ORMUS концентрат - методи, уреди за извличане

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина

Re: ORMUS концентрат - методи, уреди за извличане

Мнениеот caduceus » Пон Юни 15, 2020 4:46 pm

Здравейте!
Започнах конструирането на малка ормус машина за домашни цели, защото има голям интерес у хора, които са пили водата от голямата. Предполагам че до края на месеца ще е готов първият екземпляр, а до няколко дни след това - минати и тестовете. Добивът ще е около половин-един литър на минута, цената приблизително 500 лв без ДДС /поне така изглеждат нещата след първите калкулации/.
При създаването на машината няма никакви компромиси - нито с материали, нито с дълговечност на възлите, помпата и външния вид. Ако правех такива, цената щеше да е наполовина - но не ми е в стила :) Част от детайлите са 3D принтирани. Елементарно обслужване, разглобяемост за почистване, два бутона вкл.-изкл.на основната и дозиращата помпа, заменяемост на възлите, простота и надежност.
Външни размери - приблизително 30х30х35 см, вместимост около 15 л., дозиране на ормус концентрата с бутон. Всичко е прозрачно и действието се вижда ;) В момента има три варианта, ще видим кой ще излезе най-успешен след тестовете. Харча пари понякога и за излишни части, но тва е положението с иновациите, нищо не става от само себе си и без грешки :tongue:
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2025
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ORMUS концентрат - методи, уреди за извличане

Мнениеот caduceus » Нед Юни 28, 2020 4:23 pm

Работим по машината и полека-лека тя става реалност!
Някои параметри на изделието: максимален обем на оборотната вода в резервоара - 12 литра, минимален - 2 литра. Количество на получения воден концентрат - около 100 грама в минута. Размери на машината - 30х30х32 см, захранване от контакта 220 волта, през адаптер за 12 волта и 6 ампера. Почти безшумна работа, всичко е прозрачно и се вижда процеса на вихрообразуване в реакторната тръба. Системата може да се разглоби и сглоби за една-две минути от потребителя, за да се мие и поддържа в домашни условия. Използвани са материали които са подходящи за допир с храни и питейна вода - поликарбонат, акрил и PLA при 3D детайлите, силиконови маркучи и т.н.
Цената на машината не е още ясна, зависи каква ще е себестойността и когато калкулираме всички разходи. Зависи от конкретни детайли и възли, цените на които варират с 300 процента при вариантите на крайното изделие /за съжаление/. Очаквайте подробности и снимки когато съм доволен от резултата и минат първите тестове - надявам се в най-скоро време :-)
Бъдете здрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2025
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ORMUS концентрат - методи, уреди за извличане

Мнениеот caduceus » Съб Юли 04, 2020 10:50 am

Тестовете минаха съвсем успешно, увеличихме добива на ормус концентрат на около 300 гр на минута, заряд над +35 млн деветки, яка работа :tongue: Изтръпва ти ръката съвсем явно, като държиш чашата - и това дори най-нечувствителните индивиди ги хвърля в лек шаш :lol: Генерираните М-стейт елементи във водата са в сериозно количество и жизнената сила от нея буквално струи навън. При работа на машината се създава и мощно + поле около нея, усетихме го първо на индустриалната, но и на малката има.
Остава да подобрим външния вид, надявам се за десетина дни максимум :)
Работим с колегите нонстоп - няма събота, няма неделя, вечер до късно... Детайлите се променят в движение към по-добро. Мисли се за поддръжка, лесно разглобяване за почистване в домашни условия, замяна на части, усилия и напрежения в конструкцията, якост на детайли, липса на вибрации, технологичност на изработка, правилни материали, безопасност и т.н.
Не съм вярвал, че нещо толкова елегантно и просто на пръв поглед може да е толкова комплицирано като изработка, естествено ако си маниак и искаш всичко да е наред :lol: Но тва е положението, харчим пари и работим, пък то ще си покаже накрая.
Поздрави! :cheers:
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2025
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ORMUS концентрат - методи, уреди за извличане

Мнениеот totosmoto » Нед Юли 05, 2020 8:59 pm

Браво за работата! Чакаме с нетърпение.
totosmoto
 
Мнения: 6
Регистриран на: Съб Мар 07, 2015 12:00 pm

Re: ORMUS концентрат - методи, уреди за извличане

Мнениеот caduceus » Пет Юли 10, 2020 2:41 pm

:)
Машината е готова на прототипно ниво, малко дизайн има да се изчиства - поликарбонатни капаци, табелки за ниво и инфо, малко 3Д дизайн на сложен елемент дето не ни се получи от първия път /то кога ли е било така де :lol: /, един малък теч вътре от щуцер с хлабава резба... дребни неща, работа за два-три дни. Правих видео и снимки, но с полупрозрачния настоящ капак не ми харесват, затова още малко потърпете и др. седмица живот и здраве ще има по-красива конструкция - да няма много срам :tongue:
Иначе машината работи, на един метър се чувства силно плюс поле, около 40 хил деветки. Дори само да стоиш в него е мн приятно, а границата е отчетлива - все едно влизаш в топла стая от студа навън.
При работа с 12 литра /максимален капацитет, минималния е 4 л/ оборотна минерална вода, за около половин час зарядът на целия обем се вдигна и от ормус щуцера излизаше вече над 100 млн деветки заредена вода!!! :hola:
Много мощно действие, но не бива да се пие повече от 200 гр наведнъж ако си на работа или ще шофираш. Аз изтрясках към 500-600 грама и усетих всички последствия - омайваш се тотално, отпускаш и ти се доспива. Това трае примерно 10-15 мин и след това ако си полегнал примерно, си бодър като краставичка и много добре. Явно трябва време да се усвои зарядът от водата и организмът се отключва от всички неважни дейности /при предозиране де/. Така че, напипахме правилната доза - максимум 200 гр сутрин, обед и вечер. Ако човек е болен или почива в къщи, тогава може и повече.
Слагам в съда вече и по 10 грама сребърна плочка проба 999, инвестиционно сребро с печат швейцарския производител. Така ще има и бактерицидно действие върху водата в машината.

Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2025
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ORMUS концентрат - методи, уреди за извличане

Мнениеот caduceus » Пон Юли 27, 2020 9:14 pm

Така... Нещата завършиха успешно :sun: Може да видите клипове и снимки в страницата ми във ФБ тук:
https://www.facebook.com/Zdravniustroistva

Добивът се качи на близо един литър ормус концентрат в минута, мощността на заряда във водата е около 120 млн деветки, след първоначална работа на машината от десетина минути за да зареди целия обем оборотна вода /турбо ефект, положитгелна обратна връзка/ :hola:
Немска сертифицирана за питейна вода помпа Reich, поликарбонатен сертифициран за храни по Гастронорм контейнер, сертифицирана за храни пластмаса за 3D принтираните детайли, акрил и поликарбонатен капак, месингови болтове и детайли от POM-C - неактивна пластмаса, подходяща за допир до храни. Нещата са истински! Ефектът от пиене и миене с ормус концентрата е невероятен :cheers:
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2025
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ORMUS концентрат - методи, уреди за извличане

Мнениеот hyparh » Вто Юли 28, 2020 9:21 pm

Поздравления за отличната работа :beer:
Надали в България има друг, който да ползва принципът на Ранк-Хилш за генериране на ормус :) Доколкото съм запознат вихровата тръба (без магнитите) се ползва само с въздух под налягане за получаване на студена и гореща струи на изходите.

Възникнаха ми някои въпроси :) Има ли значение как са разположени магнитните вериги - дали с едноименните или разноименните полюси един срещу друг? Вихровата камера (където влиза водата) има ли някаква специална геометрия отвътре, подпомагаща завихрянето, или е обикновен цилиндър?

Интересно какво ще се получи при циркулиране на някаква друга субстанция... примерно алкохол :lol:

Поздрави
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
hyparh
 
Мнения: 494
Регистриран на: Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
Местоположение: Нови хан

Re: ORMUS концентрат - методи, уреди за извличане

Мнениеот caduceus » Сря Юли 29, 2020 8:39 pm

Здрасти! :)
Бари Картър и компания също не са съвсем наясно, те си мислят че е сепарация - и само един двама от техните хора намекнаха, че става нещо дето не може да се обясни с прост капан, щото не излизат сметките за добива :tongue:
Така че, наистина процесът на генериране за мен лично е доказан, а сепарацията си я има в центъра при вътрешния вихър. Който забележи, се върти НАДЯСНО спрямо вектора си по оста ;) което навремето не можах да набия в едни кухи глави които си направиха отцепническо форумче поради високо самомнение без особено покритие/както се казва в "Хари Потър", знаеш кой :lol: / А външният вихър по повърхността на тръбата върти наляво спрямо изхода и неговия си вектор, т.е. той е дори леко минусов като енергетика - но магнитните редици го оправят и не личи /освен това е центробежен, пак зле по Шаубергер :) /
И да, няма друг с Ранк генерация тука - аз поне не знам, а ровя много по темата. Щуцерът, конусът, наклона и налягането също са плод на тестове с колегата в банята :lol: Тва мокренето е ясно, фърчи вода, изпускаш помпата, има сериозно шоу - гледката на вихъра в тръбата обаче си заслужава
Играх си да намеря правилното разположение, отстояния между магнити, сила, вид взаимодействие и оттам - да има максимален ефект с минимални ресурси. Сега, ако някой иска да знае кое как - да си купи машина /на теб ще ти кажа всичко лично като се видим или във Фейса на месинджъра, щото работиш и сигурно още си патиш от хейтърската безделна сган като мене едно време /сега не ми пука, влакът ми отиде много далеч от тая гара и не ща да просвещавам никой - ако началникът горе реши, да си го просвети той :hola: /.
За въздуха има интересни тестове които извъртях с тая тръба /хоуммейд вариант на 2 бара/, сега ще взема една китайска от алуминий за високо налягане на входа, купих и компресор на 8 бара и вече има интересни резултати дори с първия вариант ;) Работи се и по тоя проект полека лека, да го наречем въздушен ормус концентратор :) .
Относно алкохола си много в десятката, той винаги е бил по-интересен от водата :tongue: До два-три дни /чакам един приятел да се върне от морето че иска да види/ ще извъртим една туба домашно вино и ще пиша за резултата - ако е добър, вероятно го изпием на специален купон че да отбележим навлизането в алкохолния бизнес :cheers:
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2025
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: ORMUS концентрат - методи, уреди за извличане

Мнениеот hyparh » Чет Юли 30, 2020 5:20 pm

Има голяма логика в процеса на генериране, понеже водата е диамагнетик и оказва някакво съпротивление спрямо магнитния поток. Т.е. тук имаме все пак някакво забавяне на движението (магнитния поток), от което при подходящи условия започва образуване на нановихри ("частици") и съответно нова материя или полуматериална субстанция. Всичко зависи от това по какъв начин се забавя движението. Процесът се подпомага и от самото завихряне на водата в тръбата по методологията на Шаубергер.
Въздухът и алкохолът са други субстанции, съпротивляват се на движението по малко по-различен начин, от което може да се очаква генериране на нещо различно - друг вид "есенция". Принципът предлага твърде интересно и богато поле за изследване :)
От време на време обичам да си чета следното познание (от книгата "Etidorhpa"), от което човек може да си извади чудесни изводи относно енергийните проявления в природата и как всъщност всяко едно от тях представлява смущение на основното етерално движение. Вероятно си попадал на тези мои преводи. Към края съм болднал две изречения, заключващи това, което вероятно се случва и при твоята машина :)


"Етералният поток, който генерира магнитните сили, преминава през материята с невъобразима скорост, като молекулите само на някои субстанции оказват слабо съпротивление върху му. Материйните молекули се разполагат с "ръбовете си" към потока при което няма съпротивление спрямо него. Тази сила представлява смущение на космическа енергия, която се влива в Земята в една форма и се връща от нея под друга. Но съзнанието ти все още не е способно да разбере напълно този процес, понеже няма метод това да бъде обяснено на хората, че тяхната експериментална наука не позволява да възприемат тези неща, изискващи абсолютно нови идеи, както и създаване на думи с ново значение. Ние (под "ние" имам предвид останалите, с които съм свързан) сме се научили да въздействаме по такъв начин на молекулите на материята, при което те частично или изцяло се завъртат спрямо пътя на този магнитен поток, при което се възпрепятства движението на тази вездесъща енергия. Можем да забавим скоростта ѝ без при това да възникне магнетизъм (както например в парче стомана), електричество или топлина, а само движение, при което част от тази забавена енергия се излива под формата на задвижване на съответния предмет. Това е сила изменена в движение на материята - молекулите на предметът трябва да се придвижат напред след като силата изчезва като поток. Може би сега ще се съгласиш, че вместо светлината, топлината, електричеството, магнетизмът и гравитацията да се разглеждат като модифицирана сила, те всъщност представляват смущения."
=====
"Ще ти обясня по-нататък, така че да можеш да го разбереш. Първо трябва да научиш други неща, но никога няма да видиш края. Истината е безкрайна.
Нека те попитам дали има нещо чудно в това твърдение. На повърхността на Земята човекът улавя вятъра и превръща неговата енергия в задвижване на машини; задвижва мелници и плавателни съдове. Това движение на въздуха е смущение, движение на маса предавано на въздуха чрез топлина, като топлината също е смущение или прекъсване на чистото движение. Когато човекът се научи да възпира този ефирен енергиен поток така, че да го превръща директно в движение на материята, който насища цялата вселена и предизвиква силови проявления като постоянно извира от Земята към космоса, както и обратно... тогава човекът ще овладее безграничен енергиен източник, който може да дава светлина и топлина, движение на различни маси. Движението стои зад топлината, светлината и електричеството и то ги предизвиква."
=====
"Можеш ли да си представиш една безкрайна редица от железни топчета, преминаваща покрай теб в линия в хоризонтална посока, с определена скорост? Нека сега в този мислен експеримент вземем едно стъкло от прозорец и бавно го придвижим към редицата така, че ръбът му да бъде ударен от едно топче. При това цялото стъкло ще потрепери от удара, дори куршумът да засегне само една точка от стъклото. Сега си представи, че скоростта на редицата се увеличава хилядократно; при това стъклото поднесено на пътя й ще бъде гладко изрязано като с пила, която си проправя път без да се получи нито една фрактура. Човек, който стои близо до редицата куршуми, сега ще чува дълбок звук, предизвикан от триенето между куршумите и въздуха. Увеличи постепенно скоростта им и този звук ще се изостри - от нисък ще се измени към по-остър и висок, докато не стане пронизително писклив. Сега увеличи скоростта отново и отново и тоналността ще намалее постепенно докато не достигне първоначалния нисък тон. С увеличаване на скоростта ще настъпи тишина - единствено тишина, вече колкото и да се увеличава скоростта им. Достигнахме до скорост на движение на тази редица стотици километри в секунда, но нека сега я увеличим хилядократно, за да достигне милиони километри в секунда. Сега за окото ще се появи едва доловима червена светлина. Видимо редицата вече изглежда като непрекъсната линия. Червеникавата линията ще бъде напълно еднородна независимо от това, че отделните куршуми може да се намират на разстояние няколко километра един от друг. Нека сега въведем нашето стъкло на пътя им. В точката на контакт ще възникне фонтан от искри и там стъклото ще се разтопи.
Сега увеличаваме скоростта двукратно, трикратно, отново и отново, червената линия ще засияе по-ярко, след това ще стане ослепителна, като с увеличаването на скоростта, накрая ще стане бяла. Човекът ще вижда това като някаква безкрайна линия от "нещо", солидна като метал светещ в бяло (дори разстоянието между отделните куршуми да е хиляди километри) човек няма да може да докаже, че тази линия е изградена от отделни елементи. Ако вкараме сега стъклото или каквато и да е друга субстанция, просто ще се разтопи. Твърдата материя на секундата ще се втечни и ще се отложи като тънък филм по повърхността на всеки куршум.
Нека сега главоломно увеличим тази скорост до милиони и милиарди километри в секунда, при което топлината постепенно ще изчезне, както стана със звука в началото. Ярката светлина сега ще премине постепенно през основните цветове в обратен ред, започвайки с виолетово и свършвайки с червено, а след като червеното избледнее редицата от куршуми ще изчезне за възприятията на зрителя. Сега към редицата няма нито светлина нито звук - очите и ушите не долавят нищо. Ако сега вкараме стъклото или какъвто и да е друг обект, няма да се случи нищо, което човек да отчете; молекулите на стъклото се разделят отпред след което се събират отзад и така редицата преминава свободно през него като светлина, оставяща стъклото непокътнато."
=====
"...Но куршумите вече не са материя. Движението на масата първо се измени към движение на молекулите, а движението на молекулите накрая се превърна в движение на свободни единици, понеже куршумите дезинтегрират до молекулярни структури, а след това до атоми. На този етап осезанията зрение и докосване спират да бъдат афектирани от тази движеща се колона (нито материя, нито сила), а при по-нататъшното увеличение на скоростта атомите също изчезват, при което остава само свободно неосезаемо движение - нищо, празнота.
Резултатът е всепроникващата същност на пространството (етерът, както хората го наричат) - солидна като диамант и подвижна като празнота.
Ако обърнем реда на горният пример, ще видим, че с намаляване на скоростта движението се превръща отново в осезаема материя, и според условията определящи превръщането на движението в материя, от време на време възникват различни елементи. Планетите могат да растат в цялата си структура, като етерът може да генерира материална прах.
Ако вземем средното положение на тези трансформации, при което чистото етерално движение частично се превръща в нещо осезаемо, то тогава получаваме светлина, топлина, електричество, магнетизъм или гравитация, които са смущения на това движение. След представянето на тези принципи може лесно да се разбере, че могат да бъдат образувани други елементи и непознати сили, за момента недоловими за човешките сетива."
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
hyparh
 
Мнения: 494
Регистриран на: Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
Местоположение: Нови хан

Re: ORMUS концентрат - методи, уреди за извличане

Мнениеот caduceus » Съб Авг 29, 2020 9:43 am

Наблюдават се уникални ефекти от ормус водата... Отслабване, а същевременно повече жизненост, по-малко сън, видимо подобряване на външния вид и функциите на тялото. Заедно с това - прилив на вдъхновение поради качване нивото на на енергията, прозрения по важни, но трудни въпроси, спонтанно вземане на правилни решения и т.н. Нещата се усещат само след десетина дни пиене на вода, в нормални количества - често под 0,5-0,6 л на ден. Машината е уникална и работи чудесно. При нови поръчки може да има малко забавяне /пет шест дни максимум/ поради големия интерес. Работим :-)
Бъдете здрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2025
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

ПредишнаСледваща

Назад към Алтернативна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта