Аз поне ти стискам палци!
Не знам доколко добре си обърнал внимание, но в книгата се обсъжда доста добре трансмутацията на елементите. Изрично се споменава за бактерията, която е способна да трасмутира злато от други метали и да го натрупва около себе си във вид на тръбичка, с която да се пази от външни опасности. Описвани са и неуспешни опити тази бактерия да се вкара като симбиот в човешкия оргънизъм. Опитите са неуспешни, защото щом се опитали да направят бактерия по-малко жизнеустойчива, за да могат безпрепятствено да я внесат в човешки организъм, се загубила способността й да натрупва злато около повърхността й. Но в края на обсъжданките на бактерия се споменава нещо изключително важно, че тя натрупва злато в резултат на ИМУНЕН ОТГОВОР на дразнения от външната среда. Капише?
Такаа-а-а-а... В книгата неколкократно се споменават способностите на растенията за трансмутация на металите и превръщането им в Ормус елементи, т.е. в елементи с висок спин, при които атомите вече имат издължена геометрична структура, по-висока скорост на електроните /висок спин/ и пренареждане на връзките вътре в ядрото между протоните и неутроните; абе шашава работа - при запазени химични характеристики, напълно са променени физичните, а сега де... Егати,

не стига че има трансмутация в растенията, но и получените елементи са с коренно различни характеристики от онова, което ни е познато и масово се изучава - бахти лъжливата наука, дето я имаме! Май академик Болотов ще се окаже доста прав с неговата таблица на елементите, в която математически се извеждат малко над 10 000 елемента, имайки се в предвид възможните за създаване изотопи на всеки един елемент.
Не помня добре, но мисля, че в книгата се споменаваше и възможноста за трансмутация в животните. Това го казвам, защото от години си мисля, че навсякъде в живата природа се осъществява трансмутация, от микробите, през растенията и животните, та до човека включително. И това е една от най-големите тайни, която се крие. Точно в тази връзка искам да ви подтикна за дискусия...
Как, аджеба, да активизираме имунната си система да произвежда повече Ормус елементи в тялото ни? Не говоря за технологичен процес, а за засилване и поставяне под контрол на напълно естествената ни способност да трансмутираме материята в телата ни. Ей затова, хората които живеят без храна и вода, могат да живят без да умират, т. н. инеядци, пример Х. Манек, Дж. Санфайер.
Кадуцеусе, оказа се, че Стивън Дарси е " български човек" съставен от няколко души - колектив. Снощи един приятел, издател, от ... /няма да ви кажа откъде/ ми сподели, че преди две години са искали от него да издаде книгата. Мислех да го шашна като му пратих по мейл книгата и му споменах за подозренията ми, че авторът е българин, а човекът каза, че ще ме разочарова дълбоко, като оправдае очакванията, че авторът е не само българин, но и не само един човек.