Моля, измерете ми това ...........

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Моля, измерете ми това ...........

Мнение от Philip »

:lol:
Благодаря Живко! :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Всъщност е корса Б :lol:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Вяра
Нещата са прости и опират до практиката. Най-общо казано, в обикновената кутия ОК има три възела от ръчно навит шнур на Мировинг 7х7 или повече, разположени на определено разстояние в един общ блок /отстоянието е важно/, като под блока има 2,3 или 4 сворзани параболични отражателя в зависиост от това каква е дебелината на кутията. Излъчването минава през медно-сребърното тиксо на активната страна, за да се модулира /и двата метала са полезни за организма/. Отгоре се лакира с два слоя полиестерен лак за да не потъмнява покритието, отстрани се слага ПВЦ лента за укрепване и скриване на двете залепени части на кутията. Това е общо взето. ОК - Магнум е с по-друга конструкция, която е и по-мощна като се запазват благоприятните характеристики на полето, но с по-проникваща и фокусирана сила. Там е друго.
Освен повторението на конструкцията е важно и кой я е направил ;) При навиването на шнура, както и при затварянето на веригата при възела се запечатва част от енергията на изготовителя. Т.е. нещата не са чисто механични, а има и някои други особености :)
Поздрави
Аватар
zhivko83
МненияCOLON 180
Регистриран наCOLON Съб Дек 07, 2013 2:52 pm

Мнение от zhivko83 »

icrow написаCOLONВсъщност е корса Б :lol:
Ей, изпревари ме, сега като погледнах ауспуха и се сетих, но все за Опел от 90-те става въпрос :D
caduceus написаCOLON
Освен повторението на конструкцията е важно и кой я е направил ;) При навиването на шнура, както и при затварянето на веригата при възела се запечатва част от енергията на изготовителя. Т.е. нещата не са чисто механични, а има и някои други особености :)
Поздрави
Навремето и с магнитите май така беше... :lol:
Последна промяна 2 на zhivko83, променена общо 0 пъти
viara
МненияCOLON 9
Регистриран наCOLON Нед Дек 08, 2013 9:32 pm

Мнение от viara »

След вашата подкрепа, набрах смелост и навих един кабел на шпула ,дължина четири пъти растоянието м/у ръцете. Етого и творението, моля да го измерите.Благодаря на всички!
Прикачени файлове
P1030488.JPG
P1030488.JPG (111.81 KiB) Прегледано 5487 пъти
neTkoB
МненияCOLON 18
Регистриран наCOLON Пет Дек 13, 2013 7:19 pm

Мнение от neTkoB »

шокиран от резултатите на водата някои направих изменения .... моля да измерите ....
http://prikachi.com/images.php?images/994/7086994E.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/996/7086996f.jpg
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

Здравей Филип!
Колата е корса Б 95 година 1,4 моно инжекция. По каталог и дават 8,9 бензин 95 градско и 5,4 извън градско .
До миналата година април гореше газ зимата 11-12 газ градско с гуми 155/80 зимни маркови втора употреба :) , извън градско до София 8,5-9 по магистралата а на връщане 8-8,5 а лятото градско 9,5-10 градско, извънградско 7,5-8 пак по магистралата със 130 до София и най- интересното е че бутилката събираше 23,8 литра от празно до пълно, след слагането на оргонозаторите започна да събира 29,5 литра ефекта, който е наблюдавал и Живко.
Даже смятах да направя една тръба по метода на Асен от епоксидна смола и стъклен плат, а отвътре да я облепя с медно сребърно тиксо и да я сложа отпред на филтърната кутия, но ме хвана зимата и ме налегна зимен сън и сега чакам пролетта за да се захващам отново за експериментите.
А иначе сега смятам да реализирам един друг оргонозатор и ще подарявам няколкостотин възела, който в момента са на колата, около бутилката и във въздушния филтър.

Бъдете здрави!
Последна промяна 1 на bob, променена общо 0 пъти
zlia_genii
МненияCOLON 67
Регистриран наCOLON Пон Яну 27, 2014 9:13 pm

Мнение от zlia_genii »

здравейте отновоо имам нужда от измерване. мога да направя пряко сили още 2 - 3 слоя. искаше ми се да стигна до 9 само с тях но на да ли ще успея
поздрави
Прикачени файлове
IMAG0109.jpg
IMAG0109.jpg (1.63 MiB) Прегледано 5469 пъти
IMAG0108.jpg
IMAG0108.jpg (1.7 MiB) Прегледано 5469 пъти
Прост човек и слилен вятър - нищо ги не спира
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Благодаря и на трима ви :lol:
А за бутилката, единственото обяснение, което ми се "пръкна" е, че засмукващата тръбичка ти е по-високо монтирана и след оргонните истории, някак успява да ти се изпразни напълно.
При мен си събираше и преди, и сега 38,700
Само че преди харчеше над 10/100 газ, а сега 7,5/100
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Гений, интересна разлика има в двете снимки :lol: Значи от горната имаш от дясната страна малко над 3, като не се забелязва наоколо минус или е много слаб. На долната снимка нещата са коренно различни. Не знам дали е само заради махнатото алум. покритие на лявата тръба, ти ще кажеш. Долната снимка дясната тръба е 9.8 а от лявата излиза минус.

Нетков, първата сбнимка е 2.6 втората е 2.4, но водата е с доста силен ток, така че не е никак зле. :) Ти от къде беше?

Вяра, тука не е мъзата.ниет и не е нужно да събираш смелост и да правиш граматически упражнения за да пишеш и да ти се помага :lol: За съжаление пакета е -1 и нещо. :?

Ей, ако взимах по 5ст. на измерване милионер щях да стана. :lol: :lol:
Шегувам се, радвам се че помагам, дано само е за добро. ;)
BUTTON_POST_REPLY