Здравейте,
давам един линк към темата от друг форум, където съм я развил:
http://mazeto.net/index.php/topic,903.0.html
Първоначалното име, с което я бях пуснал там, беше "Преки етерни конвертори" - т.е. устройства които преобразуват оргонната енергия от околната среда в електричество. Неизвестно защо впоследствие темата бе преименувана от тогавашния администратор в "Генератор на Хари Е. Периго", което ограничава нещата до едно конкретно устройство - а в нея става дума за четири-пет различни такива. Идеята ми тогава беше да акцентирам на общото между тях, за да изпъкне принципът, а не спецификата. Както и да е - по-важна е информацията, за да може да се репликира от някой.
Поздрави
Устройства, пряко преобразуващи оргона в електричество
-
- МненияCOLON 111
- Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm
Re: Устройства, пряко преобразуващи оргона в електричество
Абсолютно си го уцелил
Това сигурно е т.нар. "вечен фенер" който се обсъжда няколко години по руските форуми. Интересно нещо, вероятно е мини вариант на Тесла суич.

https://www.youtube.com/watch?v=KJP9iC0_qc8
Един руснак го разглобява на клипчето. Ми нито тесла има вътре, нито суич(или както там и се вика на бобината).
Един руснак го разглобява на клипчето. Ми нито тесла има вътре, нито суич(или както там и се вика на бобината).

Нещата ще излязат по-прости отколкото ги мислех...
Скелет - специални благодарности за клипа
Айкроу - ако имаш време, измери моля те заряда на очертаната в червен правоъгълник вътрешна тръбичка

По принцип тя е излишна, ако това беше нормален фенер. Има си външен корпус, батерии, светодиоди и копче отзад. Но за какво според вас е необходима тази втора, вътрешна тръбичка с интересни свойства и почти същия диаметър като на външната?
Като премери и Иван ще коментирам какво става според мен и как точно работи фенера, за да се самозарежда

Естествено, ще направя и някои тестове, за да се види дали ще повторя успешно ефекта
Поздрави!
- Прикачени файлове
-
- 1.jpg (203.63 KiB) Прегледано 17708 пъти
Аз ще се опитам да ти отговоря според мене защо са 2 тръбички:
Вътрешната е права и е за батериите и "скеле" на фенера. Външната е за декорация. Направени са от 2 части защото иначе трябва да е отливка или да се стругова и ще тежи много, а и е по трудоемко от изтеглянето. Възможно е и да става някакъв резонатор между 2те тръбички. Между другото гледа ли и втория клип на същия руснак. В него си играе повече с фенерчето.
Вътрешната е права и е за батериите и "скеле" на фенера. Външната е за декорация. Направени са от 2 части защото иначе трябва да е отливка или да се стругова и ще тежи много, а и е по трудоемко от изтеглянето. Възможно е и да става някакъв резонатор между 2те тръбички. Между другото гледа ли и втория клип на същия руснак. В него си играе повече с фенерчето.
Прав си, но нещата са леко скрити. Не е случайна и външната форма - тя че е хубава, хубава е, но понеже е с крива геометрия оправдава използването и на вътрешната тръбичка, която е яко заредена.
Вероятно са ползвали супероргонит + допълнително зареждане + реорганизиране на енерго-домейните във вътрешната структура на материала. Тези неща и аз ги ползвам при последните си модели ревитализатори. Може да има и още нещо при руснаците, не знам. Но със сигурност има процес на обработка на тази тръбичка и не е "нормална".
Допирът с нея зарежда батериите през външната им повърхност и те си преобразуват после вътре заряда от оргонен в електрически. Същото нещо става на върха на масивна пирамида, в центъра на голяма контурна и т.н.
Според теб батериите акумулаторни ли са? Щото така ми се струва и е логично да е. Нещата са подобни на Бедини процеса, но няма механично движение, а е пасивно преобразуване.
Дай линк към втория клип, не съм го гледал
Вероятно са ползвали супероргонит + допълнително зареждане + реорганизиране на енерго-домейните във вътрешната структура на материала. Тези неща и аз ги ползвам при последните си модели ревитализатори. Може да има и още нещо при руснаците, не знам. Но със сигурност има процес на обработка на тази тръбичка и не е "нормална".
Допирът с нея зарежда батериите през външната им повърхност и те си преобразуват после вътре заряда от оргонен в електрически. Същото нещо става на върха на масивна пирамида, в центъра на голяма контурна и т.н.
Според теб батериите акумулаторни ли са? Щото така ми се струва и е логично да е. Нещата са подобни на Бедини процеса, но няма механично движение, а е пасивно преобразуване.
Дай линк към втория клип, не съм го гледал
https://www.youtube.com/watch?v=xO6YghleF-0
На края на това видео го пуска без външната опаковка. Начертал е и схемата. За съжаление и на него не показва външната опаковка отвътре. Батериите са акумулатори, то е ясно. На тях на първото видео се вижда че пиша 2600, предполагам мАч.
На края на това видео го пуска без външната опаковка. Начертал е и схемата. За съжаление и на него не показва външната опаковка отвътре. Батериите са акумулатори, то е ясно. На тях на първото видео се вижда че пиша 2600, предполагам мАч.
Доста смешно, човекът търси тайната къде ли не - във отражателя, копчето... Но не и в тръбата, която държа в лявата си ръка доста време
Ако беше малко от малко чувствителен към енергията, щеше да усети със сигурност нещо странно - тръпки, мравки, топлина, пълзене на енергийната вълна по ръката... Естествено, мултицетът няма как да покаже разлика дори в тази тръба - процесът е трансформационен. Един вид Бедини с постоянен ток, не импулсен.
Вече съм абсолютно сигурен как работи фенера, започвам да правя реплика. Ще пиша като съм готов
Поздрави!

Вече съм абсолютно сигурен как работи фенера, започвам да правя реплика. Ще пиша като съм готов

Поздрави!
От дяснaтa стрaнa нa огрaденото почвa от 250 деветки и към ръкaтa се увеличaвa до 630