Здравейте!
Много бих искал да направя изследвания в лаборатория на гориво, минало през проточен оптимизатор или преседяло десетина минути на зонов К3, но засега не съм открил място където да ми се вържат на акъла. Само в лаборатория за храни и води направи тестове на вода, преседяла върху К3 и кутия ОК и имам черно на бяло резултатите с промяната.
Ако някой уреди да сложим на кола от Формула 1 оптимизатор, с удоволствие ще ги ъпгрейдвам - и то без пари, с цел реклама

Със сигурност ще вървят повече, а и не е без значение разхода защото всеки грам тегло там се брои.
Вероятно обаче ще се променят параметрите на горивото и ще се хване разликата в края на състезанието. Другия подход е да се включи в електрическата верига оргонна схема, за да влиза енергията в цилиндрите и да изгаря пълно горивото. Абе дайте ми вие на мен една такава кола в ръцете /пък ако ще и да е с мотор Рено/ и няколко инженера наоколо че да не сбъркаме нещо и гледайте какво става...
Не знам дали съм го казвал тук, но преди десетина години писах на техн. шеф на "Макларън" като му предложих няколко идеи. Една-две от тях после видях по телевизията направени, това са например страничните завихрители на потока на предното антикрило, които завъртат въздуха около гумата. Това нещо по онова време го нямаше никъде, а дава едни 2-3 кг намалено съпротивление, което не е хич малко. Имам и разработена активна система за намаляване на разликата в налягането пред и зад задните гуми, която харчи 2-3 к.с. за малък турбинен компресор, а дава резултат като поне още 50-60 к.с. отгоре на същия мотор - и може да работи само на правите участъци където е проблема. Тя има и безкомпресорен вариант, но пък нагазваме разпоредбите за елементи в близост до гумата и не е приложим. Имам и методика за ултразвуково турбулизиране на граничния слой в точката на откъсване при някои обемни елементи, което намалява доста зоната с ниско налягане зад тях - която прави всъщност съпротивлението... ТЕ САМО ДА МЕ ПУСНАТ В БОКСА, ЩЕ СА СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ПОРЕД...

КОИТО И ДА СА!
Но едва ли някой се интересува от един див българин като мен - това е положението.
Поздрави!