Пряко оргонно зареждане на блока на ДВГ

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Пряко оргонно зареждане на блока на ДВГ

Мнение от icrow »

E аз го измерих 9.(67) до колкото си спомням ама твоя резултат ми харесва повече :lol: . Въпросното "изделие" е 2-3 метра двойка от ФТП навито по спецялен начин. Идеи много има за това как най-дбре да заредя минаващия въздух, но в момента съм погълнат от проекта за топлото, че зимата си иде и не и пука готов ли съм или не :D Относно изолирането на оргона, мисля да си поиграя с няколко изделия и малко мисловна дейност за направата на капан.
DOMIC
МненияCOLON 34
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 8:29 pm

Мнение от DOMIC »

Колеги, щом ви е мъчно, че "изтича" оргон от ауспуха, съединете ауспуха със смукателния колектор.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Прекалено трудоемко, мисля, че можем да се справим с този проблем доста по лесно. :) Но все пак това може да бъде и показател за измерване, който да спомага за по нататъшните разработки.
DOMIC
МненияCOLON 34
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 8:29 pm

Мнение от DOMIC »

Как по друг начин можеш да завъртиш използвания от ДВГ въздух? Идеята в случая е да се разбере дали по този начин се получава количествено натрупване на оргон в двигателя. За опита са нужни 3 бр. разтягащ се алуминиев въздуховод - ф 50 мм и няколко ролки хартиено тиксо.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Явно Мечо Пух ще излезне голям философ. :Д Явно при моите изделия в началото има кофликт, но като престоят известно вре и се сработват. Вчера сложих 3 оргонизатора и в сръвнение само с единия мощността се скапа, въпреки че заряда на двигателя се повиши доста. Така оставих през ноща и трите. Тази сутрин, като тръгвах мощността беше в пъти по-добра от колкото вчера само с един.
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

От много глава не боли, по-добре имането от нямането :D .Старите хора са го казали много добре, така че питай старите хора :lol: .
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ето едно малко симпатично оргонизаторче с мощност 9.(115) :D На снимката не е с честотна стимулация, и тези стойности са без честотната :)
Прикачени файлове
IMG_0093.JPG
IMG_0093.JPG (321.19 KiB) Прегледано 7227 пъти
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

Поздравления Icrow! :)
Ти направо изби рибата! Ето това вече е оргонен оптимизатор за зареждане на блока на ДВГ! Малко компактно устройство, което можеш да сложиш навсякъде. А пробва ли да зареждаш вода снего?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Чудесо, Айкроу :)
На каква цена можеш да ми направиш две такива?
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Вода не съм пробвал още, но като го държа и за няколко секунди ме заболяват костите на ръката. Филипе, чакай да го патентовам първо и тогава
:Д за сега нямам комерсялни помисли. Като стане изцяло готово, тогава може да пусна свободно плановете. А до тогава ще работя с няколко колеги и така. :)
BUTTON_POST_REPLY