Оптимизиране изгарянето на природен газ

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Оптимизиране изгарянето на природен газ

Мнение от caduceus »

Здравейте!
Преди два месеца монтирахме пробна система за оптимизиране на изгарянето на природен газ в промишлена горелка с капацитет 240 куб.м. на час. Горелката се настройва автоматично по няколко параметъра, в определен процентен рейндж - който не може да се надвишава.
До няколко дни монтираме втора такава в подобна фабрика, със подобен капацитет, на същата фирма-собственик. Тя е с възможност за ръчна настройка в максимални граници.
Системите са в тестов париод, очакват се резултати - в момента първите такива са положителни, искаме да определим границата на полезния ефект.
Няколко снимки от първата монтирана система може да видите в страницата ми във Фейсбук тук:
https://www.facebook.com/Zdravniustroistva/
Ще ви държа в течение.

Бъдете здрави!
А.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Re: Оптимизиране изгарянето на природен газ

Мнение от caduceus »

Драснах няколко реда днес в мазето.нет в темата "Технологични новости" - ей така, да видя дали в тоя форум има някаква минимална, малко от малко останала техническа насоченост - уви не... Нито звук, нито ред - приказват си за политика и тва е то. А инфото мисля е доста важно, затова ще си пиша тука, пък който иска да чете.
Ето копнат поста ми оттам, да не го набирам пак:
..........................
И на фона на всички тези лоши неща /кризата с руския газ/, аз и колегата монтирахме втора оптимизираща система К4 на промишлена горелка с разход 300 куб. м. в час, с режим на работа 24/7 :) Вие си говорете, ние работим - някой трябва.
Дотук ефектът без донастройка при първата горелка /и тя с дебит 300 куб. м за час/ с К4 е малко над 7%, на втората горелка вече настройваме по кислородно съдържание на газовете и очаквам 22-24 %, което ще неутрализира в достатъчна степен ефекта от поскъпването на газа.
В края на септември очаквайте още новини.
Поздрави!

ПП
Технологията на К4 е съвсем нова, но произлиза пряко от ъпгрейд на горивния ми оптимизатор К3. Който навремето беше доста пооплют тук, старите потребители вероятно помнят това срамно за форума и тогавашните админи време :)
.............

Бъдете здрави! :cheers:
elpunto
МненияCOLON 23
Регистриран наCOLON Съб Апр 25, 2015 12:00 am

Мнение от elpunto »

caduceus здравей, поздравления за постиженията с оптимизиращата система К 4. Ако ти действително постигнеш
22 – 24 % намаляване разхода на газ, тогава в БГ трябва да ти издигнем "паметник", това като шега.

Аз се отоплявам на газ – метан, знам добре какви усилия струва да снижа разхода на газ дори с 2 –3 %, без да намалявам
температурния комфорт.
Давай смело напред и не обръщай внимание на скептиците, критиците, теоритиците и пр. "всезнайковци" от mazeto,
този форум отдавна се е превърнал в "говорилня" и "махленска седянка", което е жалко.

caduceus аз отоплявам къщата в която живея с газов котел на метан, Слънчевото парно е спомагателна система.
Последните три години успях да намаля годишния разход на газ до 900 куб. м., благодарение на системата за МОНИТОРИНГ & КОНТРОЛ
+ Слънчевото парно + Домашната Ел. Централа.Това за мен е голямо постижение, без да намалявам температурния комфорт на жилището.
Преди, без системата М & K годишният разход беше 1 100 – 1 200 куб. м. газ.

caduceus ако имаш възможност, може да помислиш как да се пригоди оптимизатора към газ – котела за отопление.
Аз ще ти съдействам технически и с каквото мога за това начинание. Ясно е, че при тези космически цени на газа метан, аз и тези
които като мен се отопляват на метан, това поставяне на К 4 е от особено важно значение.

Поздрави от Банкя
Elpunto
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Никакви проблеми, иска ми се само да изчакаме резултатите от втората, управляема горелка - за да се знае точно доколко е ефектът. До края на месеца трябва да е ясно. Ще ти проектирам специално за твоята система каквото мога и ще се види на живо, зимата не е далече :)
Поздрави! :cheers:

ПП
И да, то си е направо за Нобелова награда работата - ама едва ли ще ви дадат :tongue:
elpunto
МненияCOLON 23
Регистриран наCOLON Съб Апр 25, 2015 12:00 am

Мнение от elpunto »

Благодаря !
Да сме живи и здрави !
Поздрави от Банкя
Elpunto
BUTTON_POST_REPLY