Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от caduceus »

Живко и Ивчак
К3-ките се слагат върху въздушния филтър за да зареждат него и оттам въздуха,който минава на малки порции през порите му. Ако не могат да са директно на филтъра /примерно при вертикален а не хоризонтален филтърен елемент/, трябва да са залепени на стена, която допира директно до ръба на филтъра, за да се захрани той с полето, което е по нея. Няма смисъл да се слага на въздуховод, колектори и т.н. защото ще зареди материала им, но не и въздуха който минава като масивен поток в тях /най-много прилежащия граничен слой на примерно 1 мм., което е нищо/. Този монтаж е изпробван в практиката и се е доказал като най-добър.
Една подробност - като говорихме с колегата Живко по телефона, той ми каза че в началото разходът е паднал от 9 на 7 л газ/100 км, докато отидат до Габрово за да се срещнат с колега радиестезист. След това всичкия ефект е изчезнал :shock: което говори че нещо междувременно е станало. Какво точно, не е ясно - но явно действа и в момента, за да се губи заряд толкова бързо като спре мотора и съответно спре захранването с енергия от въздуха и горивото на статичния двигател. Предположения?
zlia_genii
МненияCOLON 67
Регистриран наCOLON Пон Яну 27, 2014 9:13 pm

Мнение от zlia_genii »

icrow - благодаря
това е една идея за нещо като оргонен акомулатор. ще го снимам на етапи за замерване, а когато го направя ще го снимам целия не за друго много е грозен и ме е срам да ви го показвам :D :D
Прост човек и слилен вятър - нищо ги не спира
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Надявам се проблема да е в неподходяща настройка на газовото за работа с "К3".
ТАП няма.
Веднага след слагането на оптимизатора разхода падна с около 2 литра на извънградско, мерихме пълно-пълно /двата пъти на различни газ станции се оказа, че 30 литра бутилка побира 29,+ литра газ :shock: :D /
След това нещо стана и до ден днешен разхода е без промяна или леко висок.
От тройника е намалявано и увеличавано горивото и все се върти около нормалния разход и мощност.
Не съм публикувал резултати досега, защото колата не е моя и не мога да следя нещата през цялото време.
Поздрави :!:
viara
МненияCOLON 9
Регистриран наCOLON Нед Дек 08, 2013 9:32 pm

Мнение от viara »

"Възелът се прави най-лесно във въздуха - като му свикнеш, става детска игра. Направил съм стотици. Като се навият осмиците се лепи на парченце текстилно тиксо, а краищата се завиват под него /отдолу/. Лепят се и те при съединението с тиксото и се омотава цялата работа с един -два слоя. Готово. Ако искате да усилите излъчването двойно, подлагате лъскава алуминиева параболична пластинка под възела /може и няколко такива ако е голям, за да не слагате голям отражател/. Стандартната излъчвателна кутийка за зареждане на вода и премахване на болка /които съм раздал със десетки на приятели/ съдържа основно три възела с четири напречни отражателни елемента + малко медно-сребърно фолио на излъчващата страна. Размери - 60/40/12 мм." Ето тук става въпрос за "четири напречни отражателни елемента" ако това е фирменна тайна се извинявам.НО както изглежда нещо не ми получава при възлите.Аз съм профан в тази област и ми трябва по-вече обяснение.
zlia_genii
МненияCOLON 67

Мнение от zlia_genii »

моля за ново замерване
Прикачени файлове
IMAG0107.jpg
IMAG0107.jpg (1.08 MiB) Прегледано 5379 пъти
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Вяра,
Нали не мислиш, че всеки от нас не е минал през профанския период? :lol:
Щом си тук и действаш, не си профан - да знаеш! :D
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Боб,
Извинявай за въпроса, но каква ти е колата?
Веднага си казвам без бой защо питам.
Обиколих местните автоморги преди няколко месеца, за да търся точно това, което ти вкарва на тебе въздуха в двигателя. Знаех, че съм го виждал на някаква кола, но не знам каква е, за да питам и търся точно.
Става въпрос за връзката между филтъра и двигателя.
Идеята е да си префасонирам филтърната система с такова нещо (аз съм с плосък филтър директно върху карбуратора), за да мога да правя проби с медни тръби и други глупостийки, обработващи въздуха.
А на теб - Хубав ден! :D
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

viara написаCOLON"Възелът се прави най-лесно във въздуха - като му свикнеш, става детска игра. Направил съм стотици. Като се навият осмиците се лепи на парченце текстилно тиксо, а краищата се завиват под него /отдолу/. Лепят се и те при съединението с тиксото и се омотава цялата работа с един -два слоя. Готово. Ако искате да усилите излъчването двойно, подлагате лъскава алуминиева параболична пластинка под възела /може и няколко такива ако е голям, за да не слагате голям отражател/. Стандартната излъчвателна кутийка за зареждане на вода и премахване на болка /които съм раздал със десетки на приятели/ съдържа основно три възела с четири напречни отражателни елемента + малко медно-сребърно фолио на излъчващата страна. Размери - 60/40/12 мм." Ето тук става въпрос за "четири напречни отражателни елемента" ако това е фирменна тайна се извинявам.НО както изглежда нещо не ми получава при възлите.Аз съм профан в тази област и ми трябва по-вече обяснение.
Най добре да каже Кадуцеус. Аз предполагам, че става въпрос за един основен отражател под трите възела и 3 прегради между тях. Не съм правил репликация на тази кутия, так че нямам опит. Боб също беше правил нещо подобно.

ПП
Гений, има малко напредък. Вече е малко над 4
zlia_genii
МненияCOLON 67

Мнение от zlia_genii »

благодаря icrow значи все пак съм на прав път.Това ме интересувше имам още една седмица работа и мисля че ще стане добре
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

Колата на Боб прилича на Астра, първия модел, с някаква инжекция... :)
Последна промяна 1 на zhivko83, променена общо 0 пъти
BUTTON_POST_REPLY