но имах лек бонус, че не се занимавах с митници просто човека , беше написал :"ornamental lamp " и пристигна на вратата в къщи за 4 дни след като платих /за EMS -пощенска доставка". Тогава имах късмет,че имаше готова лампа и не се наложи да чакам около 20-тина дни да бъде изработена, както е обичайната практика. Но трябва да се има предвид, че това беше началото на Април миналата година а цената я бях договорил с Евгени 7-8 месеца по-рано. Доста си пописахме с д-р Назаров тогава. Скоро не съм се чувал с него. Производството на "озонатори на кръвта" е основната дейност а лампите са между другото за тях мога да кажа, че са много добри и си заслужават. Дано нещо не се е променило драстично, след като в района се води война.
А сега линковете, които бях обещал:
http://www.absolutelyneon.com/additiona ... ufacturing
http://odeconica.narod.ru/listeng.htm
За други места по света , лично аз не знам.
_73 !
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Един технически въпрос - колко работни часа има тази лампа износва ли се ?
BUTTON_POST_REPLY