Хармонизатори практика ...
Re: Хармонизатори практика ...
Aми до колкото си спомням нa други хaрмонизaтори с нaвит обрaтно aку-вaк стaвaше кaто късо и почти нищо не лъчи. Некa и Кaдуцеус дa го погледне.
Правил си хармонизатора с предварително лакирана тел, нали? 
Шеки,
И аз смятам, че по-добрия вариант е с лак. Хем се получава усилване, хем си е супер предпазен слой. "Металния" спрей нещо не ми се връзва в случая.

Шеки,
И аз смятам, че по-добрия вариант е с лак. Хем се получава усилване, хем си е супер предпазен слой. "Металния" спрей нещо не ми се връзва в случая.

Наблюдавам - анализирам - променям.
Сега се загледах, наистина съм го навил наобратно, а уж гледах да не правя тъпи грешки.
Филип,
Да, използвах същата лакирана тел както при другите неща, които направих. Както съм споменал телта е от хладилен компресор, и дори не е добре почистена от машинното масло на компресора - ако това може да има някакво влияние...
Относно сглобката, то се вижда, лака е изстърган в местата на запояване и това е. Бобината навивах на тръбичка от полипропилен ф20, но поради малкото сечение телта пружинира и не приема правилна форма.
Предвид "дефекта", какво да правя? Да пренавивам бобината или да го оставя така - предвид добрите резултати от измерването.

Филип,
Да, използвах същата лакирана тел както при другите неща, които направих. Както съм споменал телта е от хладилен компресор, и дори не е добре почистена от машинното масло на компресора - ако това може да има някакво влияние...
Относно сглобката, то се вижда, лака е изстърган в местата на запояване и това е. Бобината навивах на тръбичка от полипропилен ф20, но поради малкото сечение телта пружинира и не приема правилна форма.
Предвид "дефекта", какво да правя? Да пренавивам бобината или да го оставя така - предвид добрите резултати от измерването.
Ами пренавий я по добре. Така ще видим и разликата. И след това слагай сфери.
-
- МненияCOLON 301
- Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
- МестоположениеCOLON Златоград
- CONTACTCOLON
Philip написаCOLON Шеки,

Ще съм много благодарен, който може да премери напрежение и обхват на този експеримент с параметрите на хармонизатор. От сума-ти време го глася и накрая трябваше да отида в командировка, за намеря време да го събера и лакирам
.

Моля за измерване и след добавяне на допълнителния ринг на снимката отдолу (не е екваториален, а по скоро козирого-тропиков
)

и молба към Филип да каже, как усеща енергията от хармонизатора и дали отделните компоненти са в хармония помежду си.

Моля за измерване и след добавяне на допълнителния ринг на снимката отдолу (не е екваториален, а по скоро козирого-тропиков

и молба към Филип да каже, как усеща енергията от хармонизатора и дали отделните компоненти са в хармония помежду си.
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
djoko, има ли вариант да оставиш тръбичката в акувака, да го запоиш и да го сложиш в сферата? Ако може, така ще ти се запази формата. И аз глася нещо от тънък проводник и съм намислил да ми принтират на 3D сърцевина, върху която проводникът да остане навит, за да не се криви.djoko написаCOLONпоради малкото сечение телта пружинира и не приема правилна форма.
Аз, на твое място, бих направил нов акувак, а този бих го оставил за по-нататъшно изследване. Може пък случайно да се е проявил интересен ефект.djoko написаCOLONПредвид "дефекта", какво да правя? Да пренавивам бобината или да го оставя така - предвид добрите резултати от измерването.
И един въпрос - 0.7 е диаметърът с лака или без?
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
! ! ! Р А З К О Ш Е Н ! ! !
(но ринга прецаква нещата на втората снимка)
(но ринга прецаква нещата на втората снимка)
Наблюдавам - анализирам - променям.
Много благодаря, Филипе
.
Признавам си веднага. На този ринг му се спука спойката и го лепих с моментно лепило, че няма как да го запоявам тук. Сигурно това го е развалило. Аз се надявах да подпомогне акувака, че е малко дребничък.

Признавам си веднага. На този ринг му се спука спойката и го лепих с моментно лепило, че няма как да го запоявам тук. Сигурно това го е развалило. Аз се надявах да подпомогне акувака, че е малко дребничък.
То със известно разтегляне ще стане, но проблема е че и диаметъра не може да се фиксира. Друг вариант е да залепя проводника с тиксо върху тръбичката.Спиридон написаCOLONdjoko, има ли вариант да оставиш тръбичката в акувака, да го запоиш и да го сложиш в сферата?djoko написаCOLONпоради малкото сечение телта пружинира и не приема правилна форма.
Явно е от значение... затова го премерих отново: около 0,75мм го виждамИ един въпрос - 0.7 е диаметърът с лака или без?
(но трябва да се има в предвид, че шублера е обикновен с нониус и максималната му точност е 0,05мм)
п.п. Ще направя нова бобина, да видим какъв ще е ефекта.