Водонагряващо у-во на Питър Дейви
Re: Водонагряващо у-во на Питър Дейви
Това го бях забравил вече че ставаше с капка вода на котлон. http://www.youtube.com/watch?v=_gcUZlVZDJc Интересни форми приема капката. Вероятно освен топлината въздейства и магнитното поле създадено от реотана в котлона.
-
- МненияCOLON 301
- Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
- МестоположениеCOLON Златоград
- CONTACTCOLON
http://vikiwat.com/usilvatel-profesiona ... -120w.html
Има защита от претоварване и късо съединение на изхода
100v усилвател
поне до горе долу звуковите честоти ще оправиш
, или ако не ти изпадне някоя стара уредба от някое училище ...
Има защита от претоварване и късо съединение на изхода
100v усилвател

Това определено ще свърши работа. Обаче 250лв за пробата нямам.
Ползвах доста мощен усилвател, които е ползван за озвучение на расторанти (такива за музика на живо) Стар но доста як. Не знам точно колко вата е но е над 100 до колкото знам, но напрежението му явно е малко. Мисля си ако се използва говорител и там където е цилиндъра с намотката между него и сърцевината да се сложи вода и така да се пусне честота на говорителя. Така и магнитното поле може би ще помогне.

-
- МненияCOLON 301
- CONTACTCOLON
Ами другия вариант е да използваш съгласуващ траф , първична 4 ома вторична колко сърце ти сака

Изображение?
Впрочем напредвам и скоро се надявам да покажа готов котел, че и с регулатор на мощност.
Към този етап искам да направя нещо работещо и топлещо, а след това ще усъвършенствам. Имам траф 220/220 или беше 1500вт или 2000вт трябва да видя. Та мисля да си поиграя малко да го вкарам в частичен резонанс и от там да падне консумацията, която пак няма да е много и без това, ама идват увеличения на тока. 
Впрочем напредвам и скоро се надявам да покажа готов котел, че и с регулатор на мощност.

-
- МненияCOLON 301
- CONTACTCOLON
На кое изображение? В ламповите радиа са правили точно обратното имат голямо напрежение с нисък ток и е трябвало да захранят 8 ома говорители .... ти трябва да обърнеш един такъв дотатъчно мощен траф, ако не, търси захранващ с подходяща нискоомна намотка, има вариант и да намериш старо ТХО от ТВ и да вземеш феритите и да си навиеш сам , може да се окаже с по - добри честотни характеристики. 

Преди малко вместо картинките пишеше "Изображение"
Да със силициева ламарина няма да е добре за високите честоти, а ферити имам бол. Ще помисля по предложенията ти. Мерси! 

Опита ми със загряване с ултразвук мога спокойно да го водя неуспешен.
Използвах ултразвуковия излъчвател от овлажнител TESY HF22CM - 30 вата.
Вградих го в дъното на неръждаема купичка 20 см и затворих пространството с друга - същата, като и пробих отвори за циркулация на водата.
Има загряване, но е толкова бавно, че спокойно мога да кажа, че ми е неуспешен опита.
Минавам на първоначалния вариант
Използвах ултразвуковия излъчвател от овлажнител TESY HF22CM - 30 вата.
Вградих го в дъното на неръждаема купичка 20 см и затворих пространството с друга - същата, като и пробих отвори за циркулация на водата.
Има загряване, но е толкова бавно, че спокойно мога да кажа, че ми е неуспешен опита.
Минавам на първоначалния вариант

Наблюдавам - анализирам - променям.
Да, само с звуково налягане ще е трудно. По скоро трябва да се насочим, към напрежението, което минава през водата да можем да променяме честотата му. И по скоро си мисля, че молекулите раздрусани от тока трябва да се удрят в твърди стени, от които да отскачат, а не механичната им енергия да се губи за вибриране на стената. Дано ме разбрахте. 

Филипе,
Каква е идеята? Да се получи резонанс във водата между двете дъна на купичките ли?
Каква е идеята? Да се получи резонанс във водата между двете дъна на купичките ли?
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс