Оздравителна кутия ОК

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Оздравителна кутия ОК

Мнение от caduceus »

Прикачвам просто за информация последния вариант на инструкцията към кутията ОК.
Поздрави

пп
Току-що ходих пак в лабораторията и ме върнаха за сряда, обещаха да направят тестовете за един -два дни. Щом ме помнят от предишните тестове на вода, минала през оптимизатори и държана върху всякакви кутии /включително слабия вариант на ОК, който даде РН 8,49 на обработена за 15 мин. 250 грама вода от чешмата/, явно съм направил впечатление :lol:
Прикачени файлове
instrukcia - kutia OK.doc
(31 KiB) 759 пъти
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Малко нови отзиви за кутията ОК. Жена ми беше настинала онзи ден и имаше леко повишена температура, а същевременно студени крайници. Това е доста разпространено сред дамите и въпреки че не съм лекар, мисля че е свързано със слабо оросяване на периферията на тялото и нарушено кръвообращение. Та жена ми си въртя една кутийка из ръцете напред-назад, докато накрая малко инстиктивно я сложи на китката на лявата си ръка. Почти веднага, до пет-десет минути температурата и се нормализира, ръцете и се затоплиха и всички симптоми на настинката изчезнаха. Жената просто стана и тръгна, хем се наложи да пътуваме стотина км. плюс ходене целия ден из града - никакъв проблем, вече се чувстваше добре. Тя по принцип е малко неверник, но сега взе да ме гледа с едно ново уважение :)
Аз си обяснявам нещата с това, че чрез индукция на оргонното поле от ОК и се е заредила с енергия кръвта в целия организъм - външно чрез вената на ръката, където е най-достъпно мястото и има големи кръвоносни съдове. Навремето правих такива гривни, но действаха малко по-различно от кутията ОК и накрая отидоха в кутията със стари изделия. С нея явно няма да е така :D
Поздрави
Аватар
gomi
МненияCOLON 131
Регистриран наCOLON Чет Май 09, 2013 9:19 pm
МестоположениеCOLON майна таун :)

Мнение от gomi »

Интересно какво ще се получи ако "ОК" се сложи на бойлера да зарежда вътре водата :D
Или примерно нещо като оптимизатора К1 на входната тръба за вода, само че направено за обработка на вода ?
:roll:
«Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!»
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Ако се слага на бойлера, трябва да е направо на водосъдържателя под кожуха. Не съм пробвал още, но идеята е добра :) Слагани са естествено оптимизатори К1 и К2 на меката връзка на душа, която е пластмасова и само отвън никелирана - работят добре. Когато се пусне достатъчно силна вода, вътре в твърдите пръстени гъвкавият маркуч се разширява и има контакт с тях, както и с оптимизатора отвън. Доста добре зарежда, като основно за тази цел се ползва /вече има десетина клиенти здравни маниаци :) / по-малкият, по-лек и устойчив на температура К2. Усещането при къпане е за забележимо тонизиране, а господин от Варна по думите на жена му е станал земноводно и се къпе по два-три пъти на ден заради въпросния кеф :lol: У нас също имам на душа К2, но минавам с по веднъж - дваж, че трябва и да се работи :D
Поздрави
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

"Аз си обяснявам нещата с това, че чрез индукция на оргонното поле от ОК и се е заредила с енергия кръвта в целия организъм - външно чрез вената на ръката, където е най-достъпно мястото и има големи кръвоносни съдове. Навремето правих такива гривни, но действаха малко по-различно от кутията ОК и накрая отидоха в кутията със стари изделия. С нея явно няма да е така "

А не е ли по вероятно да зарежда меридианите които минават през китката?

Иначе кутийката зарежда много яко. Водата направо ми пари като я меря. Това с китката го пробвах сутринта. Нямах температура, само за да видя усещането какво е. В началото имах много неприятно усещане от допира. Имах чувството че ми изтръпва мястото където лежи кутийката. След малко това чувство изчезна. Според мене все пак е по добре да се прилага на вода. С това директно енергизиране на части от тялото да не стане някакъв фал. Все се каня да я премеря дали не излъчва и негативна енергия, ама забравям. Имам обаче един въпрос: Може ли да се направи кутийка която да излъчва цветна прана(оргон или както там решите че се казва), за предпочитане зелена? При лечение зеленото е почти универсално за изчистване.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Мен отдавна ми се върти в главата да си направя една лампа да излъчва светлина в различни цветове. Взех си едни кристали лилав и зелен и с вдин ярък диод пропусках светлина през тях. Чувството с светлината от лилавия камък е уникално, но разбира се време няма никакво та и този проект е в застой и само проби са минати. Цептер продават такива лампи за лечение с цена с 3-4 числа според зависи от клиента :lol: (един приятел ги продаваше) ама те само през цветни плаки прекарват светлината, пак има някакъв ефект, но съм сигурен, че може да се постигне много повече.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

skeleta
Кутията ОК е доста по-силна спрямо предните варианти и да, зарежда доста мощно. За бойлера може да се ползва и тя, а може и К3 което е още по-силен излъчвател, но с допълнително захранване на полето от магнитни двойки и не става за джоб - може да замине някой телефон :). Затова ОК като по-универсално и леко изделие е за мобилна, а К3 може да е за стационарна употреба /в случая бойлер, но може и да се лепне отдолу на вана и всякакви водосъдържатели/. Още не е тествано изцяло как влияе на алкохола, но вчера ме питаха и за това и ще заложа тия дни над нея някакво фалшиво уиски, шише домашна ракия и по-евтино вино - да видим какво ще се случи след ден-два ;) Ако пък коняк Слънчев бряг вземе та стане на Курвоазие, може да се пропия, а може и да направя кариера във алкохолния бизнес :lol: Между другото, сънувах тая нощ как слагам вариант на оптимизатора К3, направен специално за зареждане на вода в по-големи съдове, на една бъчва отдолу /беше на трупчета/. Така че всичко е възможно
Относно зареждането на кръвта си прав - може ОК да зарежда и директно през меридианите. Но съм изследвал заряда на кръвта ми по капка от нея преди и след ползване на такова изделие, както и чрез урина. Вижда се ясно как се вдига заряда, а и се усеща позитивна промяна и в организма след десетина дни.
Негативният компонент е вътре в шнура и е капсулиран - навън няма нищо с минус. Това е мерено многократно и за мен е абсолютен факт. Иначе никога нямаше да я пусна тая кутия за употреба от други хора.
За цветната прана ще мисля, работя в момента по модулиране на излъчването за да е още по-полезно за организма. Вероятно ще сменя и металната облицовка на активната страна за да е по-меко полето, но ще видим.

icrow
Това за цветовете е интересно. Имал съм лампа Биоптрон на Цептер за лечение чрез поляризиране на светлината и работеше най-добре при осветяване на възпалено гърло и кожни проблеми. Вероятно има и оргонно + излъчване, но лампата ми се повреди и сега няма как да разбера. УНГ докторите я ползват за лечение на хронично възпалени сливици с успех. Главното бяха филтрите вътре, които са патентовани, иначе нищо особено - крушка, вентилатор за охлаждане и зеленикав филтър. За 300+ долара при малкия преносим модел не е зле :)

Поздрави

ПП
Дадох преди малко в лабораторията за тестове една кутия "ОК" и варианта на К3 за вода - казаха, че утре следобед ще са готови с резултатите. Ще ги пусна тук като ги сканирам
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Взех вчера вечерта резултатите от лабораторията, ще ги пусна тук по-късно защото има някои въпроси от тях по повод това дали може или не да се ползват публично. Иначе са добри са и се вижда тенденцията на промяна на водата през 10 минути, от нула до 40 мин. обработка. Тестваните изделия по няколко показателя /РН, електропроводимост и твърдост на водата/ са две - ОК и модификация на оптимизатора К3 за вода, която нарекох Активатор "Извор".
Поздрави
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Здравейте,
Както вече казах, взех резултатите от водните проби, държани над Оздравителната кутия "ОК" и Активатор "Извор" от местната лаборатория за изследване на храни и води. Междувременно се яви някакъв странен проблем, затова се забавих с публикуването. Хората бяха много разбрани, но казаха, че по принцип това били неща за лично ползване :shock: и не бивало да ги разпространявам. Това е доста странно, защото е официално изследване, надлежно платено и т.н. Проблемът се оказа чисто бюрократичен - обхватът на техните акредитации бил ограничен, ако искам да ползвам данни от тези изследвания трябвало да се направят нови в РИОКОЗ /техните акредитации като контролен орган били по-широкообхватни/ и те да дадат мнение дали се подобрява водата и в какъв аспект точно. Там обаче по мнение на познати с магазини, които са се сблъсквали с ХЕИ и РИОКОЗ, е една сериозна корупция и не ми се завира в тези каши. По принцип не давам рушвети, а и не смятам че е правилно :) Освен това хората в лабораторията се притесняват, че от изделията ми има ефект, а не знаят защо - химичката им например каза, че просто нямало как да става това, което се случва с водата над ОК и активатора :lol:
Все пак ще рискувам и ще пусна данните, за да се убедите с очите си. Поисках измерването да е през 10 минути, за да се види ясната тенденция в промяната на водата с времето. Ако беше някакво случайно изменение, данните щяха да са хаотични - а тук се вижда съвсем ясно и по всички показатели, как добре се променя водицата. Плюс това, няма никакъв допуск както при евтините китайски РН метри или при лакмуса, защото се ползва добре калибрирана и точна техника. И така, по същество:

- тествани продукти на "Кадуцеус България" ЕООД - Оздравителна кутия "ОК" и Активатор "Извор".
- изследвано вещество - чешмяна вода от мрежата, гр. Ловеч
- изследващ орган - акредитирана лаборатория еди коя си /вижда се от протокола, коя е не е важно/ - гр. Ловеч
- изследвани показатели - РН, електропроводимост /исках ORP - редокс потенциал, но не можели/, твърдост
- периодичност - РН и електропроводимост през десет минути от нула до 40, твърдост само в началото и края
- начин на изследване - чаши с по 200 грама вода, поставени над Оздравителна кутия "ОК" и Активатор "Извор"

Резултати от въздействието на кутията "ОК":
http://prikachi.com/images.php?images/145/6223145h.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/125/6223125j.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/126/6223126S.jpg

Резултати от въздействието на Активатор "Извор":
http://prikachi.com/images.php?images/127/6223127P.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/143/6223143K.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/144/6223144M.jpg

Изводи:
1. И двете изделия работят /това което беше ясно от лични изследвания на потребители, сега е и официално потвърдено/.
2. Със времето на въздействието ефектът и резултатите се увеличават. При държане на водата над устройствата в продължение на няколко часа промените са доста по-големи от показаните в официалните изпитания за периода от 40 минути, в който се включва и времето на измерването.
3. Активаторът "Извор" е доста по-мощен от кутията "ОК", което се вижда предимно от значителната промяна във електропроводимостта при неговите проби. Твърде вероятно е този показател да е съизмерим с редокс потенциала, който се мери в миливолтове и също е електрическа характеристика на водата - но също и много важен за качеството и, както и за усвояването и от организма.
4. Жизнената енергия, натрупана във водата при обработка с "ОК" и "Извор" дава ясна промяна на физико-химическите и показатели. Второто не е било целта на разработването на тези устройства, а просто следствие от работата им.

Предстоят нови изследвания на вода с по-висока начална киселинност, защото е възможно да има таван около РН 8,5. Освен това и с по-голяма продължителност, за да се види къде е границата и най-голямата възможна промяна. Ще работя и по усилване на въздействието, ако въобще е възможно при размерните ограничения на тези конструкции - които смятам да спазвам, за да е удобно ползването им.

Поздрави

ПП
Да добавя за повече яснота на всички четящи - при РН с повишена алкалност над 8,2-8,5 всички паразити, бактерии и въобще обичащи киселинна среда гадини в организма мрат /включително туморни клетки/. Това е идеята на лечението на рак по метода на Тулио Симончини със сода бикарбонат, както и американското с кленов сироп + сода. Алкализирането на организма е и цел на всички здравословни диети. С помощта на "ОК" и "Извор" нещата стават по-лесно и естествено - просто пиете не обикновена мъртва вода, а активирана и това е. На всичко отгоре си носите ОК в джоба или чантата като ходите на кафе, а в контакт с активатора държите например голямо шише, туба, кана или друг съд в кухнята, за да пиете или готвите с нея и т.н. Просто и практично. Остава само да направя поставка, в която да се слага в бъдеще активатора, защото е с малки размери и не е стабилно поставянето на по-големи съдове над него - но това да е проблема, все пак се лепи магнитно на тенджерите и може да се ползва и така.
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

caduceus,
Имам едно въпросче ако разрешиш: тия в лабораторията от 2 извора ли са гребали водата? Електропроводимостта на едната преди обработката е 194, а на другата 164.

Таман съм почнал да пиша, ще питам и още нещо. Няколко пъти ми се случва: Като пия вода, която е стояла над кутийката ОК по дълго време (повече от 12 часа) и гърлото ми пресъхва почти веднага. Същото усещане имах когато си бях направил бутилка от половин литър опасана с 8 магнита. Нормално ли е да става така или е по добре да не прекалявам с зареждането?
BUTTON_POST_REPLY