Оргонизиране на климатик?

Нестандартни методи за повишаване ефективността на двигатели с вътрешно горене. Автомобилен тунинг.

Оргонизиране на климатик?

Мнениеот djoko » Съб Окт 18, 2014 1:47 pm

Наскоро ми хрумна подобна идея размишлявайки над това как оргона помага на ДВГ да гори по-малко. Стигнах до идеята, че след като не гори(поне според мен), то ползата идва от промяна на характеристиките на въздуха и горивото -> по голямо разширение (например) и от там по голяма мощност... Разсъждавайки нататък климатика също компресира газ, който се разширява и от което се охлажда(абе знаете как работи климатика)... идеята е дали биха се подобрили характеристиките на климатика с една подобна намеса?

п.п. Ако не съм оцелил раздела, моля преместете темата.
djoko
 
Мнения: 68
Регистриран на: Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Re: Оргонизиране на климатик?

Мнениеот caduceus » Съб Окт 18, 2014 3:08 pm

Идеята е страхотна, поздравления!!! Климатици има страшно много вече и не е редно да се пропускат за доработка :)
Въпросът може да се разгледа в няколко направления според мен:
1. Увеличаване на КПД на климатика /евентуално - никой не знае още докато не се пробва/. Какво се случва след поставяне на оргонизиращо устройство в системата - излъчвател на радиатора, добавяне на оргонен ток към нормалния в електрическата схема и т.н.
2. Зареждане на въздуха проточно, докато излиза от изходния отвор на климатика. Това е с цел по-здравословен микроклимат, не КПД
3. Лично на мен ми се струва че е добре такъв оргонизатор да е след центробежния вентилатор, защото последния вероятно ще развали до голяма степен ефекта поради негативното движение на потока
4. Системката трябва да е много лека, външна и да не пречи на нормалната работа на климатика. Сега ми хрумна и вариант със две оргонно заредени мрежи с леко параболичен вид, които ще се слагат лесно на входа и изхода на въздуха, на вътрешното тяло. Малка кутия с генераторче на оргонен ток ще се лепи с двойнозалепващо отстрани и с тънко кабелче ще е свързана със мрежите които захранва.
5. Друг вариант е кутията с генератора да се лепи на външното тяло и да предава по ел.системата и медните тръби до целия климатик и вътрешното тяло, като радиаторът и вентилаторът се зареждат през цялата система. Ще видим кой ще е по-работоспособен...

При първа възможност и като направя нещо на практика, ще пробвам и пусна снимки с обяснения - пък ако някой направи и той такова изделие нека да каже да обменим резултати.

Успехи на всички!
Аватар
caduceus
Site Admin
 
Мнения: 2025
Регистриран на: Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Оргонизиране на климатик?

Мнениеот djoko » Съб Окт 18, 2014 6:59 pm

Благодаря за добрите думи!

Ето и моите варианти:
1. Да се сложи устройство между турбината и клапата. Така хем няма да се вижда, хем няма да обяснявам какво е това чудо и да ме гледат странно :lol: Проблема е, че трябва да се монтира на точно определено място. А какво да бъде? Мрежа/рамка с възли на Мировинг?

2. Да се сложи още на входа. Отново възли на мировинг - могат да се закрепят на малките филтри, които са с плат.

3. КПД... мисля си нещичко на тръбите на външното тяло... Проблема е, че трудно ще се измери промяна в КПД. Това може да стане на обикновен климатик(неинверторен), но само при положение, че очакваме намаление на консумацията на ел. енергия.

п.п. Навих 7-8 метра шнур с ръчната машинка(бая време си трябва), като ползата май идва само от това че нишките се подреждат както трябва. Ще спретна една шепа възли и ще опитам вариант2.

п.п.п. Някой мерил ли е излъчването на климатик по подобие на измерването на ДВГ?
djoko
 
Мнения: 68
Регистриран на: Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Re: Оргонизиране на климатик?

Мнениеот icrow » Пон Окт 20, 2014 11:57 am

Според мен трябва да се сложи проточен преди компресора. Или да се пусне оргонен ток да циркулира с обикновения, както казва Кадуцеус.
Аватар
icrow
 
Мнения: 1856
Регистриран на: Чет Май 02, 2013 9:49 pm


Назад към Автомобили и двигатели с вътрешно горене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron