Четох, четох, но не видях такъв нагревател! Явно още не си схванал принципа на магнитната индукция! Какво си мислиш, че с едно тръбе и няколоко жици от интернет кабел ще заместиш IGBT-то. :Dicrow написаCOLONТи явно не четеш добре.Не съм разхвърлял котлон. Мислих да го направя. Направих си прост самоосцилиращ високочестотен индукционен нагревател.
Индукционно отопление
Re: Индукционно отопление
Последна промяна 1 на VEIPOWER, променена общо 0 пъти
Най вероятно е така.
Нагревателя съм го направил и съм постнал и видео как работи. Не успях да направя проточния нагревател, защото ме връхлетяха проблеми и зарязах проекта, но и на него ще му дойде времето. Другия, който работи на 50хз и си го позлвам си работи. Смятах да си играя и него да го вкарам в резонанс, но заради ниската честота ми трябва доста капацитет, въпреки, че индуктивността му не е никак малка.
Остави ни да си тънем в невежество и да си въобразяваме разните там неща дето правим и най добре отиди в някой форум дето има умници с инженерна мисъл, като теб.

Остави ни да си тънем в невежество и да си въобразяваме разните там неща дето правим и най добре отиди в някой форум дето има умници с инженерна мисъл, като теб.

Ох не знам защо продължавам, ама мисля това да ми е последното общуване с теб.
Направих нагревател, който да работи с 1400Вт, а за същата извършена работа с нормален нагревател ще ти трябват 5-7кВТ Как ми измери КПД не знам.
Айде успех с великите ти постижения.

Направих нагревател, който да работи с 1400Вт, а за същата извършена работа с нормален нагревател ще ти трябват 5-7кВТ Как ми измери КПД не знам.
Айде успех с великите ти постижения.

Съжалявам че се опитах да помогна. Така или иначе, рано или късно, ще разбереш че този път е извървян и от други.
ПП Нещо си объркал работа с мощност! Грешки на растежа.
1J= 1W.1s
Тия отношения трябва да ги знаеш на ум! Иначе почват едни истории с много писания и туби от които няма излизане!
Поздрави!
ПП Нещо си объркал работа с мощност! Грешки на растежа.
1J= 1W.1s
Тия отношения трябва да ги знаеш на ум! Иначе почват едни истории с много писания и туби от които няма излизане!
Поздрави!
Много пътища са извървени и още ползваме нажежаеми реотани. Аз съм на мнение, че всеки трябва да се убеди, за нещо, което го вълнува, че не е е така. Като е толкова зле това, защо е минимум 3 пъти по ефективно от обикновените нагреватели а не се ползва.
Ако искаш трий, макар че и ние след теб ще трябва да трием, че няма да се разбира, какво е станало.
Ти просто не можеш явно нормално да общуваш с хора! Всичко това можеше да се обсъди нормално и да се извлече ползата, но не ти трябва да покажеш колко си велик, и колко са нещастно прости останалите. Може би над това трябва да поработиш.
Ако искаш трий, макар че и ние след теб ще трябва да трием, че няма да се разбира, какво е станало.

Тя ползата е извлечена щом такива устройства се продават за 50-60лв. Това в България никой не може да го постигне! Резистивните отоплители са срам за всеки себеуважаващ се търсач на алтернативана енергия! Те тези който ги правят тези устройства отдавна са разбрали че има разлика между ефективност, коефициент на полезно действие и коефициент на преобразуване. Никой не го интересува това което си сътворил щом не можеш да го докажеш с измервания подплатени с икономическа обосновка. Положителното на тези ръкотворства е че участващите придобиват технически способности който са в полза на обществото. При това ниво на образованието, трябва да се търси светлинка в тунела. Крив прав се е нещо....icrow написаCOLONМного пътища са извървени и още ползваме нажежаеми реотани. Аз съм на мнение, че всеки трябва да се убеди, за нещо, което го вълнува, че не е е така. Като е толкова зле това, защо е минимум 3 пъти по ефективно от обикновените нагреватели а не се ползва.
Ако искаш трий, макар че и ние след теб ще трябва да трием, че няма да се разбира, какво е станало.Ти просто не можеш явно нормално да общуваш с хора! Всичко това можеше да се обсъди нормално и да се извлече ползата, но не ти трябва да покажеш колко си велик, и колко са нещастно прости останалите. Може би над това трябва да поработиш.

Последна промяна 2 на VEIPOWER, променена общо 0 пъти
Абе, Айкроу! Човека гювеч пуска, мъчи се да ни вкара акъл в главата
Човека е Знае и може.
Може би пък смята, че е медицинско лице и се мъчи да ни оправи? Ама не знае, че и тук има доктори
А ти...Човека е Знае и може.
Може би пък смята, че е медицинско лице и се мъчи да ни оправи? Ама не знае, че и тук има доктори

Наблюдавам - анализирам - променям.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Фил, от мене имаш

Ей, големи веселяци сте. Хубаво е когато цари такава творческа атмосфера. Все пак доктор Фил е пропуснал истинската смешка:
Колега Айкроу, направил си нищо повече от мрежов траф на който магнитопровода е поцинкованото тръбе, което изпълнява и ролята на намотка дадена на късо. Индуктираното едн в тръбето се изменя по закона:
Е=-dF/dt
Формулата за вихровите токове е:
I= 1/R .dF/dt = E/R
От тук се вижда че колкото по бързо се изменя маг.поток толкова токовете ще са по-големи. Т.е. при по-високи честоти от 50 Хц / 20-100 кХц / устройството ще е по-ефективно. Не предполагах че едно поцинковано тръбе обладава такива свръх-естествени способности / КПД > 4, защото няма от къде другаде да дойде /. Не разчитай на токовия резонанс. :D
Между другото не виждам как правиш връзката работа-мощност?
icrow написаCOLON
Направих нагревател, който да работи с 1400Вт, а за същата извършена работа с нормален нагревател ще ти трябват 5-7кВТ Как ми измери КПД не знам....
Колега Айкроу, направил си нищо повече от мрежов траф на който магнитопровода е поцинкованото тръбе, което изпълнява и ролята на намотка дадена на късо. Индуктираното едн в тръбето се изменя по закона:
Е=-dF/dt
Формулата за вихровите токове е:
I= 1/R .dF/dt = E/R
От тук се вижда че колкото по бързо се изменя маг.поток толкова токовете ще са по-големи. Т.е. при по-високи честоти от 50 Хц / 20-100 кХц / устройството ще е по-ефективно. Не предполагах че едно поцинковано тръбе обладава такива свръх-естествени способности / КПД > 4, защото няма от къде другаде да дойде /. Не разчитай на токовия резонанс. :D
Между другото не виждам как правиш връзката работа-мощност?
- Прикачени файлове
-
- Заснемане 2.PNG (37.54 KiB) Прегледано 7218 пъти