Ето ги по-долу неманипулираните снимки. Надявам се отрязването на част от снимката да не е повлияло, вече обясних с каква цел го направих, ама май беше напразно.
Относно броят витки - според мен има поне 2

, за другите параметри не знам. Постарах се да е материал, който няма да влияе. Нарочно не свързах маркуча пряко към чешмата, за да има еднакво налягане, но пък естествено то беше слабо. След всеки вид опит изливах водата от съда и наливах отново приблизително същото количество. Водата от правия маркуч не съм и очаквал да не е отрицателна - за съжаление винаги излиза такава от чешмите у дома при всички досегашни опити, ама си мисля, че това беше добре за опита, за да се види кое ще я обърне към +. Не измислих откъде да взема неутрална.
Ако нещо не е било коректно в опитната постановка, съжалявам, ама толкова са ми познанията в момента. Направих експеримента, тъй като съм "незаинтересувана страна"

, т.е. нямах предварителни очаквания, за да няма евентуално влияние от предварителни силни убеждения (каквито виждам у трима ви) върху образа от снимката.

"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс