Здравейте!
За тези които имат генератори с една бобина.
Съвсем случайно установих,че батерия която не е наред се оправя като я изпразня до край.
Забравих,че разреждам една батерия и на сутринта беше на 1,5V.
Като я заредих се държи съвсем различно от преди.
Зареждах я 1,5ч.Преди да се случи това се разреждаше за 5--6 минути а сега държи на товар
8А около 35минути за да падне на 12V.Преди това за 2--3 минути падаше на 11,6V.
Батерията е 55Ач.Тъй че 8А е голям товар за нея,но тя устисква...
Това го правете на батерия която е безнадеждна защото може и да я унищожите....
Генератор на Гого1 - модификация на Бедини
Re: Генератор на Гого1 - модификация на Бедини
Здравейте колеги!
Сега ще направя пълни и реални тестове на генератора с инвертор а не с реотани
и като съм наясно,че всичко е наред и няма да правя промени и ще ви пусна всички чертежи
с обяснения към тях както ви обещах.
Не съм забравил просто с тия доставки е такава...
Голямо чакане.
Поздрави!
Сега ще направя пълни и реални тестове на генератора с инвертор а не с реотани
и като съм наясно,че всичко е наред и няма да правя промени и ще ви пусна всички чертежи
с обяснения към тях както ви обещах.
Не съм забравил просто с тия доставки е такава...
Голямо чакане.
Поздрави!
Здравейте колеги!
Искам да купя една батерия от тези.
http://www.ecars.bg/blogs/parts-1/1058- ... sla-energy
Но не говоря английски и ако някои ми помогне ще съм му много благодарен.
Искам да разбера дали може да купя батерия без никаква електроника към нея и без инвертор и монтаж от
фирмата която ги продава.
Купя ли я ще имате полза всички.
Ако има такъв нека ми пише на лични.
Благодаря ви!
Искам да купя една батерия от тези.
http://www.ecars.bg/blogs/parts-1/1058- ... sla-energy
Но не говоря английски и ако някои ми помогне ще съм му много благодарен.
Искам да разбера дали може да купя батерия без никаква електроника към нея и без инвертор и монтаж от
фирмата която ги продава.
Купя ли я ще имате полза всички.
Ако има такъв нека ми пише на лични.
Благодаря ви!
http://www.teslamotors.com/powerwall
Батериите още не се продават, но можеш да си резервираш. Наи долу на страницата натискаш червения бутон и я резервираш. Батерията трябва да ти бъде монтирана от елтехник специалист
Хората си търсят дилъри и най-вероятно ще ти се прати такъв да ти я монтира.
Ако искаш мога да ги питам в мейл дали ще ти продадат такава без електронка, но може би няма да се откажа от $ 3500 за батерия и електроника.
Батериите още не се продават, но можеш да си резервираш. Наи долу на страницата натискаш червения бутон и я резервираш. Батерията трябва да ти бъде монтирана от елтехник специалист

Хората си търсят дилъри и най-вероятно ще ти се прати такъв да ти я монтира.
Ако искаш мога да ги питам в мейл дали ще ти продадат такава без електронка, но може би няма да се откажа от $ 3500 за батерия и електроника.

Е ако е така по добре да си вземе електрониката и да си я изкубе сам 

След като мога да си направя електрониката защо да я купувам и то
скъпо?
Само,че май няма да ми продадат батерия която не е комплектована.
скъпо?
Само,че май няма да ми продадат батерия която не е комплектована.
Здравейте колеги, аз започнах да събирам едно малко Бединче като за ротор ползвам двитател от хард диск, а магнитите ми са сферички по 5мм.
Поради липса на достатъчно жица експериментирам с 6-7 бобинки свалени от различни релета
За жалост няма две еднакви така, че вариантите за комбинации са много.На 2-3 съм направил сърцевини от добавъчна тел за заварки с аргон.Някой от колегите беше писал за нагряването на сърцевините на бобините.На една от бобините лакирах предварително теловете за магнитопровода и сега се нагрява съвсем слабо
Освен това консумацията на ток спадна почти на половина. Не съм забелязал спад във изх. напрежение, но е добре и някой друг да проведе подобен експеримент да не би да съм пропуснал нещо
Една молба към Гого 1 - напиши моля те по какви критерии настройваш генератора ако не те затруднява(какво измерваш , с какво го измерваш,къде измерваш и т.н.), че като гледам сега който направи генератор трябва да идва при теб да го настройваш
Успех

Една молба към Гого 1 - напиши моля те по какви критерии настройваш генератора ако не те затруднява(какво измерваш , с какво го измерваш,къде измерваш и т.н.), че като гледам сега който направи генератор трябва да идва при теб да го настройваш

Успех

Настройката на генератора става от потенциаметъра като се наблюдават с осцилоскоп импулсите на базите на транзисторите и на изхода към зареждащата се батерия.На базите импулса не е правоъгълен.Преди това бобините трябва да се центроват спрямо ротора с магнитите.След като са съосни с ротора се прави настройката.
Тока на захранването е около 1А за бобина на моя генератор.За бобини с други параметри тока ще е различен.При правилна изработка и настройка генератора не загрява дори и като към зареждащата се батерия се включи консуматор до 10А и това не променя тока и напрежението на захранването а батерията продължава да се зарежда.
Според мен това се получава от това, че енергията която се добива в батерията вследствие на реакцията от импулсите в електролита е много.Ако включите реотан към изхода пак ще има товар за да работи генератора но няма как да се извлече енергия.Реотана е просто консуматор така няма реакция за да се издърпа енергия...
Трябва да се има предвид и това, че самата батерия се зарежда с поне 4А и в същия момент и реотана консумира още 10А но тази консумация е от батерията.Сигурно ще ви прозвучи странно, но не намирам друго обяснение на този факт.
Това е схемата и чертежите на генератора ми.Досега не пусках последния вариант защото още не е дошъл инвертора за да направя реални тестове.
Може някой да го направи и по ефективен.
Успех.
- Прикачени файлове
-
- 2X5 assembly_3.JPG (192.71 KiB) Прегледано 7454 пъти
-
- Схема на генератора..png (26.06 KiB) Прегледано 7454 пъти
Ето как изглеждат импулсите.Лъч 1 са импулсите след диодите, а лъч 2 са на базите на транзисторите.
- Прикачени файлове
-
- импулси.jpg (1.32 MiB) Прегледано 7429 пъти
-
- генератор.jpg (1.97 MiB) Прегледано 7429 пъти