ОРГОНИТ теория и практика.

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494
Регистриран наCOLON Чет Фев 13, 2014 9:26 pm
МестоположениеCOLON Нови хан

Re: Текуща дискусия , методики и приложение в практиката

Мнение от hyparh »

Здравейте,
С Асен (caduceus) с познаваме от mazeto.net. Намирам и този форум за доста интересен, разбираемо е, че няма много посетители предвид по-особената материя :) Наскоро проучих въпроса с оргонитите, кембъстърите и клаудбъстърите. В един друг форум са ги разнищили щателно - над 120 стр. писания, но реално 30-40 полезни. Реших и аз да си спретна няколко оргонита, основно от интереса ми да се запозная по-подробно с проявленията на оргона/етера, намислил съм и варианти с активно възбуждане на плътни и свръхплътни оргонити с усилено действие (оргонен лазер и оргонен повишаващ трансформатор). Имам предвид някои схеми, които ми хрумнаха, може да ги пусна и тук. Първите оргонити направих преди три дни, през това време смолата изсъхна добре и ги извадих от калъпите (тефлонови формички за мъфини). В ролята на органичен материал ползвах епоксидна смола, а неорганичните са стоманени и алуминиеви стружки, нарязана стоманена тел от гъба за миене, малко накълцан тънък меден проводник, пясък от розов кварц, както и задължителния монокристал в центъра - в случая кварцов. В два от оргонитите поставих по една кроп бобина, едната завъртяна по ч.с., другата - обратно на ч.с. Предвид, че се изисква съотношението смола-стружки да е около 50 на 50, мисля, че моите се получиха малко рехави, в смисъл с недостатъчна плътност на стружките. Някои бяха доста едри и се получиха пространства с повечко смола. Ще ми се някои да опита да ги измери да видим колко силно излъчване съм нагодил :D При оргонитите поне е добре, че винаги резултантното излъчване е положително (POR), независимо дали е приготвен грешно или не, въпросът е колко силно е това излъчване? Не съм ползвал по-сложните процедури на зареждане като съкър пънч или подобни, просто за 2-3 дни ги оставих на Слънце (доколкото го имаше).
1.jpg
1.jpg (193.38 KiB) Прегледано 13813 пъти
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Оргонит №2
2.jpg
2.jpg (228.78 KiB) Прегледано 13813 пъти
Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Оргонит №3
3.jpg
3.jpg (223.9 KiB) Прегледано 13813 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Привет! За мик се почувствах, все едно съм в http://www.warriormatrix.com/ :lol:
Не знам къде и колко си чел по темата, но тази спирала дето си сложил отгоре на оргонит 1 и 2 сложена по този начин действа, като преграда за полето. Трябва да и се насочат крайчетата за да излъчва, но все пак е добре да е от към негативния долен край, за да може хем да ограничи негативното поле хем да насочи потока нагоре. С дв думи действа като отражател. :lol:
Значи на оргонит 1 и оргонит 2 отгоре няма излъчване почти съвсем слабичко, поради причината по горе. Отдолу на оргонитите съответно #1 от долу има -1 и нещо, #2 има -3 и нещо. Оргонит 3 отгоре има +7.6 с относително силен ток.

Поздрави!

ПП
Заради отсъствието на симетрия в стружките вътре цари малък енергиен хаус.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Добре дошъл, Хипарх!
Тука ще ти е по-интересно от мазето щото там го удариха на приказки, пък ние основно работим :) Е, има и някоя и друга обзорна тема колкото да не е без хич, но основната идея е да правим нещата на практика, пък от основната маса полуглупости накрая да излезе нещо добро :lol:
Оргонитите стават добре с полиестерна смола, може да сложиш за пълнител и малко бели обли кварцови камъчета за аквариум. Като ги стисне изсъхналата смола почват да пускат и те енергия. Полиестерната стиска здраво и затова я ползват за оргонити, не знам епоксидната колко успешно го прави.
Телта я слагай основно на дъното - там по принцип е минуса който смуче, а върха и горната полусфера е + /поне така трябва да бъде/
Поздрави!

ПП
Оргонните бластери, сукорпънчовете и др. оръжия ще ги обсъдим също, но май е по-добре да се направи специална тема щото са много и разнообразни :D Е тогава Айкроу ще се чувства съвсем като Люк Скайуокър, Филип ще го пишем Оби Уан, пък аз може да играя Йода :lol: Айде ти ще си Хан Соло. Има ли кандидати за Чубака? :lol: :lol: :lol:
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Здравей hyparh, като гледам снимките третият оргонит ми се вижда най правилно направен :D .Има няколко прости правила за направата на оргонит:
1.50% смола и 50% метал.
2.Най добре е оргонита да има конусовидна форма.
3.От долу нагоре се редуват метали(примерно алуминий, желязо,мед,бронз и т.н) като от долу са най едрите стружки а от горе най дребните - стига се до метален прах .
4.За да се отделят едрите от дребните стружки най добре е оргонита да се прави на няколко заливки - първо се слагат едрите и се залива със смола( колкото да стигне до най горните стружки без да ги залива напълно)Разбърква се добре за да не остава въздух..Когато смолата стегне малко(така че следващият слой да не потъва във смолата) се слагат по-дребните стружки и пак се залива и т.н.
5.Оргонитите трябва да "стягат" в нормално състояние- т.е. с тясната част на конуса нагоре.
6.Не е задължително да се слага спирала в оргонита. Ако е правилно направен той работи и без спирала.Спирала може да се сложи и отвън на оргонита.
Ако искаш може да пробваш да разделиш отделните пластове метал преди да са "стегнали" с тънко найлонче за да не чакаш да стяга смолата. Предполагам , че няма да пречи , но не съм го правил :D .Успех !
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Абе и при тяхе, като при манжите. Да вземеш да сложиш всичко що имаш в кухнята няма да се получи хубава манджа. Трябва да сложиш подходяшите продукти и подправки. :) Аз имам интересен успех с подобен оргонит с позлатени телчета. Става дума за сметките за ток. :lol: Но искам да видя дали не си въобразявам.
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Добре заварил! :)
В Мазето нещо го удариха на разтягане на локуми наистина далеч от практическите занимания, а и от тематиката на форума. Считам, че това е заради сезона - в студен гараж и на мен не ми се работи :D Чакаме пролетта за по-активно раздвижване.
За оргонитите четох оттук: http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=18767.0
За полиестерната смола казват, че много мирише и не става за вкъщи, но може да се ползва за оргонити, заровени в земята или потопени във вода.
Май наистина третия ще да е най-добър. Вчера бащата го болеше глава и като подържа №3 и №2 каза, че почти напълно е изчезнало главоболието.

Ivchak, нещо такова мисля да приготвя като се пооправи времето. Ще ползвам кухненска фуния за целта. Нея със сигурност ще я намажа с тънък слой олио, че тези ги излях направо така, добре, че покритието е тефлоново и сравнително лесно излязоха :D Но като за първи оргонити им се кефя :) Ще се усъвършенствам с практиката. Трябва да си намеря и по-хубави (ситни) стружки.

Ето и две от шантавите ми идеи. Не знам какво ще излезе от тях, само опита ще покаже. Общо-взето са идеи за оргонни машини – микс от технологиите на Тесла, Райх и Гребенников. В горепосочения сайт се запознах с човек (с ник Omhara), който е наистина много навътре в тези неща, на 126-та стр. може да му разгледате чудесиите. Има сериозна лаборатория. С него дискутирахме и на лични – планира да направи оргонит с 40 см. кристал, както и да запечати цял теслов тр-р в оргонит. Страхотии могат да станат :D
Май верно си е за отделна тема, че материята е обширна.
Повишаващ оргонен тр-р.png
Повишаващ оргонен тр-р.png (33.23 KiB) Прегледано 13848 пъти
Аватар
hyparh
МненияCOLON 494

Мнение от hyparh »

Оргонен лазер
Orgone laser.png
Orgone laser.png (33.99 KiB) Прегледано 13845 пъти
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Тези мощни устройства за какво ще ги ползуваш - предполагам, че не е самоцелно защото иначе е безсмислено хабене на нерви труд и пари. Аз лично не видях никаква практическа полза от оргонитите (правил съм само пасивни), а мисля че вече не са и на мода въпреки , че в една телевизия им правиха доста реклама. :D
BUTTON_POST_REPLY