Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от ivchak »

Живко, това е цитат от описанието на Кадуцеус 4 точка "4. Трите парчета се свиват в окръжности и краищата се запояват. В краен случай може да се свържат с медно-сребърно тиксо, но трябва да е здраво. Долната и горната им част /при изправено положение/ се сплескват малко с чук, на ударната част на менгемето. Целта е като легнат един върху друг да не се различават много по форма, защото иначе вътрешния и външния ринг стават доста елипсовидни и се измества енергийният им фокус. За улеснение се връзват с медна тел да не шават един спрямо друг."
Тук става дума малко да се деформират окръжностите(ринговете) , а не шнура :) . Ако си сигурен че краищата на ринговете са добре опрени един в друг няма проблем, въпреки че най добре е след това да се запоят.Тинола който използувам е 1мм., но може и по-дебел - важно е качеството.На снимката има едни големи цифри 60 и 40 които са важни -това са процентите на калай и олово.Най добри са сингапурски тайвански и полските тиноли - това са тинолите с които съм работил.В никакъв случай турски или китайски - те са с много олово.Поялникът ми е 100 вата от повече от 20 години. Под 100 вата поялник не може да нагрее достатъчно ринга(особено ако запояваш трите ринга в една точка), и припоя не може да се разтопи добре. Задължително е ползването на колофон за добра спойка въпреки че в тинолите има малко, но не е достатъчно. Използувай обикновен колофон а не активиран защото в него има вредни вещества.Предполагам , че и с газов поялник ще стават добри спойки но не съм опитвал.Задължително е предварителното "калайдисване" на краищата които ще се запояват за да стане по добра спойка.Естествено е че малко тинол ще влезе на мястото на спойката, но да не става така че тинола между краищата да е много :) .
Не мога да кажа точно на каква тръба съм навивал бобината но мисля че е около 15-16 мм., така че диаметъра на бобината се получава около 20 мм.Обикновено намотките са около 12-13 - не е фатално :D .
тинол 1 мм..jpg
тинол 1 мм..jpg (125.19 KiB) Прегледано 5868 пъти
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

В краен случай може да се свържат с медно-сребърно тиксо, но трябва да е здраво.
-медно тиксо нямаме, така че с тел го направих, надявам се да са прилепени добре. :mrgreen:
Долната и горната им част /при изправено положение/ се сплескват малко с чук, на ударната част на менгемето. Целта е като легнат един върху друг да не се различават много по форма, защото иначе вътрешния и външния ринг стават доста елипсовидни и се измества енергийният им фокус. За улеснение се връзват с медна тел да не шават един спрямо друг.
-малко двусмислено е написано, но щом ти така го правиш се съгласявам. :)
На стария тинол няма пропорции, но е видимо по-бял от новите, които взех. Единия има 70 % олово :o .
Бобината е навита на Ф20.
Мерси за пояснението!
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Колеги, Кадуцеус ,Айкроу ,Филип и който усеща(и не усеща) енергиите моля да тествате тази вода както по сила така и по свойства(въздействие). Водата е от сеанс на екстрасенс с определено въздействие. Тествайте само когато сте във форма. Не бързайте :D
вода оля.jpg
вода оля.jpg (50.17 KiB) Прегледано 5820 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Мъчиш ме тук с тая затворена бутилка и да се "правя" дупка в нея. :lol: Еми изкарах го 3.8, но някъде там има и минус.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Ето я отворена, но по важното е как я чувстваш :D
вода оля 2.jpg
вода оля 2.jpg (37.81 KiB) Прегледано 5810 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ами неприятно :lol:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Аз я изкарах +3,3 но едвам изтраях няколкото секунди докато я мерих - гадничко е дори на пипане. Изхвърли я.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Я кажи нещо повече за този екстрасенс? И как се сдоби с водата?
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371

Мнение от ivchak »

Екстрасенза е руски, сеанса беше 10 мин. по интернет, но първите 5 минути нямаше връзка със сайта а водата стоеше пред монитора?
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Това камъче има ли някаква енергия :?:
Мерси :!:
Прикачени файлове
0502201411960.jpg
0502201411960.jpg (1.03 MiB) Прегледано 5759 пъти
BUTTON_POST_REPLY