Айкроу
Навиването на хармонизаторите и тестовете с водата са различни неща според мен. Относно слепия тест, Спиридон пише /на предната страница/:
.................................
Re: Турбонатори
Мнениеот Спиридон » Вто Окт 28, 2014 1:09 pm
caduceus,
в същия ред са, както ти казваш, първата е лявата от предходната страница, втората - дясната. Вижда се по наклона на струята и шарките по стената.
Т.е. излиза, че при моята постановка
при навит по часовниковата стрелка маркуч гледано по посоката на движение на флуида имаме положително (или по-силно положително отколкото в обратния случай) зареждане така, както ти твърдеше, че трябва да се получи.
..............................
Филип
Това според мен слага точка на дискусиите. Айкроу и аз измерихме
независимо един от друг водата /сляп тест/
без да виждаме снимките и как е навит маркучът!
Резултатите ни бяха идентични както впрочем неведнъж се е доказало при други измервания, което сочи обективност.
Пак казвам - как се движи водата
вътре в маркуча е отделен въпрос, така че и ти Филипе си прав, че може да се върти самопроизволно наобратно по оста -
но тук става дума за посоката на навиване на маркуча и нищо повече!!!
ОТНОСНО ДВОЙНОЦИКЛИЧНОТО ДВИЖЕНИЕ ПО СПИРАЛА /БИОДИНАМИЧНО/
Ако завъртим
силово чрез осови завихрители пак надясно водата по оста /а не я оставим на самотек да си прави каквото си ще

/ ще имаме още по-силно зареждане с плюс. Ако вкараме малко минус в началото при първия оборот, при втория само с плюсово въртене имаме три пъти по-силно зареждане отколкото само при чист плюс в двете витки. Това са
доказани нееднократно неща, правил съм ги на практика в няколко устройства, по подобен начин работи и системата ми за водогоривни смеси и т.н.
Ще го направя и тук едно по едно и със снимки - пък вие си мерете и усещайте. Просто нямам време както казах, а и връщането назад да доказвам неща които са факт за мен от години ме кара да имам чувството, че си губя времето

Дано не се е засегнал някой /да ме извини ако е така/, но каквото мисля - това казвам. И когато съм видял нещо, тествал на практика и съм убеден абсолютно в това, обикновено го защитавам докрай - с реални примери и факти!
Поздрави