Строителни материали и оргон

alex052
МненияCOLON 23
Регистриран наCOLON Пет Май 23, 2014 7:39 pm

Строителни материали и оргон

Мнение от alex052 »

Здравейте,
Дори не мога да формулирам въпрос и да подбера раздел..........смешна работа.Никога не съм писал тук ,в http://www.mazeto.net или в http://www.gogobg.net до сега само съм чел мнения на други потребители, просто не мисля ,че мога да давам мнение в материя която ми е непозната и нямам опит в нея.Та така първо да се представя: строителен инженер по професия и образование, след около 10 г. стаж прецених че има празноти в знанията ми и се върнах в университета изкарах две магистратури /без коментар за качеството на образованието в момента/ и т.н. в момента се занимавам с дисертация за докторска степен, причината е ,че така или иначе си ровя и чета поне да има нещо писано.Няма да коментирам количеството и качеството на литературата и източниците в родината ни.
Та на питането ми: След изчитане на темите свързани с оптимизиране на гориво, обработка на вода и т.н. от известно време в главата ми се загнезди един въпрос /който стана причина и за регистрацията ми тук, принципно не се регистрирам във форуми където нямам познания да се изказвам/.Дали е възможно обработка на други течности с тези системи и колко време биха запазили свойствата си?Дали в възможно да се обработват предмети и те да съдържат заряд или не? То по скоро логичният отговор на въпросите ми е не........ама пусто любопитство. Конкретно -занимавам се с изследване на методите за пожарозащита , и по точно с част технологична, т.е. как да се полага боята, колко, къде, старее ли ,какви са разликите ,как да се комбинират и прочие.В момента съм в началото, предимно чета и малко пиша по темата си защото според мен не съм навлязъл достатъчно в материята/ а и времето е фактор за съжаление, записах задочна платена докторантура и работя/ .Идеята или питането ми е следното- с придаване на положителен заряд или обработка на боя за огнезащита дали според вас биха се подобрили качествата и? Сега тук го има и момента на съхненето и изпарението на течните субстанции от бойте и затова е и вторият ми въпрос- дали е възможна обработка на защитен предмет.Ясно е че това трябва да се експериментира ако смятате че теоретично е възможно, но това нито е сложен нито скъп експеримент и мисля че мога да го проведа естественно първоначално при полеви условия и ако има ефект и в лаборатория. Повод за питането ми са и редица други мой проби който имат положителен ефакт/ макар не много голям/ в строителството. Личното ми мнение е че влагането на определен вид положителна енергия би довело до по добри качества не само на водата и горивата а и на други материали.
Предварително се извинявам ако това ви се стори несериозно или глупаво питане.Ако темата не е за тук нека бъде изтрита.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: питане от новак

Мнение от icrow »

Привет и добре дошъл! Пиши смело, колкото повече хора мислят толкова по добре! Като цяло положителната енергия има градивен характер, негативната разрушителен. При някой по силни оргонни полета се усеща хлад и все се каня да направя опити с измерване на температурата, ама все повече ми се затяга примката около врата. :smileylol: Всяка една течност може да се облъчи, както и предмети (е не съм пробвал всички :smileylol: ) колко ще запази енергията вече е друг въпрос. Ако имаш желание за експерименти ще ти пратя един оргонизатор с поле около 9./1500/ с положителен и отрицателен край за проби. Ще ти го пратя за моя сметка до офис на еконт. Можеш да го ползваш и за кола ако караш.
Поздрави. :)
alex052
МненияCOLON 23

Мнение от alex052 »

Благодаря за предложението, бих се възползвал от него на малко по късен етап.Сега ми се иска да си изясня на теория дали би се получило.И дали влагането на заредена вода или зареждане на даден стр. материал би имал отношение към повишаване на качествата му. Чета ,че по снимки определяте заряд на различни приспособления и си мислех дали не е невъзможно да вложа заредена вода в /примерно/ бетон и да кача снимки да бъде проверен/ или да закупя измерващ апарат- видях е една от темите че има такъв/ лошото в случая е , че не ми се иска да пробвам на жилище на клиент......... че не съм наясно какъв би бил резултата/ и след това в срок от година да речем да да бъде проверяван дали има или не заряд.Съответно да се вземат и проби и да ги "чупя" през период от време.Както и да проверя дали такъв тип обработка би имал отношение към периода на натрупване на първоначална якост.
Това с бетона е просто примерна идея как най лесно и с най малко средства да направя опит.С бойте е малко по сложно а и при тях нямам още достатъчно познания за да тълкувам резултатите.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

По скоро ще е добре да се облъчи бетона докато стяга от колкото предварително да се зарежда водата. То може и самата вода с един проточен. Може би не се изразих правилно в предния пост. Пари не искам за оргонизатора. Въпроса е да се провежда опити, а твоите идеи не са лоши и биха били полезни. :)
alex052
МненияCOLON 23

Мнение от alex052 »

Разбрах Ви правилно в първият пост и Ви благодаря.Просто за мен характерна черта е първо да мисля и чета, да трупам изводи и ако се окаже че има смисъл да пробвам затова и Ви писах ,че ще се възползвам ако е възможно на по късен етат сега още съм в началото.

А относно употребата в кола- преди време се бях свързал с кацелаус и мислех да сложа оптимизатор.Каза ми че трябва да има ламбда сонда за да има ефект/ по голям/ след това проверих в сервиза където си поддържам колата и ми казаха ,че няма, мислех да се свържа отново и да се договоря да взема и да го монтирам преди да речем да измина 1000 -1500 км в рамките на 10 дни предимно извън градско каране.....с мисленето си останах ,просто се разсеях с други неща а когато ми предстоеше пътуване така и не се сещах.Иде реч за дизелов автомобил.Имам навика да засичам разхода при всяко зареждане и ми е до болка ясен -карам около 300 км и пълня до горе / преди карах бензин на газ обикновено минаваше около 200-250 км в града с една бутилка и като минах на дизел навика да имам алтернативно гориво ми изигра два пъти лоша шега и така запчонах да допълвам догоре след определен пробег/ Единственният начин според мен да се види ефект е каране по затворен маршрут/отиване-връщане/ извън градско над 1000 км. 1500км. просто при тези разстояния съм забелязъл ,че разхода е почти константа/ движи се в рамките на 200-400мл разлика при различни пътувания - 8 на брой засичания/
alex052
МненияCOLON 23

Мнение от alex052 »

За бетона не съм убеден че трябва да се облъчи след полагане, обемите са прекалено големи и не знам дали ще стане на практика.Освен това т.нар първично свързване започва след втория час от забъркването и след това е непрепоръчително да се полага..........поне на теория.Тук я карам малко по спомен но ще проверя.Така ,че евентуалното му забъркване с обработена вода може би би довело освен до намаляване на отвореното време за полагане и до по бързо набиране на якост.....поне така разсъждавам.Е естественно най -вероятно ще има и негативен ефект изразяващ се в поява на пукнатини което означава че евентуално ,ако разсъжденията са правилни, забъркване на разтвор за вертикални елементи не би бил проблемен но за плочи може би вашето предложение е по правилно и то след изминаване на 8-12 часа от полагането.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Говори ми на ти спокойно. Най лесно ще се провери като се направят две еднакви проби едната облъчена другата не. В малки калъпи за по лесно. Според мен когато се задействат процесите вътре в бетона, би трябвало с положително поле да се получат по здрави и симетрични връзки.
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Ако пък вземе след втвърдяване да се получи бетон с поне неутрално излъчване, а не с традиционното отрицателно, пак е добре.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Здравейте,
в литературата има описано влияние върху процесите на втвърдяване на бетон и цимент под влияние на + енергийно поле. Ставал няколко пъти по-здрав и износоустойчив, но не мога да го твърдя със сигурност, защото не съм правил такива тестове.
По принцип позитивното оргонно поле засилва качествата на обработеното вещество или продукт. Остава да се пробва и види :)
Поздрави!
alex052
МненияCOLON 23

Мнение от alex052 »

Бетона бе по скоро като пример и най-лесен за мен за проверка материал.Достатъчно би било да направя няколко мостри и с помощтта на печатна проба да проверя дали има или не ефект относно якостта.Това ще го пробвам веднага след като имам възможност/т.е. на първият груб строеж който ми изпадне/ До тогава ще поровя за литература щом я има ще почета и ако има въпроси ще питам.А ако може заглавие на книга ще ми е от помощ.Просто за мен това е нова материя.Дори и си нямах идея че бетона е с отрицателен заряд.
Иска ми се друго ,то за това е и питането ми.Да проверя дали третирани противопожарни разбухващи бой ще подобрят качествата си и за колко време ще ги запазят.Като подобряване разбирам да правят по дебел разбухнал слой след третиране.Също би било интересно дали третирана нанесена вече боя ще промени към по добро свойствата си.Явно трябва четене и после опити.
BUTTON_POST_REPLY