Хипарх, прътите не са разделени - П образна тел е със дължина на раменете 85 см и напречна част 22 см. Ще я сменя с тръбна конструкция да видя дали ще се подобри добива на радиант
Днес явно е интересен ден... Направих още малко наблюдения по системата и по-точно как се разпространява радиантното поле около нея. Както знаете, около плазмена лампа на Тесла поради наличието на такова поле също светят газоразрядни лампи. Какво установих при тестване с такава лампа около системата и наблюдение на яркостта и на светене:
1. Полето е много силно по оста на разрядните електроди и го няма никакво перпендикулярно на тях... Точно обратното на това което очаквах

но практиката това показва.
2. Кабелът от бобината /преди разрядника/ излъчва доста силно, а този след него по-слабо. Т.е. имаме някакво намаляване на енергията в схемата през разрядника /говоря за радианта/.
3. Външният електрод на бутилките излъчва много силно, особено на тази по-близо до бобината.
4. Около целия акумулатор има мощно радиантно поле... Лампата свети като за световно от всичките му страни!!! Т.е. имаме активно постъпване на радиант в акумулатора, затова не се изтощава пущината
5. Пипах и с двете ръце двата пръта едновременно, за да може да мине радианта през мен като част от веригата /подобно на лампата вързана на прътовете/. На практика се усеща само ободряващия хладен ток, няма друго нищо. И да съм светнал като крушка, нямаше кой да ме види отстрани
6. Тествах за всеки случай 40 ватов DC мотор вързан на мястото на лампата между прътите, но не завъртя за съжаление

Ще го излъжа но трябва да поразглобя това онова за да се ориентирам кое е важното
За тази вечер май ми стига, отивам си у нас
Поздрави!
Поздрави!