Over-unity био-енергиен цикъл

Технически устройства и методики

Over-unity био-енергиен цикъл

Мнениеот xaumana » Пет Окт 18, 2013 7:52 pm

Over-unity е термин в английското информационно пространство, с който англо-говорящите означават ситуацията, когато в една система се влага по-малко енергия от нетното й енергийно производство.

Запазил съм това видео в личния си архив специално по въпроса. Става дума, че някакъв негър произвежда 450 000 килограма зарзават, 10 000 риби и 470 квадрата тор, от 12 декара площ с парници на нея.
Системата му е абсолютно нефункционална. Имам предвид че цялата му техника е конвенционална и масово разпространена, с отявлено физическо невежество. Това просто означава, че ако този план бъде изпълнен с тръби каквито трябва да са, помпи каквито трябва да са, съдове каквито трябва да са, парници каквито трябва да са и всичко, както трябва да е, ефектът ще ескалира до чудеса.
xaumana
 
Мнения: 29
Регистриран на: Сря Окт 16, 2013 9:23 am

Re: Over-unity био-енергиен цикъл

Мнениеот xaumana » Пет Окт 18, 2013 8:15 pm

Като първи коментар ще използвам да споделя личните си аргументи по въпроса защо и как всичко това работи... откъде идва over-unity в представеното биологично равновесие.


Личната ми позиция спрямо всичко свързано със свободната енергия е, че всъщност няма такова нещо като "ограничена, несвободна енергия". Цялата нагласа, че свободната енергия е нещо, което трябва да се търси, е грешно кутирана - затова се създава настоящото положение... но това бих искал да разгледам в друга тема.

В заниманията си с тялото и биологичните източници на енергия стигнах да убеждението, че самото тяло разполага с МНОЖЕСТВО механизми, боравещи със свободна енергия. Някои примери за това са:

- ако се сърфира за пиезо-електрици, ще се види, че се делят на органични и неорганични. Ако се сърфира за органични пиезо-електрици, ще се види, че това са зъбите, зъбния емайл, костите, сухожилията, и подобни тъкани, характеризиращи се с високо съдържание на калций. Това значи, че при всяко стискане на зъбите, те генерират електрически заряд, който очевидно се поема от зъбния нерв, и очевидно попада директно в нервната система. Това също така означава, че упражненията за разтягане и увеличаване на гъвкавостта на тялото създават същия електрически заряд, който също се поема от костния мозък или се натрупва директно в телесното био-поле.

- Кийли (бащата на вибрационната физика) е разработил свой акустичен двигател още в средата на 19ти век. Двигателят произвежда механична мотивна сила, когато някой в близост свири на флейта. Когато в негово съвременно списание Кийли дава интервю и е попитан за този свой двигател, той споменава, че се е вдъхновил с идеята от анатомията, разглеждайки човешкия слухов апарат. Това просто означава, че слуховият апарат е система за свободна енергия, използваща за свое гориво звуците.

- медицината разпознава стотици ензими, секретирани от черния дроб, и близо 12 от тях са изследвани, като 4 се смятат за напълно изследвани. Естествено, на базата на тези изследвания, медицинското съсловие си позволява да създава лекарства за черен дроб. Истината е, че в тялото всяка една минута се случват алхимични процеси - преминаване на един елемент в друг елемент. Аз съм убеден, че те не просто се случват ежеминутно, но нормалната работа на тялото ЗАВИСИ от тези алхимични процеси. И съм убеден, че те не са невидими, защото са в малък мащаб - те са невидими за научното съсловие първо защото са в грандиозен мащаб - цели съединения преминават в други по алхимичен път, и второ, защото науката просто не разполага със средствата да наблюдава такива процеси - защото тя не предполага тяхното съществуване.


Това са прекалено много причини за over-unity само в един организъм.
Хоби ми е да изследвам различни храни, да се подлагам на измислени от мен диети за дълго време, да експериментирам с гладуване, ферментиране на различно растително съдържание с различни култури и да смесвам подходи.

С течение на времето в съзнанието ми се изгради представата, че целият живот се основава на волята. Той не се основава на наличието на енергия или не. За възникването на живот е достатъчна комбинацията от празно, изчистено пространство, и воля.

Занимавайки се с кълнове и наблюдавайки ги, останах с впечатлението, че ако се храня само с кълнове и събирам изпражненията си... И ако съм запознат с някой Шаубергеров или Райхов (например) механизъм за създаване, или за ускоряване на формирането на благоприятна пръст и почва от тези мои изпражнения... То аз ще мога в тази почва да посадя леща и да добивам повече, отколкото мога да изям.


Още когато за първи път прочетох за бийоните на Райх, в мен се разви разбирането, че живата материя е инструментът на неживата да се променя. Чрез храненето си с нея, живата материя внася промени в неживата. А самата жива материя се променя, контролирайки диетата и храненето си. Те взаимно са агенти на промяната една на друга - в крайна сметка най-значимия продукт на всеки един човек е сборът от всичките лайна, които е сътворил през живота си. Това осамотено занимание сякаш е единственото задължение, което природата изисква като благодарност за предоставената трибуна на проявление.


С други думи, имам основания да смятам, че over-unity в биологичния цикъл на организмите идва от кръговрата между жива и нежива материя. Ако негърът от онова видео премахне онези 10 000 риби, нещата ще се сринат до нормални мащаби.
xaumana
 
Мнения: 29
Регистриран на: Сря Окт 16, 2013 9:23 am

Re: Over-unity био-енергиен цикъл

Мнениеот caduceus » Пет Окт 25, 2013 2:23 pm

Това че е така - така е, ама много писане бе колега - дай нещо практическо да видим. Ние сме форум за практическа работа, другото е за Хнет и Мазето.
Например - практически приложения ся да се направят:
. бионичен сензор, който да регистрира геопатогенни зони
- биочип, усилващ електрически сигнали подобно на триод
- концентратор и усилвател на оргона /жизнената енергия/ от бионичен тип, който после я преобразува в електричество. Пример е електрическия скат, змиорка и т.н.
- бионични рефлектори и отражатели на енергийния поток земя-небе или небе-земя, с цел нарушаване на равновесието им и предизвикване на антигравитационни ефекти. Такава е платформата на Гребенников
- усилвател на мускулно усилие /вариант - бионичен екзоскелет/ на база костюм от мускулно-полимерни влакна
...............
Примери дал Господ - трябва действие.

Поздрави
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2025
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Over-unity био-енергиен цикъл

Мнениеот xaumana » Пон Окт 28, 2013 9:24 pm

caduceus написа:Това че е така - така е, ама много писане бе колега - дай нещо практическо да видим. Ние сме форум за практическа работа, другото е за Хнет и Мазето.
Например - практически приложения ся да се направят:
. бионичен сензор, който да регистрира геопатогенни зони
- биочип, усилващ електрически сигнали подобно на триод
- концентратор и усилвател на оргона /жизнената енергия/ от бионичен тип, който после я преобразува в електричество. Пример е електрическия скат, змиорка и т.н.
- бионични рефлектори и отражатели на енергийния поток земя-небе или небе-земя, с цел нарушаване на равновесието им и предизвикване на антигравитационни ефекти. Такава е платформата на Гребенников
- усилвател на мускулно усилие /вариант - бионичен екзоскелет/ на база костюм от мускулно-полимерни влакна
...............
Примери дал Господ - трябва действие.

Поздрави


caduceus, разбрах какво искаш да ми кажеш. Давам си сметка също, че моето послане е неразбрано.

Изхождам от позицията, че всичко това трябва да се измери. Трябва да има резултат, цел. Те трябва да могат да се измерят.
Но в момента тези неща не могат да се измерят. И вие всички го знаете много добре! Много добре знаете че радиестезията е за закърпване на положението (без никой да обиждам или нападам). Когато няма нищо друго, ТРЯБВА да има поне добра радиестезия.

Само че... за какво е оргонът? За какво е био-нещо си там? В крайна сметка се търси ефекта на "батерия за хора". Когато някой апарат умре и се изтощи - дава му се ток или батерия и се връща към живота. Ако някой апарат трябва да даде повече производителност - дава му се повече ток и повече батерии.

И ние сега търсим батерията за хора - как да се направи батерия, която да удължава живота, която да обръща старостта... как да се направи батерия, която да дава тонус - въобще как да разберем себе си в светлината на апарат. Нали така?
Затова отворих темата за лечебното гладуване. ЛИПСВА информация на важните хора - а важните хора сте именно вие! Които се занимават с практически неща във форуми за практически неща. Не мисли че сте по-различни от хнет и мазето. Каква мислиш че ще е съдбата и на този форум? Той отсега е блатясал, и му липсват само многото потребители, за да стане като онези две големи блата.

Няма затворен кръг на информацията. Тръгва се от духовното (радиестезията) и се стига до никъде, тръгва се от техническото (разните неща тук) и се стига до никъде, същевременно здравните форумни блата стигат също до никъде. Виж колко неща не са предвидени в разделите тук. Решението на задачите и отговорите на въпросите не са във всико това, което се прави, а се намират в нещата, които не се правят. Разковничето, затварянето на кръговрата на информацията, може да стане с онова, за което в момента не се мисли.
Виж го като свтлинен сноп - цвета на светлината не се дължи на наличното, а се дължи на онази светлина, която ЛИПСВА (която материалът е погълнал при отражението).

Знам че пиша неща, които са на ръба на спама. Но все пак са на ръба - не съм казал нито един празен абзац, в който няма нищо за прочитане. И вярвам в разпространението на информацията. Не сега, и не утре... но някой ден гаража.нет ще стане по-голям, и странни неща, които не им е тук мястото, ще са ключови за някой, който се е заровил в историята на форума.
Единственият начин да разбереш дали едни тръби или който и да е апарат в тази област работи, е да го тестваш върху себе си. Пий водата за дълго време и наблядавай пормените. Махало няма да свърши тая работа, защото линейна скала няма да свърши работа - нужна е тороидна скала, а това няма как да стане практически, защото махалото дава само поляризирани данни.
xaumana
 
Мнения: 29
Регистриран на: Сря Окт 16, 2013 9:23 am

Re: Over-unity био-енергиен цикъл

Мнениеот Philip » Пон Окт 28, 2013 10:31 pm

Хахахахахахахахахаха. Нищо не е от значение, нищо няма значение. Ами защо пишеш? Ми то и то няма значение.
xaumana написа: ...и странни неща, които не им е тук мястото, ще са ключови за някой, който се е заровил в историята на форума.

...И това са твоите дълбоко нищонезначещи мисли ли? :lol:
Водиш ли си сметка в колко форума си разпространил приказките си? Това е важна ИНФОРМАЦИЯ ;) :idea: :D :!: :roll: :) :? :P :lol: :lol: :lol: :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
 
Мнения: 1094
Регистриран на: Нед Май 05, 2013 9:55 am

Re: Over-unity био-енергиен цикъл

Мнениеот icrow » Пон Окт 28, 2013 10:49 pm

Ох! :D Ако оприличим волтметъра на махало, то значи ти не би използвал волтметър да видиш в контакта колко ток има, а ще бръкнеш в него, за да видиш дали ще те убие. Или още по точно казано :D Няма да провериш какво е напрежението примерно на акумулатора на колата ти и дали ще може примерно телевизора ти да тръгне на него, а направо ще се опиташ да го свържеш и да видиш дали ще стане :lol: Ако не се ползваха измервателни уреди, то едва ли щяхме да си чешем сега клавиатурите по форумите, то едва ли щеше да има дори и електрическо осветление. Щеше ли да има Кадуцеус такъв напредък без радиестезия , или го наричаш измамник, и всички доволни негови клиенти балами? Щото много хора са въртяли магнити по колите си ама резултат или малък или никакъв, същото, като да сфазираш редица намотки, една да объркаш и всичко умира.
За разпространяването на информацията съм донякъде съгласен с теб. За форумите също, но сред всичката информация избълвана в нета вярна или не, ако можеш да си отсееш полезното можеш да постигнеш много. Може нечие разсъждение да ти покаже нещо, което ти е отбягвало до сега и да ти светне крушката. Но спамърите и черногледите вярно никой не ги обича ;)
Аватар
icrow
 
Мнения: 1856
Регистриран на: Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Over-unity био-енергиен цикъл

Мнениеот xaumana » Вто Окт 29, 2013 2:08 am

icrow написа:Ох! :D Ако оприличим волтметъра на махало, то значи ти не би използвал волтметър да видиш в контакта колко ток има, а ще бръкнеш в него, за да видиш дали ще те убие. Или още по точно казано :D Няма да провериш какво е напрежението примерно на акумулатора на колата ти и дали ще може примерно телевизора ти да тръгне на него, а направо ще се опиташ да го свържеш и да видиш дали ще стане :lol: Ако не се ползваха измервателни уреди, то едва ли щяхме да си чешем сега клавиатурите по форумите, то едва ли щеше да има дори и електрическо осветление. Щеше ли да има Кадуцеус такъв напредък без радиестезия , или го наричаш измамник, и всички доволни негови клиенти балами? Щото много хора са въртяли магнити по колите си ама резултат или малък или никакъв, същото, като да сфазираш редица намотки, една да объркаш и всичко умира.
За разпространяването на информацията съм донякъде съгласен с теб. За форумите също, но сред всичката информация избълвана в нета вярна или не, ако можеш да си отсееш полезното можеш да постигнеш много. Може нечие разсъждение да ти покаже нещо, което ти е отбягвало до сега и да ти светне крушката. Но спамърите и черногледите вярно никой не ги обича ;)Радиестезията мери степента на поляризиране на данните, icrow, и не може да се сравнява с нещо, което мери количество или определено качество. Това е като се зададе въпроса "Какво има за ядене?" да се отговори, че е сготвено или че е сурово - нулева информация относно данните, само информация относно степента, в която са черни или бели.

Нима може да се каже добра ли е една вода или не? Има растения, които искат една вода, една почва, и една осветеност, и растения, които искат други неща. Как така ще се мери с радиестезия една вода каква е, без във въпроса да е включено конкретно растение? Както ти казах и на друго място, това е стереотипизиране.
Замислял ли си се, че е възможно мерката на водната струя да се променя грубо в двата максимални диапазона в средата и в края заради преобладаващата посока на завъртането й?

Филипе, няма да гадая емотиконки. Можеш и направо да ми кажеш, ако мислиш нещо по мой адрес.
xaumana
 
Мнения: 29
Регистриран на: Сря Окт 16, 2013 9:23 am

Re: Over-unity био-енергиен цикъл

Мнениеот Philip » Вто Окт 29, 2013 6:36 am

xaumana,
- В началото бях впечатлен от краткото прочитане на писанията ти по други форуми (пуснах търсене по името, с което си се регистрирал тук)
- С всяко следващо твое "писание" в този форум обаче впечатлението се "разваляше". По проста причина. Ти преразказваш чужди писания, които си обединил. Затова и са ти нужни толкова много думи, за да кажеш нещо. Реално - нямаш лично разбиране, усещане, чувстване за нещата, за които пишеш. Просто си си създал представа въз основа на огромния обем информация, който е минал през главата ти (което пък естествено ме респектира). Явно разполагаш с времето си. Създал си и продължаваш да създаваш огромна база данни за всичко, до което достигнеш из нета. Това пък и личната ти опитност изпробвана и осъзната за няколко неща, ти дава основание да се считаш за нещо по-различно от останалите (за това говорят и избираните от теб никове).
Веднага мога да ти дам пример за неразбирането ти на принципите на материалния свят, откъдето идват и глупости в писанията ти:
xaumana написа:Има растения, които искат една вода, една почва, и една осветеност, и растения, които искат други неща. Как така ще се мери с радиестезия една вода каква е, без във въпроса да е включено конкретно растение? Както ти казах и на друго място, това е стереотипизиране.

На всичко на тази планета е нужно едно нещо, за да съществува изобщо - вода. По проста причина. Тя е преобразуващия елемент в този свят.
А ти я слагаш в един кюп с почвата примерно. Водата в чист вид и максимално съдържаща съзидателната енергия е ЕДНАКВО нужна и полезна за ВСИЧКО на тази Земя, включително и за нея.
xaumana написа:Филипе, няма да гадая емотиконки. Можеш и направо да ми кажеш, ако мислиш нещо по мой адрес.

Ами - да ти помогна пък :lol:
Това, което мисля за теб, а не по твой адрес го написах по-нагоре.
Емотиконките пък представят писанията ти според моето виждане - нищонезначещ, многоброен сбирщайн.
Два килограма празни думи и пет приказки по същество, за да се създава връзка с писането в дадения форум. В случая - този. ;)

Както Айкроу ти написа преди време (но не се сдържа :lol: ) и аз се присъединявам към него и няма да се занимавам повече с теб и писанията ти.
Именно такива като теб правят форумите "блато" както се изразяваш ти.
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
 
Мнения: 1094
Регистриран на: Нед Май 05, 2013 9:55 am

Re: Over-unity био-енергиен цикъл

Мнениеот xaumana » Вто Окт 29, 2013 7:42 am

Филипе, аз съм на 25 години. Ясно ти е, че ти си един и същи човек от десетилетия, но аз съм един и същи човек само за броени месеци. Имам множество никове. Ако исках да си правя интернет репутация, щях да използвам един и същи ник. Никовете са различни, защото нивото на разбиране на онзи, чиито псевдоним са били, е различно за различното време и това на практика не е един и същи човек.

С теб си говорим тук и сега, а не в миналото и из други места. Това аз какво съм бил говорил няма отношение към твоята преценка за истина и неистина и логика или отсъствие на логика. Или не можеш да прецениш дали в нещо има смисъл и истина, без да го оцениш според авторитета на автора? В крайна сметка това казваш.
Чужди писания?
Любопитно ми е... ти ли се сети сам за тия спираловидни тръби? Я се замисли през живота си какво нещо сам си открил, и се замисли колко книги с авторски идеи си написал. Ако на тия години не си осъзнал, че книгите са за да можеш да стъпиш на раменете на някой преди тебе, язък ти за белите коси. Колкото до думите - думите са си абсолютно мои, не изкривявай истината. Не можеш да преразкажеш каквото и да е, без да си го осмислил и разбрал. Изходната ти позиция (че всеки трябва да се роди откривател, за да има правото да бъде изслушван) е изходната позиция, която беше по детински излъгана, измамена и придумана да доведе света до нищожното състояние, в което е.


Да, през вниманието ми е минало огромно количество информация. Да, разполагам със сложно организирана база данни, която постоянно и отговорно увеличавам. Да, това изисква много време.
Време, което ти никога не си имал. Замисляш ли се как на 25 години можеш да освободиш такова време? Как можеш да свършиш толкова работа за такова време? И как може тя да е качествена? Не е никак просто, повярвай ми, защото с това трябва да се ангажира целия ти ритъм, стандарт и начин на живот.
И за да се случи всичко това, е било необходимо аз да се родя с дълбоко усещане в себе си за нещо. За да почна отрано, и за да мога да се насоча към оптимизирането на всичко това отрано, за да имам невербалното разбиране за нещо неподлежащо на описание, което трябва да се случи.

За да не се чувстваш длъжен, че си давал обяснение, ще споделя и моята гледна точка. Всички мои първоначални впечатления за теб се оправдаха. Не съм се разочаровал от нищо, тъй като очакванията ми бяха точни (отново). Наистина, по-добре се откажи от мене, и от писанията ми. Но ще ти се наложи да се върнеш към тях, защото пиша истинни неща, и ти го знаеш, разбира се.
Това, което се случва е, че те е страх да не прочетеш нещо, което не искаш да прочиташ. От определени неща ти става неудобно. Бориш се с надигащо се желание за агресия, защото полагаш усилия да се държиш достойно, но тази съпротива е обречена. По-добре си го изкарай на мен, докато забележките ми имат основание... защото после ще дойде друг, чиито забележки няма да имат основание, а на глупак никога не можеш да си го изкараш.П.П.
В психологията твоето тълкуване на моите думи се нарича рационализация - това означава, че търсиш измислена рационалност в избрано от теб тълкуване, за да промениш значението на казаното от мен, тъй като ти е неудобно.

Това, което казваш с думите си, е че има една единствена вода и всичко има нужда от нея. Вместо да се надуваш, че си разбрал Шаубергер, по-добре отдели време на мисълта, че няма две еднакви води. Водата не е хубава или лоша, а е различна.
Едни хора на мен ми влияят добре, други не мога да понасям и ми влияят зле. Но пък хората, които на мен ми влияят зле, са любимци на мои приятели. И както няма двама еднакви човека, така няма две еднакви води. И за всяка вода си има правилно приложение - нещо, в което тя е нужна и желана. Не можеш да търсиш "добра" или "лоша", искайки от този принцип да направиш универсален уред, защото не е възможно.
Водата, съдържаща съзнателна енергия, НЕ Е НУЖНА В ЕДНАКВА СТЕПЕН НА ВСИЧКО СЪЩЕСТВУВАЩО. Това може да го каже само някой, който никога не се е сблъсквал с лудостта, никога не е губил съзнанието си и никога не е изследвал пределите на съзнанието. Когато дадеш твърде много съзнание на нещо, Филипе, то не може да понесе себе си и се саморазрушава - затова е нужна забравата, и затова всичко има различна степен на съзнание... всяко нещо има толкова, колкото може да понесе.

Да.
Никога не си се замислял за това, и прочитайки това те е страх да не би да си изпуснал нещо. Да- тази идея съм усвоил от безброй хора, съществували преди мен. На тези думи ме научи един преподавател по литература преди десетина години.
xaumana
 
Мнения: 29
Регистриран на: Сря Окт 16, 2013 9:23 am

Re: Over-unity био-енергиен цикъл

Мнениеот xaumana » Вто Окт 29, 2013 7:57 am

И тъй като темата е относно кръговрат и цикъл, нека ти обясня кога и как дадено нещо блатясва - дори и форум.

Това се случва, когато се наруши тороидната му динамика. Когато жизнения път на нещо спре да бъде самопоглъщащ се затворен цикъл, тогава то се поглъща от нещо, чиито тороиден цикъл е здрав. Нещото с нарушен цикъл преминава през процес на разложение, за да се случи това.

Форум блатясва, когато кръговратът на информацията спре да се самопоглъща. Когато различните теми спрат да водят една към друга. И понастоящем един форум винаги ще блатяса, защото стремежът е темите да не се смесват... а когато се смесят случайно, това се случва по нездрав гибелен начин, който представлява разлив, а не преливане.Темите тук ВЕЧЕ не водят една към друга. Просто има твърде малко активни участници и затова разложението е бавно. И ти, приятелю, си допринесъл за това повече от мен, защото си се повтарял повече от мен, без да стигнеш до нищо по-ново като публикация. Но аз не те обвинявам за това. Пиша всичко това за анонимния читател, който евентуално може да не е съвсем наясно с произхода и мотивацията на думите ти към мен.
xaumana
 
Мнения: 29
Регистриран на: Сря Окт 16, 2013 9:23 am

Следваща

Назад към Жизнена енергия - приложение в селското стопанство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron