Моля, измерете ми това ...........
Re: Моля, измерете ми това ...........
И на 9 и на 11 стр. (бобините на Вяра)
.

Отново навих бобината, стана малко по-грозна, но дано да работи.
Моля измерете на страница 13 бобината, къде е плюсът :?:
Мерси!
П.П. медната тел е 4 кв. мм.

Моля измерете на страница 13 бобината, къде е плюсът :?:
Мерси!
П.П. медната тел е 4 кв. мм.
Така е много добре :D . Плюса според мен е долу - от към спойката, но нека да ти я измерят майсторите. Би трябвало и ринговете да са от 2 Х 4 кв.мм. :D . Успех !
Плюса винаги е откъм късата страна на жицата при спойката.
Успех!
Успех!
Най-накрая сглобих и аз един хармонизатор.
За съжаление стана много грозен, дано да работи.
Моля да го измерите.
Телта навсякъде е 4 кв. мм.
Нямаше менгеме за да сплесна местата на снадките.
Струва ми се че на някои от снимките ринговете са запоени в една точка, вместо да бъдат запоени по отделно, това така ли е :?:
Има ли значение плюса на бобината дали сочи към заварката на ринговете или към другата страна :?:
Мерси :!:
За съжаление стана много грозен, дано да работи.
Моля да го измерите.
Телта навсякъде е 4 кв. мм.
Нямаше менгеме за да сплесна местата на снадките.
Струва ми се че на някои от снимките ринговете са запоени в една точка, вместо да бъдат запоени по отделно, това така ли е :?:
Има ли значение плюса на бобината дали сочи към заварката на ринговете или към другата страна :?:
Мерси :!:
- Прикачени файлове
-
- След 1,5 часа и с възел на Мировинг на Дъното
- След 1,5 часа..jpg (587.77 KiB) Прегледано 5940 пъти
-
- 1-2 минути след като го сглобих.
- 2601201411947.jpg (632.23 KiB) Прегледано 5946 пъти
-
- 2601201411946.jpg (611.74 KiB) Прегледано 5946 пъти
Здравейте, намам търпение да получа лентата от която ще правя сферите и затова сглобих с мед жица хармонизатора.Дали има контакт,имали ефект от това.
- Прикачени файлове
-
- P103044911.jpg (182.01 KiB) Прегледано 5935 пъти
-
- P1030451.JPG (243.03 KiB) Прегледано 5935 пъти
Здравей Вяра, като ги гледам и двата хармонизатора ще работят като вторият вероятно ще е по слаб защото ринговете му не са усукани достатъчно. Все пак Кадуцеус или Айкроу като ги измерят ще е сигурно :D .
1.Плюсът на бобината трябва да е винаги нагоре. Ако ринговете са запоени в една точка - според мен няма значение дали общата спойка(заварка) ще е от долу или отгоре, но такъв експеримент не е правен
.
2. Има значение дали ринговете са запоени в една точка или са отделни като твоите ? На практика аз не виждам разлика, даже ми се струва, че ако са запоени в една точка по-добре се запазва правилната им форма(но трябва поялник около 100 -150 вата). В мястото на заварката ринговете трябва да се опират един в друг а не да са съединени със тинол(тинола е за да се фиксира положението им), независимо дали са заварени в една точка или са отделно както твоите.
3.Ако ринговете се опират един в друг(и бобината опира в най вътрешните рингове) значи ще правят контакт и няма защо да се притесняваш. Телта е главно да фиксира положението им - да са допрени един към друг и да са разположени на 120 градуса (вертикално погледнато).
Ако нещо съм пропуснал питай - може и на лични :D . Успех !
1.Плюсът на бобината трябва да е винаги нагоре. Ако ринговете са запоени в една точка - според мен няма значение дали общата спойка(заварка) ще е от долу или отгоре, но такъв експеримент не е правен

2. Има значение дали ринговете са запоени в една точка или са отделни като твоите ? На практика аз не виждам разлика, даже ми се струва, че ако са запоени в една точка по-добре се запазва правилната им форма(но трябва поялник около 100 -150 вата). В мястото на заварката ринговете трябва да се опират един в друг а не да са съединени със тинол(тинола е за да се фиксира положението им), независимо дали са заварени в една точка или са отделно както твоите.
3.Ако ринговете се опират един в друг(и бобината опира в най вътрешните рингове) значи ще правят контакт и няма защо да се притесняваш. Телта е главно да фиксира положението им - да са допрени един към друг и да са разположени на 120 градуса (вертикално погледнато).
Ако нещо съм пропуснал питай - може и на лични :D . Успех !
Колеги, съжалявам, но принципно не ме търсете за иземрване в неделя. Утре ще ви погледна нещата. Ако някой го забравя, почти сигурно не е нарочно и да свирка.
Приятна вечер.
Приятна вечер.
Колеги , погледнете моля и хармонизаторчето на kokivd на 8 стр. да не е станала някаква грешка.Сега преглеждах някои неща и забелязах че бобината му е навита обратно :shock: :shock: :shock:
Молба към колегите да кажат как го "чувстват" това нещо, не като сила а като излъчване :D.Съжалявам , че съм хванал и краката на стола :oops: .