Лес Браун - пирамидален парник

Технически устройства и методики

Лес Браун - пирамидален парник

Мнениеот xaumana » Пет Окт 18, 2013 7:09 pm

Лес Браун (Les Brown) е понастоящем починал изследовател на кристали, форми и как кристалните структури влияят на физическия свят. За него има твърде малко неща, едно от които е VHS видео на негова лекция. Работата е, че преди да почине от сърдечен удар в един мол (както знаем, множество важни хора са починали по този начин) е имал сключен договор с телевизионна компания. Споразумението било да им даде право да се разпореждат с материалите му, а те ще направят всичко възможно да ги представят на широката общественост. Този договор само че бил пожизнен, и след неговата инцидентна смърт, телевизионната компания е отказала да пусне каквото и да е от неговите материали. Ако не се лъжа дори тази VHS касета, която е в ютуб, имаше около 20тина минути изтрита лента (касетата е изискана от неговите родственици и почитатели чрез съдебни процедури и борби).


Аз попаднах на личността му във връзка с негова разработка - пирамидален парник със селскостопанска насоченост. Книгата може да се свали от тук на английски.

Вътре има черно-бял снимков материал, диаграми и инструкции. Има груби сметки на ценовата листа на материалите, които е използвал... общи снимки на свръзките на гредите и други полезни неща. Пирамидата си е направил в Канада (тоест тествал я е в суров климат).
Пирамидата му е направена от дървени греди и покрита със стъкла и прозорци.

Някои от интересните моменти са:

- че е направил скала на увеличаването на размера на растенията. Според неговите наблюдения, всеки вид растение нараства в индивидуална скала, и в много пъти размера си. Това Браун си обяснява с факта, че растенията не нарастват на брой клетки, но самите им клетки се увеличават по големина - следователно зависи от специфичната клетъчна структура, с тенденцията, че зеленчуците и листата нарастват повече от самите плодове.

- че растенията в пирамидата му давали плод 6 пъти годишно

- че не е могъл да произведе тор вътре в пирамидата, тъй като вътре нямало разлагане на растителните части. Внасял е тор отвън.

- че пирамидата била хидроскопична и е привличала почвената вода под себе си, затова не е поливал първия етаж - поливал е само саксиите на втория.


В линкнатата видео-лекция по-горе Браун говори за инцидент с появило се електричество в същата тази пирамида. Това, което направил е, да сложи на земята в центъра й медна намотка, с единия край изправен нагоре, а другия заземен в пръстта. На върха на пирамидата сложил конусовидна спирала от медна тел, с върха надолу, разширяващ се нагоре към небето. Сложил го да стърчи от върха на пирамидата като антена. Завързал за него, от вътрешната страна на пирамидата, вълнен конец от естествена вълна и го пуснал да виси до долу. Когато хванал конеца, за да го завърже за заземената медна намотка, го треснал ток и го изхвърлил в единия край, при което той решил да разглоби цялата конструкция.


Доколкото ми е известно, има реплики на Лес-Брауновата пирамида някъде по Русия, но не мога да дам по-конкретни следи.В книгата споменава и за един свой "енергетизатор". Представлява картонени пирамидки, подредени в правоъгълно лице в редици по 6. Според експериментите му, ако чукнел яйце в стъклен пепелник, и го оставел отгоре, то се мумифицирало и ставало подобно на пластмасово. Запазвало се непроменено с месеци, и се възстановявало при ре-хидратиране с вода, след което било годно за ядене.

Пробвал съм това, и работи. Енергетизаторът ми обаче беше направен от магнитни пирамидки, и отгоре, в алуминиева плитка тавичка, бях сипал прясно мляко. Стоя седмица на слънце на балкона, без да има видими промени - само изсъхна и се спече. Натрохиш го на прах с дървена шпатла, и се разнесе много плътна миризма на бял шоколад. При ре-хидтратиране отново беше прясно мляко без видими изменения... но аз и без друго не обичам прясно мляко и по принцип винаги ми е смърдяло гадно, но не миришеше на загнило, миришеше си на мляко. Беше отдавна обаче и не разполагам със снимки.Също така във видео-лекцията Браун говори за негов експеримент с медни телени тетраедри.
Нарисувал триъгълник, и във всеки един ъгъл напаснал по един меден телен тетраедър. Над тази троица, в средата на нарисувания триъгълник, провесил от дървена поставка, на конец, пръчка цинк. След месец (разказвам по памет), пръчката се разпаднала на бяла прах. Браун занесъл прахта за анализ, и му казали, че това е почти чист калций (с включения на алуминий). Той сложил прахта в торбичка и я провесил на същото място. След още време дал прахта на изследване, и резултатът бил чист алуминий.
П.П.

Моля, ако на някой му хареса идеята за пирамидалния парник, и реши да прави някаква сериозна реплика от подобен на неговия мащаб, да се свърже с мен и да ме включи поне като наблюдател :)
xaumana
 
Мнения: 29
Регистриран на: Сря Окт 16, 2013 9:23 am

Назад към Жизнена енергия - приложение в селското стопанство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron