Изделие от Айкроу снимано и обяснено какво защо и как е направено няма и няма и да видиш
Според него това, което той прави може да се ползва само от определен кръг и още по-малък кръг има възможност да му бъде показвано и обяснено, за да репликира евентуално изделие...малко да ви звучи познато ?
Не продава стока
Не дава информация
Не показва
Не разказва
Не снима
Той само щедро раздава акъл и съвети, но назидателни и малко така "отгоре". Практически не казва нищо, защото на малцина е дадено...

На мен това всичкото ми звучи меко казано абсурдно и високомерно, за да не използвам други думи. Направо да си направи тайна клика (като масоните) и да си предават от поколение на поколение знанието...
Аз каквото съм направил и разбрал и получил смело предавам нататък и не кътам нищо от никого. Природата не работи така на избирателен принцип.Слънцето е за всички, водата е за всички, въздухът също. Знанието също. Всичко, което се прикрива поради корист, страх или всякакви такива низки чувства разно или късно "се отплаща" на този, който ги е подхранвал. Припомнете си великата мисъл на Бенджамин Франклин: "Този, който е готов да пожертва свободата заради сигурността, не заслужава нито едно от двете" Заменете сигурност със страх и ще получите каквото искам да кажа.
Тук искам
дебело да подчертая, че информация получена даром трябва да бъде предадена даром поне според моите възгледи,
НО съвсем в реда на нещата е, когато си вложил труд в дадено изделие е да искаш възнаграждение за труда си. Било то интетелктуален или физически труд. Затова неведнъж съм казвал, че е редно готовите и работещи изделия да не се дават даром, защото в самия жест на даване и получаване има смисъл. Едно е да помогнеш безвъзмездно, когато са те помолили, а съвсем друго е да дадеш наготово готов продукт без нищо насреща. Надявам се интелигентните хора да правят разлика и да разберат за какво говоря. Пиша това, защото Асен неведнъж е нападан за това, че иска пари за изделията си...ами ще иска разбира се! Нали е вложил труд в тях. И интелектуален и физически, инвестирал е и време и средства и пр и пр. Това е като с Бединитата. Не може без пари. Парите са човешки взаимоотношения. Погледнете го от тази гледна точка и нещата ще изглеждат по съвсем различен начин.
П.П. Това го пиша специално за Иван (има общо с неговите изделия и поведението му - затова си позволявам да разводнявам темата още) и другите от форума на Филип по повод на спора, който водихме преди окончателно да се откажа от тях:
Оттървете се от допотопната мисъл, че парите са нещо лошо и ги приемете просто като средство, като начин да кажеш благодаря например. Ще мине и този период и ще минем на по-високо ниво, но нали пътя трябва да се извърви и уроците да бъдат научени...така да се каже...дълга е темата, пък и всеки си има различна гледна точка...просто нахвърлям основни моменти за размисъл...който може да размишлява - да размишлява