Генератор на Гого1 - модификация на Бедини
Re: Двигател на Бедини
Това, което забелязвам - високи обороти, високи пикове, висока честота, голяма консумация. Ниски обороти, ниски пикове, ниска честота, ниска консумация. Не съм много сигурен, но мисля, че на ниските обороти, като на втората осцилограма, сякаш е по-бързо зареждането. Не знам, кои са правилните пикове, които се търсят. Тук транзистора е 2N3055. А глимката свети най-ярко, на ниските обороти 

- Прикачени файлове
-
- 1.jpg (35.98 KiB) Прегледано 5326 пъти
-
- 2.jpg (12.4 KiB) Прегледано 5326 пъти
Вентилаторчето съм го пренавил бифилярно, както е показано на този клип - https://www.youtube.com/watch?v=EsKlUV-MkPE
apolon
Това,което пишеш и показваш с включена зареждаща се батерия ли е?
Наблюдавай генератора винаги с включена зареждаща се батерия.
Това,което пишеш и показваш с включена зареждаща се батерия ли е?
Наблюдавай генератора винаги с включена зареждаща се батерия.
Без зареждана батерия е, само с глимка. При свързване на батерия, импулси не се виждат. Само бавно се покачва напрежението и.
apolon
Без включена зареждаща се батерия това си е вентилатор.
Това устройство е всъщност зарядна станция и без втората
батерия се обезсмисля.
Не трябва да то включвате без зареждаща се батерия,
защото получите ли наистина големи импулси горят
транзистори.
Колко е консумацията?
Без включена зареждаща се батерия това си е вентилатор.
Това устройство е всъщност зарядна станция и без втората
батерия се обезсмисля.
Не трябва да то включвате без зареждаща се батерия,
защото получите ли наистина големи импулси горят
транзистори.
Колко е консумацията?
Това е ясно, целта е настройка. Като включа батерията за зареждане, импулси не се наблюдават, но товарът се усеща и по звука, напрежението на батерията расте, зарежда се. Чрез потенциометъра, консумацията се мени от 17 милиампера до 50 милиампера. Когато се затормози перката с ръка, консумацията намалява.
С присъединена зареждаща батерия има импулси на колектора, но след диода към батерията няма. Пак ще питам, какви са Правилните импулси, които търсим?
На втората снимка или не си настроил транзистора или нещо не е на ред. Провери си транзистора, защото при мене цяла седмица се опитвам да го настроя и все не става и не става. Снощи гого вика чек да го проверим и се оказа че единия преход е заминал. Смени го и ся си работи добре.
Не го пробвай без товар. Сложи поне един кондензатор на изхода.
Не го пробвай без товар. Сложи поне един кондензатор на изхода.
Двете осцилограми са при различно положение на потенциометъра, както съм написал по-горе. Искам да разбера правилната настройка на потенциометъра, чрез осцилограма. Сложих един BU2527AX, не е по-различно.
Добре, ще опитам да задам въпроса си по друг начин. Как е правилно, да се настрои транзисторът?