Никола Тесла

Теория и практика в конкретни устройства

Re: Никола Тесла

Мнениеот caduceus » Съб Мар 21, 2020 8:54 am

В тия калпаво-вирусни времена ще изтупаме от прахта на времето всички тези велики идеи, май е крайно време :) Относно Кийли обаче ще трябва да мине още поне половин век, щото той е много напред с материала а инерцията от официалната"наука" е огромна.
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2025
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Никола Тесла

Мнениеот Питър » Нед Мар 22, 2020 5:52 pm

Важното е да сме будни и да не успяват да ни приспиват. Според мен днес много хора ще усетят, че живота е нещо крехко. Технологично ние се качихме много високо. "Небостъргачите" стържат извън "рамката", която е гарантирана при наличния морал. За да оставаме стабилни на това обществено енергийно ниво се иска различен морал - в масовия случай явно не го постигаме. От двата възможни пътя за уравновесяване и за да стои "небостъргача" ни прав - в следващите времена ще станем свидетели на избора на Всемира за нас и нашия към него - ние да си извисим морала или Той да ни намали числеността, а може би и да ни върне назад.

Навярно пак старата философия ще ни даде възможност да погледнем правилно на проблема си и да си зададем верния въпрос , а после вече ни остава само да работим и успеха ни чака.

За да го свършвам тоя неразбираем пост ще напиша - според мен не можем да взимаме само едната част, половината от работата на тия хора. Трябва да вземем и от мирогледа им, той ги е водил между закоравялата академична наука, канона на религията и суеверните глупости. Иначе ще излезем от "рамката" и големия свят ще ни вкара в калпави времена. Хората днес не живеят върху планетата Земя, ние масово сме работници и служители в "завода на живота си" и в скоро време май ни предстои спирайки поточната линия да си ожулим навирения нос.

Нико беше казал - Днес учените разсъждават задълбочено, по-важно е да има здравомислие. Е да обаче има ли го здравомислието ? Шаубергер беше казал - В природата всичко се движи срещу най-малкото съпротивление и спиране няма. Е да но всички виждаме как в обществото се движим към най-високия интерес и спиране има ли ?
Според мен не - има само вездесъщо равновесие , за почивка можем да забравим.

Някога интереса надделя над Нико , после и над Доктора - качихме се още на високо , безспорно сме далеч напред. И точно тогава - каза Нико - за да продължите ще извадите пак старите тетрадки. Ето че сме в правилата, тъй че смело напред с бодра крачка.
Аватар
Питър
 
Мнения: 72
Регистриран на: Нед Апр 09, 2017 9:28 pm
Местоположение: Варна

Re: Никола Тесла

Мнениеот Питър » Нед Мар 22, 2020 6:30 pm

На къде е напред днес ?
Ами връщаме се при Нико , защото сме в неговата тема - нито в парите нито в избора на политиците, според него.
"Човешкото развитие е жизнено зависимо от откривателството." - това е от него, има и други подобни. Примерно - :Много мъже придават власт на парите каквато те нямат, аз правех моите пари на открития и днес леко сме напред ..."
Банката търси най-доброто за купуване в момента и го намира перфектно. Това й е работата.
Политиците търсят най-добрия избор за съответна ситуация и го намират перфектно. За това им плаща банката.
Но докато не сложите пред тях новото нещо - нито има за избиране нито има за купуване. А какво ще се появи пред тях може да зависи единствено от шепа работещи усилено специалисти в определена област. Иначе тъпчем на място - и ето че малко се проясни къде е "напред". Нито при банката , нито при политиците - напред е към лабораторията, до някъде и към форумите ... си е доста напред.
Както се вижда днес буквално е животоспасяващо откриването на оръжие срещу тая микро-гад. Много бързо ще го изберат и още по-бързо ще го купят. На ход са тези, които трябва да изнамерят "нещото". За наш късмет имаме едно възможно решение в старите тетрадки , то все още не пробива през дебелата кожа на академичната наука и интереса на световната фармацевтика - през следващите дни ще имаме възможността да гледаме на живо как ще се развива сблъсъка и как ще расте морала. Ако не догони последните етажи на "небостъргача ни" - пак рухваме атакувани от въздуха.

Ако имате познати физици и радиоинженери на високо ниво - където и да е по света , без значение - напомнете им да прегледат старите неща на Д-р Роял Реймонд Райф.

ето ви го линка : стр. 27 до стр. 35 от документа - особено стр. 30 до 35

http://phys.tu-sofia.bg/physdays_files/ ... k_2011.pdf
Аватар
Питър
 
Мнения: 72
Регистриран на: Нед Апр 09, 2017 9:28 pm
Местоположение: Варна

Re: Никола Тесла

Мнениеот caduceus » Нед Мар 22, 2020 7:36 pm

:)
Няма какво да им напомняме...имам три бр. такива Райф-Хойланд машини в офиса ми, от които две работят постоянно. Има тема във форума за това впрочем ;) И колеги които са наясно, практически.
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2025
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Никола Тесла

Мнениеот Питър » Пон Мар 23, 2020 12:01 pm

Супер ! :) можем дори да направим залози: 1. за банкерската мечта, световно правителство след кризата или 2. имунитет към тия схеми в обществото и връщане в правия път. Аз залагам че вървим към единицата и ще минем през нея.
Най-здрави ! на всички
Аватар
Питър
 
Мнения: 72
Регистриран на: Нед Апр 09, 2017 9:28 pm
Местоположение: Варна

Предишна

Назад към Свободна енергия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron