Владимир Димитров - горене на водата

Теория и практика в конкретни устройства
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Владимир Димитров - горене на водата

Мнение от icrow »

Мисля си, че разстоянието между двата електрода също има отношение, както и при устройството на Дейви.
Владимир Димитров
МненияCOLON 27
Регистриран наCOLON Вто Сеп 02, 2014 8:19 pm

Мнение от Владимир Димитров »

Caduceus ....поздрави колега ...баластната крушка консумира близо половината мощност,така че е добре да я шунтирате след заряда на кондезатора ...сложете повече капацитети и експериментирайте...
Идеята за добавяне на допълнителна съставка във водата е добра ....с цел евтино отопление..
В момента работя по двигателя и нямам време да се занимавам с печката, така че ще се радвам да развиете темата..
Успех...
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Благодаря! Имам една адска смес от вода и бензин 90/10% от миналото лято, която се палеше със запалка без проблем. Сега ще джурна една такава но със 1-2% бензин вътре и дано се запали и гори добре със твоята система :) Предполагам че до 5% ще стане - при запалване със открит пламък при 5% гореше неустойчиво и пращеше, но сега като му пусна стотина вата ток няма начин да не гори по-добре и печката накрая да работи с такава смес /която е почти без пари/ :lol: Ще смесим твоята с моята технология :hola:
Успехи!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Днес докато сервизирах една наводнена кутия в шахта се получи наглед същия ефект на горене с пламък на вода. Импулсното захранване добре беше пийнало вода, та беше нагорял захранващия му кабел и се бяха оголили жичките. Като повдигнах импулската кабела падна обратно в кутията в малката локвичка вътре и се образува пламък за няколко секунди, който се движеше назад към клемата унищожавайки проводника с характерния пращящ звук. :smileylol: Напрежението по мрежата е 110 В. Състава на водата в шахтата... Бог знае. :smileylol:
stefan4o
МненияCOLON 91
Регистриран наCOLON Пет Окт 11, 2013 3:49 pm

Мнение от stefan4o »

В шахтите е възможно да се натрупа МЕТАН или други огнеопасни газове, това са ни го казвали по техника на безопасност. Абсолютно се забранява да се пуши и пали каквото и да е в шахтите. Особено е опасно в колекторите на БТК (понастоящем Виваком). Според мен си извадил късмет, че количеството е било пренебрежимо малко... иначе щеше да си вече при Шаубергер :speak: Явно и ти работиш същото като мен :lol:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

А това са шахти на улично осветление/ неработя тяам :smileylol: /. Те са плитки. Иначе и в колекторите съм влизал. То трябва по закон с газанализатор да се влезе преди това, ама нали знаеш нашата реалност каква е. Иначе и аз съм ходил на тези курсове и са ни обяснявали как веднъж един влязъл и не излязъл дълго време. Влязъл колегата му да го търси и той не излязъл. Имало отровен газ и така. В случая кутията я сервизирахме от вън на тротоара и нямаше как да е от газове дошли от шахтите. Просто нагорялия кабел цопна в малката локвичка в кутията и стана мигновено. Иначе съм прост ланаджия :smileylol:
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Хе-хе-хе... Какво правят братята руснаци.

http://www.youtube.com/watch?v=EUiwEsxvvC4
http://www.youtube.com/watch?v=buMoL0WocAs

И още, прототип за печка на вода:

https://www.youtube.com/watch?v=rxo5-QR_n_Q#t=12
smsi-h
МненияCOLON 287

Мнение от smsi-h »

smsi-h
МненияCOLON 287

Мнение от smsi-h »

Цитат от библиотеката на Ивчак.

"Одно из изобретений Кили называлось «дезинтегратор материи» и предназначалось для разложения воды в газ, хотя могло заставить распадаться любую материю. Кили нашел, что резонансная частота «звука» для распада воды равна 42712,2 Герц."
Владимир Димитров
МненияCOLON 27
Регистриран наCOLON Вто Сеп 02, 2014 8:19 pm

Мнение от Владимир Димитров »

Колеги това е проекта ми WATBURN
https://www.indiegogo.com/projects/watb ... /x/9716510
Ще се радвам да ме подкрепите, като споделите проекта....
Поздрави
BUTTON_POST_REPLY