Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Виктор Шаубергер - принципи на имплозионната техника

Мнение от Philip »

Нищолог, нещо се объркваш :smileylol:
Не съм те канил у нас да правиш нещо, а ти се каниш сам :doh: :tongue:
Това, което предлагаш е невъзможно и означава, че не си работил с метали ;)
Пробвай което и да е от нещата, които предлагаш и ще разбереш :phil_24:
А това:
Нищолог написаCOLONОсвен това работя нещо от рода на т. нар. висцерална терапия - това е чакръкчийство, основано на вътрешните усещания. Сещате се, че не мога да се отцепя докато работя - все пак общувам с клиенти и не бива да ги плаша с неадекватните реакции, свързани с тази форма на повишаване на съзнанието.
, свързано с това:
Нищолог написаCOLONно вече от много години не "влизам в ниво" ... освен в изключителни случаи. Главата не е по-важна от задника, така че не намирам за правилно да изоставям втория в желанието да събера знания за първата.
ме накланя на едни неприятни мисли :cool:
Сега вече ще трябва да се доказваш не само с приказки :pray:
Наблюдавам - анализирам - променям.
Нищолог
МненияCOLON 13
Регистриран наCOLON Пет Мар 28, 2014 9:57 am
МестоположениеCOLON Бургас

Мнение от Нищолог »

Мммм, да се докажа ... в какъв смисъл, Филипе? И дали изобщо трябва?
Може би трябва да внеса малко яснота относно причините да съм в този форум....
Аз се занимавам с разни неща в различни области. Но търсенията ми са философски. След една доста дълга предистория осъзнах едни модели на универсума ... Нищологията е много красива наука! Построих общата конструкция и смятах, че това е достатъчно. Смятах да не се забивам в конкретиката на процесите и зависимостите, които тя разкрива, но ето че попаднах тук (даже вече не помня как) и открих, че вие вече сериозно работите с част от механизмите, чието съществуване аз съм прозрял в хода на изграждане на тази теория. Все още не смятам, че изучаването им ми е абсолютно необходимо, но пък, както казва Дънов, "Всеки човек е божи пратеник" - вашата работа също я броя за нещо такова ... Та мен ме интересува само локалното проявление на разни принципи и механизми и спокойно мога да си ги чета, без да се регистрирам тук дори. Вие услужливо сте ги споделили - за което съм признателен!
Това, дето измислям разни конструкции за облекчаване на изработката на едно или друго изделие, за мен си е само гимнастика на ума, а за вас подарък ... един вид е израз на благодарността ми, че ми предоставяте опита и знанията си.
Нямам особени емоции, нито пориви за доказване или постижения. Правете си тръби, душове, перални ... отдавна нямам тръпка да се занимавам с техника, така че нямам никаква ревност към изделията ви ... само към механизмите и принципите, които те разкриват. Ако съм споделил някаква инфо за себе си, то е за да е ясен контекста на думите ми. Просто е.
А относно причината за възникването на идеята ми да намина към вас е (струва ми се, че ти беше някъде из Делиормана), че аз сам си пиша графика с клиентите и мога без проблем да си освободя ден-два. А от коментарите ти разбирам, че ти работиш за някого и едва ли ще ти е лесно ти да забягнеш накъм Бургас, за да спретнем тези вложки .... а определено си мисля, че е по-добре да ги дообмислим и направим двамата. Най-малкото, че две глави повече раждат от една.
Ако предпочиташ да ги направим в моята работилничка, нямаш проблеми - с повече късмет и за един ден може да ги извъртим. Ама като гледам, че считаш задачата за невъзможна, по-добре да не участваш. При работа с отричащи хора се отключват едни такива емоции, които не са ми приятни ... но ако си промениш мнението и отношението, винаги си добре дошъл. На мен ще ми е приятно да свършим нещо заедно, а и да коментираме на живо нещата.
Тези твои мисли, на които съм те навел, в какъв смисъл са "неприятни" ... и за кого? Що за мисли са това?
И какво трябва да доказвам на практика? Доказването от една страна е показване, но от друга е способността да се види ... така че, който види - види. Всекиму своето!
Но все пак, ти какво очакваш да видиш от мен? Какво смяташ, че би трябвало да покажа и с каква цел?
Ако нещо ти се струва противоречиво или недостоверно, най-добре питай. Питай директно и недвусмислено.
Очаквам пълния ти отговор, което ще помогне да се сработим пълноценно. Ако някой тук във форума смята, че това изясняване е офтопик, да минем на лични съобщения. Но сега го пиша тук, за да може, ако има и други хора със забележки или въпроси, да се изясним.
Човек гледа чрез очите, но вижда чрез ума.
Поздрави на всички!
Който търси знания -
- всеки ден трупа желаното;
който търси Дао -
- всеки ден губи излишното.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Нищолог, напред си като същност - за това две мнения няма. Зарадвах се, когато се появи, пишейки тук.
Веднага си казвам какво имам предвид, за да не стават обърквания.
Визуализациите ти са супер :doubleup:
И аз не харесвам хора, които казват - не може. Всичко може, но по различни начини.
Начина, който си посочил е единствено възможния за по-леко и масово произвеждане на тръби, но не е отчетено всичко.
Невъзможността е заради свойствата на материалите.
Та това е нуждата от доказване според мен - визуализация, обхващаща целия процес в тази реалност.
Предложеното е невъзможно в практиката при нормални условия. За да се получи яйцевидното профилиране на тръбата с поансон, температурата и трябва да надвишава 550 градуса, за да стане достатъчно мек материала. Имам как да ги постигна. Заради работата ми със стъкло http://www.styleglassbg.com/index.html имам две пещи. Но и да загрея тръбите и поансоните там - нямам как при тази температура да извърша нужните операции.
Това е причината да кажа, че не става по начина, предложен от теб.
Не ми допада и това, че невъзможна и неизпипана идея я смяташ за постижение, достойно за подарък.
Иначе - да, прав си. Точно от 13 години - от 01.04.2001 живея в Делиормана, както му казваш. Под венеца на скалите, на които е и Мадарския конник, с Човек, който е супер. Изнесох се от София с голямо удоволствие и никак не съжалявам за това :MG_192:
Да - в момента съм си дал гъза под наем и работя не за себе си, за разлика от времето, когато работата със стъклата даваше достатъчен приход. Такава е реалността.
И да - малкото ми свободно и лично време ми е толкова ценно, че не бих го губил за нещо, за което не съм убеден, че има положителен резултат.
Нищолог
МненияCOLON 13

Мнение от Нищолог »

Филипе, това за температурата ме изненадва ... бях виждал преди години да правят лампиони от алуминий и от мед. Не знам каква проба им беше метала, нито как е бил разкаляван преди работа, но работеха на студено само с натиск. ползваха ламарина прибл. 0,5. Отделно знам, че на студено се изработват и бронзовите инструменти на музикантите, а бронзът е доста по-"упорит" от бакъра. Не знам точно как се казват приспособленията и операциите за тяхното прилагане - средното ми е "двигатели" и тези предмети като топла и студена обр. ги минахме доста набързо. Наблягахме на шлосерството ... и там има какво да покажа (стига мързелът ми да позволи ;) ) Мисля, че ако мат. е тънкостенен няма д има проблем да се получи само с натиск, а при дебел материал ще стане с леко причукване. Медта е много ковка ... чак да ти е кеф докато я работиш ... :MG_192: ... да де, ти го знаеш.
Иначе да ти напомня, че хората рядко раждат идеи, като родят не щат да споделят, като споделят не успяват да ги изразят ... така че идеята може да се окаже недомислена хич да не ти е проблем, защото и в науката и в практиката е ценен както +, така и - резултата.
Съгласявам се, че идеалният вариант е когато идеята се докаже с готов продукт, но това е много рядък феномен. Защото от идеята до реализацията има много стъпки, които хората не забелязват (на тебе ли да го казвам), но пътк и след като вече има изделие, то трябва да се представи, обясни (не че трябва, ама психологическа нужда на "стадото"), да се защити, узакони, отстои ... и ако е прекалено революционно, дори да се остане жив си е проблем ... :eek: :sobbing:
... така че се радвай на идеите, пък дори и недоизкусурени (стига да не ти отнемат от времето и вниманието). И сега, като говорим за реализация, аз продължавам да си мисля, че идеята ми ще сработи, но ако няма кой да ми виси на главата, няма да яхна ъглошлайфа ... вече не ми е тръпка да създавам материални неща.
А сега да те светна за другата ми калпазанска идея: правиш си едно "сърце" във форма на яйцеиден конус. Може дори от дърво. На него навиваш тел в плътна шармовка. В зависимост от твърдостта на телта, тя, след като я изнижеш от формата, малко или много се развърта наобратно. В зависимост от посоката, в която си навивал, ще се получи и съответната - или + яйцеидна "спирала". Остава просто да я вкараш в една тръба и да пуснеш водата. Ако е точен размерът, тя сама ще се вклини колкото за пробата. Интересното е, че колкото струята е по-силна, толкова и ще се разтяга спиралката на вложката ... мисля, че това ще ни изнензда с някакъв неочакван страничен ефект, ама не знам още какъв ...
Тази яйцеидна спирала я има по схемите на Шаубергер, но възможно е да се направи и с друга форма ... да де, ти сигурно вече се досети ...
Ако не ти се занимава да правиш "сърце", може да врътнеш една две серпентинки и на ръка.
Ми това е. ... знам, че няма да изтраеш, така че чакам да качиш снимки на това нещо, та да видим какво ще излезе ... :Astro:
Поздрави и спорна работа :cheers:
Много се радвам за обрата в живота ти! Знам за какво състояние говориш: поздравления!
Който търси знания -
който търси Дао -
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Филипе,

Нека ти вкарам една муха в главата! :cool: :cheers:

По повод последния ти пост имам предложение. Не ти трябва да се занимаваш с трудно откриваеми собственици на басейни, които няма да вярват. Имам много по-практично, по-лесно изпълнимо и по-масово приложимо предложение. Домашната пералня бе човеко! :hush: Пране без перилни и избелващи препарати! :dance: Предполагам, че няма да е трудно да се върже допълнителна нагнетателна помпа за вода към реотана на пералнята, с цел почистване на водата по времето на режима, когато е основното пране. Така няма да се налага да се пипа или изхвърля програматор. Единственото, което ще трябва да се направи е лека модификация на тръбопроводите за водата в самата пералня и връзване на помпата към реотана, извеждаща водата към твоята тръба с цел почистване на цялата налична вода.
Предполагам, че твоята система толкова ефективно ще разтваря всички нечистотии, че няма да има нужда и от нагряване на водата, което се прави за по-добро и качествено изпиране. Т.е. енергията за реотана спокойно може да се използва за новата допълнителна помпа. :doubleup:
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Той май го беше предложил вече някъде :)
Нищолог
МненияCOLON 13

Мнение от Нищолог »

Говорихме за активна вода и приложението и за еко-пералня. Оказа се, че вече го има.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Който търси знания -
който търси Дао -
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Тръбички, тръби и тръбище :smileylol:
Днес направих първата си огромна тръба за фонтан.
...Да видим преценил ли съм само правилно дебита като я монтират :wub: :)
От ф10мм до 1 1/2" най-разни - за фонтани, за градини, за душове, за чешми, за основни водопроводи :)
От ф10мм до 1 1/2" най-разни - за фонтани, за градини, за душове, за чешми, за основни водопроводи :)
piping.jpg (107.55 KiB) Прегледано 5166 пъти
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Моля за измерване. Две абсолютно еднакви тръби, но с различни дебелини на стените. Искам да разбера това влияе ли. Налягането ми изигра номер и при втората е по-високо от при първата.
1.jpg
1.jpg (108 KiB) Прегледано 5050 пъти
2.jpg
2.jpg (114.75 KiB) Прегледано 5050 пъти
Още веднъж - приятен ден! :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Изкaрaх ги първaтa 9./10/ вторaтa с деветкa по-мaлко. Интересното е, че се зaпaзвa енергиятa по продължение нa струятa. По късно ще ги мернa пaк, че сегa съм до един сръвнително голям комуникaционен шкaф и усещaнето не е готино.
BUTTON_POST_REPLY