Как да си направим Хармонизатор

Аватар
gomi
МненияCOLON 131
Регистриран наCOLON Чет Май 09, 2013 9:19 pm
МестоположениеCOLON майна таун :)

Re: Как да си направим Хармонизатор

Мнение от gomi »

Егати и красивите топчета, и перфектни рингове :beer: :beer: :beer:
извинявам се за спама, ама не се сдържах :wub:
«Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!»
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

И от мен малко спам. :smileylol: Това сигурно ще е най красивия хармонизатор в България! Нямам търпение да го измеря. :)
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

За оформяне на рингове на мен много ми помага да си разпечатам на принтера една окръжност с необходимия диаметър и с налагане по нея да меря къде трябва да се свие още или къде трябва малко да се изправи.
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

:) икроу то не винаги красивото е най - ефективното, опитвам се да го правя по - огледно. Иначе ринговете са доста жилави това си са 2х 6 квадрата усукани и се работи внимателно. Топчетата са леко елипсовидни и малко големи ми се струват :) но за без пари толкова. Сега следва друго и трябва да измисля как да вкарам ринговете един в друг без да се сплескат и май ще е с чука :)
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Красотата и хармонията в Природата винаги са едно с енергията :)
За тези устройства важи същото :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Аз пък започвам да завиждам за трудолюбиието на Шеки :dash: :dash: :dash:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Шеки,
много красиви топчета, поздравления за труда и умението! Направо /ако имаш време де/ може да почнеш да правиш хармонизатори, че има много желаещи дето не им се занимава, пък искат хората. Измисли там какво ще струва изделието и го пускай на пазара, ще е от полза за всички.
Успехи!
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Най - после малко свободно време и довърших хармонизатора , свързването на крайщата на ринговете направих с горелка и медно-сребърен припой става много здраво , реших тези спойки да останат вътре в топчетата не знам дали ще има значение , тоест наденах топчетата върху спойките и тогава ги запоих с тинол. Вкарването на топчето в бобината става като се разтегне внимателно бобината , има една особеност ако се ползва нова тел от някой СВТ кабел той е закален медта е твърда по - трудно се борави с нея, та след като вкарате топчето първо запоявате двата края така, че да са един срещу друг, в интерес на истината и там съм ползвам медно-сребърен припой, той има по - висока температура на топене така после след това ще съм сигурен, че няма да ми се разпои нещо. Топчето надянах върху запоеното място и го запоих в двата края с тинол, след това бобината я събираме в първоначално състояние или колкото се може по близка до идеалната форма. Ринговете не посмях да ги спитя и затова са малко елипсовидни като са вкарани един в друг , на по късен етап не пречи да се направи. В момента са вързани с тънка медна тел , смятам да ги фиксирам с медно - сребърен припой за по - голяма стабилност. Ето и снимките, предпоследната с непосредствено след сглобяването а последната снимка е 12ч след това.

IMAG1585.jpg
IMAG1585.jpg (130.53 KiB) Прегледано 9192 пъти
IMAG1586.jpg
IMAG1586.jpg (147.7 KiB) Прегледано 9192 пъти
IMAG1672.jpg
IMAG1672.jpg (274.23 KiB) Прегледано 9192 пъти
IMAG1673.jpg
IMAG1673.jpg (178.47 KiB) Прегледано 9192 пъти
IMAG1675.jpg
IMAG1675.jpg (355.84 KiB) Прегледано 9192 пъти
IMAG1676.jpg
IMAG1676.jpg (202.81 KiB) Прегледано 9192 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Утре ще го измеря, но излъчвa мноооого добре и мощно! Сегa можеш дa го сложиш в кофa с водa нa терaсaтa или aко си в къщa нa дворa. :)
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Шеки,
хармонизатора е супер!!! Мощен плюс на върха, разсеян минус долу, сериозен обхват. Абе чудесна и красива работа, а топчетата са просто малък връх... Относно сплескването на ринговете - не се притеснявай, надени ги на едно менгеме и на ударната му част ги млатни два-три пъти с чука където се съединяват : ) Плоски се свързват по-лесно и не се кривят в елипса, пък и ще ги запоиш по-добре. Излъчването няма да пострада :doubleup:
Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY