Пряко оргонно зареждане на блока на ДВГ

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Re: Пряко оргонно зареждане на блока на ДВГ

Мнение от ivchak »

Айкроу, много е вероятно двигателя да се е заредил от антифриза - все пак е 7-8 литра и е акумулирал доста енергия.
При мен се получава пък нещо друго :) .Преди десетина дни махнах всички спирали и сложих на въздуха(преди двигателя) едно ново оргонизаторче с излъчване 9.(32). Оборотите се вдигнаха още малко но колата вървеше много добре.След още 2-3 дни сложих в купето един хармонизатор като на Филип(четвърт кубит от седморен шнур с екваториален ринг).На следващият ден колата започна да се "дави" когато подавах повече газ.Смених оргонизатора със по-слаб 9.(20).Колата се оправи след 5 минути.На следващият(или по следващият) ден колата отново започна да се "дави" :o .Смених оргонизатора с друг 9.(16) и нещата пак тръгнаха. В момента съм с 9.(10) и нещата пак са добре :D. Както вървят нещата скоро ще се наложи съвсем да сваля оргонизатора и да остана само на хармонизатора :lol: :lol: :lol: . Хармонизатора ми излъчва около 9.(15).
За колегите които не знаят колата ми е Пежо 406 ТД и няма възможност да се намали горивото или да се промени центровката(поради липса на "майстори" които да поемат отговорност), така че няма възможност да поема голямо количество оргонна енергия .
Аватар
gomi
МненияCOLON 131
Регистриран наCOLON Чет Май 09, 2013 9:19 pm
МестоположениеCOLON майна таун :)

Мнение от gomi »

Гледам, че кутийките (в поста по-нагоре) са залепени отвътре на филтъра, и от двете страни ли излъчват?
бях останал с впечатление че излъчватг само от страна на лепенката :(

За газовите инжекциони:
предстои ми слагане, и след обикяляне и питане по майстори, четене по форуми , разглеждане на програми на газ.инжекц., стигнах до инфото което казва по-нагоре и icrow:
ламбдата се вързва на някои компове само да се гледа като инфо кака е сместа, на по евтините изобщо няма вход но то и не им трябва - газ.комп следи бенз.инжектори те следят ламбдата и при промяна променят времената с
някъв зададен процент в програмата.
Истинското настройване се прави по таблицата и отнема време(затва не го правят) - събират се данни докато колата се движи в различни режими, и допълнително може да се обедни сместа ама .... ламбдата като отчете бедна смес вдига времената на бенз.инжектори а от тях пък газ.комп вдига с процент газовите-затворен кръг :roll:
Май наистина Асен трябва да изкара един курс по газаджийство, та да настройва и газовите по други правила :D :D :D

Тия дни ща се боря с един газджия, засега не съм му казал какво го чака.... ама ми се вижда възприемчив- младо момче е :twisted:
«Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!»
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Абе газаджия няма да стана, по-скоро ще се свържа с някой италиански производител да им обясня ситуацията и да си настройват предварително инжекционите с включен комплект К3 в цената :) Да убият конкуренцията с 25-30% по-икономичен продукт. Ако някой има някоя връзка примерно в БРЦ - Пловдив /като по-кадърни от тези в София/ да даде едно рамо за да се срещнем и обясня технологията. Пък те да ме закачат за италианците :D
Двете К3-ки могат да се лепят както отвън, така и отвътре на кутията на възд. филтър. Полето се предава до филтъра или по повърхността където са залепени кутиите /като са отвътре/, или проникващо през стената /ако са отвън/ до страничната част на филтъра.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Аз се замислям дали да не откача ламбдата. Правил съм го преди да почна да базикам газовата и тогава се качи разхода и динамиката се скапа, но сега вече може би само пречи. Ще пробвам и ще видим. То маслото сменяха не антифриза, но по-важното е че двг почна да възвръща енергията си, което може би значи, че самия метал се е модифицирал. Асен най-добре ще каже. Одеве направих нещо друго, което много отдавна се каня да направя, и което е виновно за високия разход в града. Направих си нещо като ръчен електронен смукач. :lol: Първите впечетления са, че стабилизира ниските обороти и като чели почна да работи на по ниски обороти. Като видя как ще е разхода ще пусна нова тема как съм го направил.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Дачията след две седмици без оргонизатори е свалила заряда до 9./86/ и вече 3 дена го поддържа така, от както пак я наблюдавам. Динамиката е доста добра.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Асене, това за което си говорихме, че двигателя на Домик лъчи наполовина позитивно напловина негативно, като позитивното е от към скоростите, се забелязва и на моята кола. Позитивния край е от към скоростите може би защото така двигателя приема стесняваща се форма, както при кристалите.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Ще погледна и на моята отвсякъде, не съм забелязал досега минус. Ако поляризира, трябва плюсът да остане в областта на цилиндрите и изгарянето, а минусът някъде отдолу дето не пречи.
Поздрави
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Днеска минах близо 800км и съм много доволен от възелчето с феритната макаричка. Доста въртящ момент дойде. Само разхода малко доиде повечко към 9 :lol: ама все пак с трима човека и багаж на магистралата като рядко съм падал под 130. Много доволно вървеше и имах някакво чувство се едно се е дигнала малко компресията (а тя е зле вече)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Кадуцеус, ето снимка да видиш, как е разделен двигателя на позитивна и негативна част. Въпреки, че на живо е по отчетливо.
Прикачени файлове
IMG_0113.JPG
IMG_0113.JPG (337.76 KiB) Прегледано 6375 пъти
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Горе засичам мощен плюс, там където са дюзите. Съответно там влияят заредените с + гориво и въздух и съответно горивния процес в двигателя, така че е естествено. Долу има леко негативен заряд и си мисля че при едно тяло с обща маса и зареждане с единия оргонен полюс в единия му край вероятно е нормално леко да поляризира в другия, но разсеяно. Не е ясно, но при всички случаи не пречи на хората в купето.
Поздрави
BUTTON_POST_REPLY