Направих един десет-дневен експеримент с две подрастващи растения и един от оргонитите ми (тогава Айкроу го измери на 8.8). Нарочно избрах по-хилавото от двете и сложи оргонита под неговата кофичка. Още след първите 2-3 дни се забеляза колко свежи излизат новите листа и дърпат бързо. Сега бившето по-хилаво вече е доста по-яко от другото, новото му стебло е свежо-зелено, листата са му по-големи и с по-дълги дръжки. Изкривило се е настрани, понеже търси светлина от прозореца, иначе идва значително по-височко от другото. Не знам какви са растенията (брат ми ги е насадил), но са сравнително бавнорастящи. Ако се опита с някое тревисто, предполагам резултата ще е още по-осезаем.
Лявото е обработеното, дясното е натурално. Двете растения са в едно помещение на 40-50 см. едно от друго, при еднакви условия на осветеност и поливане. Този резултата показва колко е тесен обхвата на оргонита с насочен поток предимно нагоре от него, а някои мадами, които ги правят най-вече за украшения и не влагат много-много разбиране, си мислят, че два оргонита им обхващат с полетата си цялата къща/апартамент

- IMG_0079.JPG (232.71 KiB) Прегледано 13406 пъти