Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от icrow »

За наклоните не знам, но бобината е навита така, до колкото виждам. Ето на Вяра и е без сферите, но е доста по-силна! Проблема е другаде. Предполагам ще го открием. Може Ивчак да прати ако иска и може един хармонизатор примерно и да се види дали е от мястотот. Но първо да го занесе някъде другаде както предложих.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Колеги, още малко и ще стана врачка :) .На Вяра хармонизатора е 1 кубит(съдейки по намотките на бобината , а на Живко е половин . Ако е така няма какво да се чудите , че единият е по-силен от другият :D .Направих и снимки на 3 хармонизатора по половин кубит.Четете надписите на снимките , да не обяснявам кой какъв е :D
половин кубит 4 кв.мм.jpg
половин кубит 4 кв.мм.jpg (115.9 KiB) Прегледано 4677 пъти
половин кубит 4 кв.мм._усилватели.jpg
половин кубит 4 кв.мм._усилватели.jpg (97.99 KiB) Прегледано 4677 пъти
25.4 см._ 2.5 кв.мм..jpg
25.4 см._ 2.5 кв.мм..jpg (83.27 KiB) Прегледано 4677 пъти
Последният е с екваториален ринг
Последна промяна 1 на ivchak, променена общо 0 пъти
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Ето и един кубит с екваториален ринг от проводник 6 кв.мм.
1 кубит от 6 кв.мм._екваториален ринг.jpg
1 кубит от 6 кв.мм._екваториален ринг.jpg (70.92 KiB) Прегледано 4670 пъти
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Колеги налага се малка поправка.Третият хармонизатор не е от 2.5 кв.мм. , а от 1 кв.мм.Извинявайте :)
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Здравейте, колеги!
Вчера преправих хармонизатора, ще измерите ли дали е станало нещо?
Мерси!
Прикачени файлове
30.01.2014 - около 10 часа по-късно.jpg
30.01.2014 - около 10 часа по-късно.jpg (972 KiB) Прегледано 4634 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Така е по добре. 9.999, но вече обхвата е 6.7км, и енергията е по чиста. Отново ще напомня, че е много важно да са добре навити проводниците за по силна енергия, независимо дали за хармонизатори или друго изделие.
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180

Мнение от zhivko83 »

Малко да поясня, че май пак не е достатъчно силен...
Всичко е 4 кв. мм. Хармонизатора е 1/2 кубит.
Шнура за сферите го навих отново с нова тел. Краищата на сферите не са запоени, само ги изпилих и съединих с тънка лакирана медна тел. Сферите не са намушкани една в друга, а ги прекарах една през друга, за да не им променям формата. Шнура за сферите в средата и по краищата е сплеснат с чук. Бобината беше запоена, но се разпои и единия край излиза от другия. Допирната точка на краищата на бобината е тинол, а не мед с мед. Колко е нормално да бъде енергията за половин кубит хармонизатор :?:
П.П. предполагам, че е съвпадение, но снощи докато го сглобявах виелицата взе че спря :lol:
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Живко, извинявай ама няма как да е по силен щом нищо не е сглобено както трябва :) . На предната страничка има една малка картинка на която е показано как трябва да се опират краищата на ринговете(колелата). След като са опрени така вече се запоява със силен поялник за да се фиксират в това положение. Струва ми се , че твоите не са допрени добре. Краищата на бобината също трябва да са допрени челно - мед с мед(да изглежда като цял проводник) и запоени - мисля , че на предната страница бях писал за това .Интересно ми е защо след като си усукал добре шнура на ринговете си ги мачкал с чук при което се разваля формата на шнура и проводниците се разделят един от друг ?
Струва ми се че ще ти се отвори още работа :lol: .Успех
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Само да отбележа Живко, че това са рингове, на които се слагат сфери, а не те са сфери. Моя хармонизатор е толкова калпаво направен нито съм подравнявал. Къде са запоени ринговете, къде не. Изобщо ужасна изработка, но пак работи доста мощно. Вероятно ще работи по добре ако се направи, както трябва. Мисълта ми е, че е важно и каква енергия влага създателя на хармонизатора в него.
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180

Мнение от zhivko83 »

icrow, опитвам се да мисля позитивно докато го изработвам, но някои детайли успяват да ме изнервят... :D
За съжаление не усещат енергията 8-) В архива хармонизаторите ти изглеждат добре...
ivchak, краищата са изпилени и се допират, тогава са фиксирани с медната лакирана тел. Във файла, "Кадуцеус за хармонизатора" е обяснено, че може да се сплескат, за да не се деформират ринговете, когато се сглобява хармонизатора. В горанат част на хармонизатора ринговете са цели. Можеш ли да качиш снимка или линк, за да видя с какъв поялник работиш. На моя 60 Вт, му свърши тинола, а новия който купих се топи, става на топка и после почти не се топи :shock: 1 и 1,6 мм пробвах.

Какъв трябва да е диаметъра на бобината 1/2 кубит хармонизатор, аз я направих 20 мм :?:
Когато се запояват двата края на медна тел, кое спира течния тинол да не влезе между тях или количеството е прекалено малко :?:
BUTTON_POST_REPLY