Зареждане на воден цикъл

BUTTON_POST_REPLY
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Зареждане на воден цикъл

Мнение от sheki »

Абе колеги хрумна ми, все се стремим да заредим двигателя с оргон а не използваме охладителната система, някой пробвал ли е да прекара охладителната течност :) през някоя "тръбичка спирала", предполагам повечето знаят че дори дроселовата клапа се топли , а да не забравяме, че и през изпарителя минаваме, е ще има разсейване предполагам като се отвори големия кръг през радиатора но все пак няма как да не се усети.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Зареждане на воден цикъл

Мнение от icrow »

Принципно водата има акумулиращ ефект, и когато зареждаш ДВГ и тя се зарежда и държи част от заряда, като кондензатор един вид. Принципно от всичките ми опити до сега, най-видим ефект е ималко при зареждането на възуха. И според мен трябва да се дълбае в тази насока, като се изолира всмукателния път, та даже и ДВГ трябва да се изолира, което може да се постигне с някаква оргонитна боя, каквато ползва Филип примерно.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Re: Зареждане на воден цикъл

Мнение от ivchak »

sheki, аз бях сложил голяма спирала на маркуча от радиатора към двигателя(преди термостата) и след като термостата отвори се усеща прилив на енергия :D . Преди това бях слагал един голям (около 40 см.) възел на Мировинг на самият радиатор и също имаше добър ефект :D .
BUTTON_POST_REPLY