Индукционно отопление
Re: Индукционно отопление
Леле дано не станеш модератор и тука, че май аз ще си търся нов форум. 

Виждам че не вдяваш! Момче, темата ти е умряла от три месеца както и много други подобни! Прочетох че си разхвърлял индукционен котлон, та си помислих че можеш да пуснеш някоя осцилограма за модулацията на IGBT-тата? Явно съм се заблудил! Чудя се дали да си изтрия постовете! Ще поогледам опциите за такава възможност! 

Последна промяна 1 на VEIPOWER, променена общо 0 пъти
Леле добре, че дойде да ни спасиш форума.
Ако не знаеш как да си изтриеш мненията ще помагам питай 

Здравей колега VEIPOWER , схемите които даваш наистина са сложни за един нагревател . Обикновено по-простите неща са по ефективни . Въпреки това ако мислиш че от тези схеми става нещо , няма да е лошо да покажеш някои резултати които си постигнал с тях, снимки и т.н. 

Колега Икроу не изпростявай!
До тук още нищо не си показал което си заслужава. Чети постовете ми по-внимателно и не се заяждай!
До тук още нищо не си показал което си заслужава. Чети постовете ми по-внимателно и не се заяждай!

Последна промяна 1 на VEIPOWER, променена общо 0 пъти
КОЛЕГА веиповер. Нещо не мога да ти хвана мисълта. Или говориш като на комунистическо събрание, много приказки, а не казваш нищо
или ти се губи мисълта и не можеш да се изразяваш. По добре си изтрии постовете и се върни в мазето при мишките :twisted:

Ивчак това са схеми от индукционен котлон. Колегата не са му ясни модулациите, до колкото разбрах. Въпреки огрооооооооомния му опит и знания. Аз винаги съм казвал, че съм любител в електрониката и не пледирам за огромни знания. Обаче съм сигурен, че "колегата" не е пробвал подобно нагряване. Просто не сме му на нивото и не знам защо си губи времето с нас.
Ти явно не четеш добре.
Не съм разхвърлял котлон. Мислих да го направя. Направих си прост самоосцилиращ високочестотен индукционен нагревател. А заяждането го правиш ти 
ПП
Като изключим оргоните устройства. Дори този нагревател си е постижение. Защото един обикновен нагревател от проточен тип, като този ще консумира минимум 5квт а моя консумира 1.4квт И да пак идва скъпо за отопление и за това рова и в други насоки. Нещо не можах да те намеря в мазето с този ник да вида ти какво си направил.

ПП
Като изключим оргоните устройства. Дори този нагревател си е постижение. Защото един обикновен нагревател от проточен тип, като този ще консумира минимум 5квт а моя консумира 1.4квт И да пак идва скъпо за отопление и за това рова и в други насоки. Нещо не можах да те намеря в мазето с този ник да вида ти какво си направил.
Последна промяна 1 на icrow, променена общо 0 пъти
Колега Боб, схемите са сложни но работещи и са взети от сервизни центрове. До този момент няма нищо по-добро в практиката като индукционно нагряване! Нещо повече, лесно може да се направи индукционно котле за отопление чрез преобразуване на товарната намотка. Както казах КПД-то е около 90% и то в зависимост от резонансното съгласуване. Ако случайно сте забелязали преди товарната намотка има датчик ча автоматично подържане на резонанса! Това не може да се види в постановките на ИКРОУ при които КПД-то е повече от 40%! Явно Китаеца все още е по-умен от нас и не само той!bob написаCOLONКОЛЕГА веиповер. Нещо не мога да ти хвана мисълта. Или говориш като на комунистическо събрание, много приказки, а не казваш нищоили ти се губи мисълта и не можеш да се изразяваш. По добре си изтрии постовете и се върни в мазето при мишките :twisted:
ХААХА Китаеца е робот, на който се дава схема да изпълни нещо и той я изпълнява! Ти какво си мисш, че като е направено там и там е разработено.