Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от smsi-h »

Здравей Нищолог,

Избиваш рибата с идеята за еко-пералнята! :bye: Дай моля те подробности! :help:

Между другото. Беше преди повече от двадесет години. Чета си аз някакъв дайджест в наше научнопопулярно списание и не щеш ли дописка за изобретението на ленинградски инженер /тогава Ленинград, днес Санкт Петербург - за незнаещите млади/, в която се описва еко-пералня, която работи без перилен препарат. Инженерът е изобретил система, която изкарва-изсмуква непрекъснато въздуха от пералнята. В резултат на създадения вакуум във водата се получава кипене и мехурчета въздух, които въздействат на дрехите като перилен препарат. И тъй като имаме получен вакуум във водата в пералнята е пределно ясно, че мехурчетата въздух не могат да перат сами по себе си. Вакуумът в самите мехурчета може да има изпиращо действие. По всяка вероятност, поне аз така мисля, мехурчетата въздух, предизвикани от вакуумната помпа, ПРЕДИЗВИКВАТ КАВИТАЦИЯ ВЪВ ВОДАТА. Досещайте се, кавитацията какво прави, включително и тотална дезинфекция!И това е цялата философия.

Фил, поздрави за новите емотикони! Жестоки са!
Нищолог
МненияCOLON 13
Регистриран наCOLON Пет Мар 28, 2014 9:57 am
МестоположениеCOLON Бургас

Мнение от Нищолог »

Филипе, идеята ми е проста. Основната ти фигура е яйце. По цялата дължина.
На входа яйцето е по-големичко (мисирче, например), а към изхода се стеснява (докъм кокоше :D )
Вземаш разкалената медна тръбичка и започваш в нея да набиваш един пресечен конусоид (дорник) ... по-скоро яйцеид :lol: ... и правиш това, което правят майсторите на медни духови инструменти - валцоваш. Хубавото в случая е, че може да се ползва и струг или някакво валцуващо устройство (виждал съм как се прави, но не му знам точните имена) и това ще ти даде производителност. Когато тръбичката стане на "яйцеиден конус", в първата четвърт се притиска, за да добие отрицателната капковидна форма, а във втората половина - от обратната страна. И става това, което правиш ти, но без заварки и огъване на ръка.
Ако материала е тънкостенен, не вярвам да има проблеми. Допускам, че би могло да се наложи употребата и на втори капковидно-изпилен дорник, но все си мисля, че няма да има нужда. Ако не съм изчерпателен или ясен, казвай да дам подробности. Може и някоя схемичка да нахвърля.
...................
smsi-h ... Не внимавах много по термодинамика и хидравлика, така че разбирането ми за кавитацията е съвсем повърхностно ... и все пак: факт е, че тя възниква при висока скорост на водата. Поради някаква си причина в нея се получават микровзривове. ... уж микро, пък то си се чува като гърми по тръбите, ама нейсе ... Това разкъсва всички нестабилни връзки и убива дребната гад като микроби и т. п. Подобен ефект се получава и когато водата е в режим на микродвижение - не се движи по маршрут, което да предизвика турбуленция и съответно кавитация, а прави къси трептения и резултата е същия .... знам, защото имам в къщи едно такова устройство - бръмчи си тихичко в легена, а после изплакваш дрехите и са практически изпрани. Производителят твърди, че акумулаторите с обработена по този начин киселина, ставали повече от два пъти по-ефективни .... какво ви говори това !?
Очевидно така активираната вода увеличава своята повърхностна активност (по повърхността на клъстерите си) и те действат подобно на сапуна ... той мие точно заради наличието на ПАВ (повърхностно активни вещества).
Понеже вече стана ясно, че обработената от тръбата вода (дайте да измислим неккво кратко име, та дори и съкращение) е с повишена повърхностна активност, ясно, че тя ще пере. Така че ето ти еко-пералнята!
Всичко което се иска от нас е да направим "домашната бара". Изваждаме целия външен барабан на автоматичната пералня, махаме двигателя и програматора, запушваме ненужните отвори ... поставяме го да стъпи на голямата ремъчна шайба и връзваме помпата за изхвърляне на водата така, че да изтегля водата от вътре, да я прекарва през шаубергеровата тръба и директно да я впръсква под определен ъгъл и с максимална сила отново вътре ... затворен цикъл. Предполагам, че за целта ще трябва да измислим малко по-различна тръба: да има плюс и минус характеристика и да завихря по-иначе :roll: като за мазна покривка и засечена якичка ;)
.....................
Аз още не съм прочел достатъчно, за да се изказвам относно показателите и характеристиките на водата, но си мисля, че каквото и да знаем за нея, то не е пълно. Мисля, че тепърва трябва да се разработи подробна таблица с различните параметри и тогава ще ни е доста по-ясно какво правим.
Така че хората, които имат знанията и инструментите първо нека започнат работата по таблицата. .... защото да не стане като с проблема за разбирането на "бог". Един говори с блеснал поглед, че "има една сила !!! ...", а вещите по темата, не само че не се занимават на ниво "има или няма", ами си различават нива, йерархии, структури ... седем небеса, съответните отговорници, подразделения, след това земните духове, а после още девет нива на "тъмните царства" ... това е разликата между лаика и вещия - ние трябва да сме вещи, за да знаем какво работим. Докато "науката" все още свенливо отчита, че водата от тръбата поради неизяснени причини има други характеристики, то вие тук си разработвате параметри и скали ... за съжаление на принципа "всеки за себе си". Ако искаме да се случат хубавите неща, трябва да имаме единна подробна система за измерване, регистриране и сравняване на водите и да познаваме характеристиките с достатъчна детайлност и прецизност ... защото в последствие ще се окаже, че сме в състояние да правим специфични тръби (респ. вода със съответни показатели), които тръби при съответната температура, (под)налягане, дебит и т. н. ще създават вода за третиране на конкретни състояния или специфично подходяща за една или друга конкретна персона ... малко май вземам хляба на писателите-фантасти, ама ... както казва народът "нека си приказваме, нали е вярно ..."
Е, не можах да го кажа накратко, ама дано да съм разбираем поне ...
Поздрави!
Който търси знания -
- всеки ден трупа желаното;
който търси Дао -
- всеки ден губи излишното.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Разбираем си
Но за сравнителни данни ни е нужна добре оборудвана ВиК лаборатория.
А за съжаление и в най-добрите няма уред за отчитане на "жива" и "мъртва" вода, казано най-грубо.
Радиестезичните измервания ни показват това, но те пък са субективни.
Аз поне в момента не виждам начин за получаване на данни освен Кадуцейски и Айкройски :lol:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Нищолог
МненияCOLON 13

Мнение от Нищолог »

Не, Филипе, нямам предвид специализирана лаборатория. Имам предвид сравнителна таблица с всевъзможните параметри. Ще ми се да се събере на едно място инфото в едно подобно пособие, което да ни позволява да различаваме и разпознаваме видовете енергии, състояния, структури ...
А след като веднъж ги познаваме, ще намерим начин да ги мерим ... или поне ползваме. И да, вероятно ще е със субективни средства. Науката, в тесния смисъл на това понятие, вече "си е умрела у кожата, само дето не е аберлия", както казва народа.
Който търси знания -
който търси Дао -
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

И една тръба - трепач :lol:
Моля за измерване : )
Моля за измерване : )
Colere.gif (15.83 KiB) Прегледано 5080 пъти
Тази и следващата са на мястото, където обикновено слагам първо тръбите.
Тази и следващата са на мястото, където обикновено слагам първо тръбите.
1.jpg (112.05 KiB) Прегледано 5080 пъти
Тази е като предишната, но от друг поглед
Тази е като предишната, но от друг поглед
2.jpg (108.6 KiB) Прегледано 5080 пъти
Тук си е вече на мястото - след помпата от езерцето и след 50м маркуч
Тук си е вече на мястото - след помпата от езерцето и след 50м маркуч
3.jpg (200.66 KiB) Прегледано 5080 пъти
С разни бързи връзки, които явно променят поне потока
С разни бързи връзки, които явно променят поне потока
4.jpg (185.09 KiB) Прегледано 5080 пъти
И в крайния си вариант, както ще се ползва най-често - през разпръсквача
И в крайния си вариант, както ще се ползва най-често - през разпръсквача
5.jpg (229.91 KiB) Прегледано 5080 пъти
Не знам възможно ли е да се премери последната, но ако може - ще съм благодарен :sun:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Хахахах много готина емотиконка, ама поне моите очи не правят така. :hysterical: Обаче ако не ти е зор за моето измерване, да почакаш до утре. :)
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Нали :lol:
Ще я сложа и нея при другите, но още търся симпатични, че да заменям смачканите тикви :lol:
Знам, че ти утре ще мериш :Laie_82: Нямам зор.
Това трябва да е най-мощната от тръбите, които съм правил досега... ама на теория :lol:
Водата от нея ме кефи суперски :MG_192:
Ако някой попадне на симпатяга иконка някъде - да я копира и да я пусне в темата за проблеми за форума. Само картинката ми трябва. Другото мога да го направя :edance:
Лелеее - първи компютърджия :phil_04: :lol: Нищо, че никога никъде не съм учил за това :ale:
Циганката, дето ме хвалеше отдавна хвърли топа, та поех и нейните функции :hysterical:
Нищолог
МненияCOLON 13

Мнение от Нищолог »

Снощи ми се появи система от няколко последователни вложки, с помощта на които могат да се правят тръбите напълно автоматизирано. Вече разбрах от коментарите ви, че германци и австрийци са мислели над това и не са успяли да намерят решение. Обаче аз го намерих. Въпросът е дали си струва труда .... а преди това и няколко още по-важни (поне за мен) въпроса. Продължавам да чета и ако не намеря отговорите, ще питам.
Имотките наистина са страхотни - от къде ги сваляте?
Който търси знания -
който търси Дао -
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Аз съм добър конструктор :phil_04: и шлосер :phil_24: , но не намерих решение. Дано ти си успял. :doubleup:
Не знам какъв тип тръби те интересуват и какво искаш да правят. Тези, правите, съм ги разработил за вода под налягане. За други цели са нужни тръби като първите, които правех - такива, каквито ги е описал и ползвал Шаубергер. За други - други типове.
Но като решиш - ще си кажеш
Приятно :book:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Филипе, първите 3 снимки в началото 9./28/ в края на струята 9./23/. На 4та в началото 9./26/ в края 9./21/. На последната снимка по цялата струя е 9./28/, но е много приятно усещането, като се гледа. Може би трябва по далечен план да се снима да се види по нагоре струята дали не се променя заряда, но явно на тънки струйки се запазва повече полето. :)
BUTTON_POST_REPLY