Аванс процесори (Устройства за променяне ъгъла на запалване)
Re: Аванс процесори (Устройства за променяне ъгъла на запалв
Маздата е прекрасна и е на метан. А камионът е дизел с метан, доработка на добър специалист от Русе
Мисля си да пробвам да направя нещо, като детонационен датчик от пиезо микрофон и да гледам с осцилоскоп за детонации, за да мога да настроя по точно аванса. Ако някой има подобен опит, нека сподели.
Евентуално би било хубаво ако може да се направи и схема със светодиод, който да примигва при детонации. Мисля, че някъде бях попадал на нещо подобно.

Ами аз имах такива идеи. Може би съм ги споделил и тук. Ти нямаш ли такъв на колата си? Нали е мултипойнт инжекцион?
Фауветата, които са МПИ имат такива датчици. Ползват се такива на Бош които създават напрежение 1 до 5 миливолта. Един колега ме подсети да взема готова схема, мисля й казваха диодна стълбица (тия, дето светкат според зависи басчето как дъни, ако се сещаш), която с малко доработка може да се напасне с бошовския датчик. Схемата е с 10 светодиода.
Фауветата, които са МПИ имат такива датчици. Ползват се такива на Бош които създават напрежение 1 до 5 миливолта. Един колега ме подсети да взема готова схема, мисля й казваха диодна стълбица (тия, дето светкат според зависи басчето как дъни, ако се сещаш), която с малко доработка може да се напасне с бошовския датчик. Схемата е с 10 светодиода.
Пише, че има, а и след като работи добре на газ без аванс процесор се трябва компа да знае какво се случва. Въпроса е, че искам да си направя нещо, като стенд за настройка на предварението, като не пипам оригиналния датчик. Може би в реалните данни на компа се вижда дали има детонации, ама нямам фордовския адаптер за техното си ОБД. Тази седмица ако няма много гръмотевици ще се пробвам със скопа и пиезо микрофонче. Може и с нормален да пробвам. Гледах такива схеми с диодната стълбица, но предполагам, че да се нагласи в нужния диапазон ще е по сложната работа. Мисля, че с един лаптоп и осцилоскоп през саунд картата ще се види разликата. Ще държа стабилни обороти и ще вдигам аванса, като сравнявам показанията. В момента карам с предварение от 17* до 3500 об. И колата върви доста добре. Не съм си играл още хубаво с аванса, но без нещо помощно ще е трудно. Също така стенд за изгорели газове е хубаво да има при настройката разбира се, ама не ми се обяснява по сервизите това какво, онова какво е. Впрочем сега без ламбда и нов метод за настройка на газовата, разхода падна до 7.5/100 градско, с няколко студени старта.
Ще направя един симулатор на ламбдата, че така в авариен режим, надали е най-оптимално. 

-
- МненияCOLON 301
- Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
- МестоположениеCOLON Златоград
- CONTACTCOLON
Не е ли по - добре да си намериш от някоя морга сензор ... звука от микрофон не е най - правилното решение.
Aко не стaне ще си вземa дaтчик. 

Ето еднa интереснa и полезнa стaтия нa aнглийски.http://www.autospeed.com/cms/article.html?&A=0348 и вторaтa чaст в която е изпълнен вaрянт с микрофон, усилвaтел и слушaлки http://www.autospeed.com/cms/article.html?&A=0353
Ами най-добре е на дино, ама иска доста проби и не се знае дали ще се получат нещата от раз. Иначе ти хубаво ще вземеш датчик, ама мястото му е точно определено, както и моментът на стягане към съответното място (на ФВ от моето поколение го дават 20нМ стягане към блока).icrow написаCOLONСъщо така стенд за изгорели газове е хубаво да има при настройката разбира се, ама не ми се обяснява по сервизите това какво, онова какво е. Впрочем сега без ламбда и нов метод за настройка на газовата, разхода падна до 7.5/100 градско, с няколко студени старта.Ще направя един симулатор на ламбдата, че така в авариен режим, надали е най-оптимално.
За продължителна експлоатация е добре да е стегнато, но примерно ако си разгледал статията дето пуснах са го направили с обикновена щипка и успешно е работило на скайлайн.
Като направя пробата ще търся подходящото място. Мисля, че ще успея с експеримента.