Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Re: Райф - машина

Мнение от nightcrawler65 »

roskoj написаCOLONЗдравейте.
Дойде време и аз да се похваля с почти завъшения си проект по Райф технологията.
Хиляди благодарности на nightcrawler65 за споделената информация, защото ако не беше той нямаше да подхвана проекта.
.
Едно голямо БРАВО Роско !!!
Вече виждам, че е имало смисъл от тази тема, щом вече има човек, който се е вдъхновил и е реализирал своя проект дори със собствен почерк. Да се надявам, че има и други, които скоро ще се похвалят с нещо подобно :)
Не споменавам Илия, защото той сам си беше стигнал до източниците на информация за своя проект.
Оригинално решение като за първа лампа, надявам се да е способна да понесе и по-големи натоварвания - т.е. може да споделиш до какъв предел си я пробвал и с каква продължителност на активна работа.
Добре си справил и да кажем/освен ако не е умишлено/ с липсата на подходящи кварцови генератори, дано само при по високи мощности /над 100 W / да не ти "забива" допълнителната електроника, защото при мен при тези нива компютрите, които са наблизо не могат да се управляват/т.е. те си изпълняват зададената вече програма, но нищо не можеш да промениш докато не спреш лампата/

Ако може nightcrawler65 да кажеш каква е разликата с външни елетроди(пластини)
като при Iliya.

Мисля, че и аз и Илия сме казали по няколко съществени неща относно предимствата на единия и другия вид.
Всичко, което знам лампите с външни електроди е от обясненията на Ралф т.е. само теория, защото все още не притежавам такъв тип, през мен са минали за сега само 8 бр, Phanotron - като 3 от тях са мои лични.
Проблема за мен е, че ако си поръчам такава лампа/с външни електроди/ от Бил в Канада, ще трябва да си поръчам електродите за нея от Ралф в Щатите, не че няма да измислим и тук подходящи електроди, но когато си вложил сериозна сума пари, не е желателно с лека ръка да ги загубиш от самоувереност, че може да си направим сами абсолютно всичко. С това искам да ти кажа, че когато дойде този момент, аз лично ще се съобразя с тази подробност.

Модулирането с втори модул и ардуино, тук е момента пак да попитам nightcrawler65, тъй като не съм зависим от ниските аудио честоти,
трабва ли да свалям на 2ра, 5та и .... хармонична, или направо си пиша пресметнатите върху 3Mhz честоти в ардуиното.

Това не е задължително а само начин на виждане за ефективност при използването. Отначало, когато използвах за източник на сигнал само честотен генератор, карах основно на TTL режим и така си модулирах с честоти до 400 Кхц, въпреки, че не ми се е налагало на практика да използвам по-високи от 220 Кхц. Също така съм ползвал и синусоидална форма за вход до 150 Кхц. - обикновено когато използваш 1-ви субхармоник като модулиращ или казано по-просто разликата при директно смятане към носещата честота в някои случаи тя се получава по-висока, но при теб нещата лесно могат да се променят като промениш малко носещата и тогава стойностите на модулиращите също ще се променят в желаната посока. Тук единствено ще трябва да се съобразиш при по-големи разлики в избора на носещата да запазиш правилното съгласуване на усилвателя към лампата и може да се наложи промяна в стойността на някой кондензатор или дължината на коаксиалния кабел. В крайна сметка добри резултати могат да се постигнат с всяка носеща в обхата от 2.8 до 3,5 Мхц за носеща, просто защото всичко е смятано за правилното съгласуване в този обхват.
И все пак зависи какви честоти имаш намерение да използваш за база като модулиращи - в смисъл "CAFL" Райф, Хулда или нещо друго ?
Моят съвет е ако желаеш да ползваш понякога модулиращи честоти от друг ред субхармоник, то нека той да бъде от нечетните 1-3-5-7... и т.н.

Очаквам коментари и критики.

За критики неможе да става дума, защото просто няма за какво.
Като коментар за снимките- предвидил ли си индикатор за модулацията, защото от стойностите, които виждам - аз ги определям като напрежение за захранване на крайното стъпало и тока евентуално.
Или аз не съм разчел правилно информацията от пръв прочит.

Още един път да кажа, че съм много HAPPY за резултата от твоя труд и ти пожелавам да имаш много и добри резултати при използването на машината :cheers:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Поздравления!
Малко набързо го измерих, но имаш 460 деветки в лилавата плазма на лампата. Напълно достатъчно да трепеш наред всякакви етерни гадини, а явно с модулиране и бактерии, вируси и прочее :)
Успех!
roskoj
МненияCOLON 27
Регистриран наCOLON Сря Юли 31, 2013 8:29 am

Мнение от roskoj »

Здравейте.
Благодаря за подкрепата и добрите думи.
nightcrawler65 правилно си разчел индикатора, 50волта на 0.5ампера. И на мен ми се струва слабичка.
Имам за момента само две универсални захранвания за лаптоп, способни са да дадат по 24в. и 3А.
Тези дни ще се сдобия с още две, и ще надувам на горе да видя какво ще стане.
Единствено усетих докато я пробвах, че като закача масата на сондата към радиатора на стабилизаторите докато
работи лампата, и заби единия DDS. Най вероятно ще правя Фарадеево кафезче на ТТ-то.
Място на панела има много, ще сложа аналогово уредче за модулацията, и мн. други.
За електродите питах защото вътрешните на неона имат една керамика като шайба която пази да не се опрат нагорещени по
стъклото, и стеснява доста лъчът от плазма. Неонаджията ми е приятел колега, така че експерименти ще има много.
Имам и уобразна неонова тръбичка готова за проби.

Докато си поиграх онзи ден за десетина минути, тъй като нямам 50омов товар, веднага усетих хладина в гърдите от лампата.

Сега събирам информация и честоти за Стафилококи, защото с жената сме бъкани, още повече че жената от 5-6години няма обоняние.
Та ако имате нещо давайте.

Поздрави.
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Здравей roskoj,
Добре се справяш и за това искам да ти подаря един кварцов генератор на 3.0 Мхц от тези, които аз използвам/ все пак ако представлява интерес/. Като по този начин ще си спестиш време за това да търсиш решения как да предпазиш допълнителните електронни модули. А след като намериш решение, ще си избираш каквото ти е на сърце и така, ще избегнеш във времето въпроса "какво щеше да е ако бях сложил това или онова" :lol:
Предвид експериментите, които ти предстоят аз се надявам, че си сложил предпазители с подходящите стойности на задължителните места и най-вече този за защита на крайния MOSFET, защото за сега не се знае какво ще стане като почнеш да вдигаш мощността с тази експериментална лампа. Хубаво е да си имаш няколко резервни транзистора.
Щом като имаш приятел за изработка на лампата , защо не опитате с изцяло права лампа като тези на Бил, като нищо не пречи пак да има вътрешни електроди/ има един такъв модел на Бил с един вътрешен електрод/
А пък когато достигнете до изработката на надеждна такава и аз ще си поръчам няколко за мен :)
Относно обонянието на жена ти: Според това, което аз знам - проблема не винаги е свързан с областта около носа а и в стомаха.
За Стафилококите, ще ти изпратя моя сет да пробваш, като в много от случаите е добре да го съчетаеш и с контактния метод, но поне за сега не видях а и ти не спомена да си предвидил адаптер за работа с електроди.
С лампата е добре, когато проблема е локализиран знаеш къде точно да "светиш", но когато гадините циркулират и по кръвоносната система, контактния метод си е незаменим освен ако с лампата можеш да обхванеш цялото тяло :lol:
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Относно обещаните модулиращи честоти за Стафилококи като ти давам 1-ви ред с най-високите стойности от там нататък ти решаваш как да ги ползваш. Те са за 3.0 Мхц носеща и са в Кхц
1. 123,4 Кхц
2. 254,65 Кхц
3. 46,8 Кхц
4. 38 Кхц
5. 29,2 Кхц
6. 20,4 Кхц
7. 10,16 Кхц

Всяка по 200 секунди

Между другото преди две седмици последно ги ползвах и резултата от последващото изследване беше удивителен, дори са казали, че това е изключително постижение. Аз направих две процедури по контактния метод в рамките на 4 дни .
Успех !
roskoj
МненияCOLON 27
Регистриран наCOLON Сря Юли 31, 2013 8:29 am

Мнение от roskoj »

Здравей nightcrawler65.
С удоволствие ще се възползвам от подаръка.
И понеже ме кефиш като човек, който се раздава когато види разбиране отсреща, ще ти подаря една уобразна неонка с аргон,
за да експериментираш и да кажеш, има ли хляб в неонките или Phanotron-а е истината.
За дръжките веднага почвам да сглобявам 50омова приставка. Просто жокерите които даваш са невероятни.

Успях да напържа лампата с 115в/0.5а, и електродите за 2 минути вдигнаха 80 градуса, измерено с лазарен термометър.
Вътре в тях светлината е много по ярка, по което съдя че тези електроди заглушават хубавите неща (донесоха ми латун та ще пробвам и с външни ел.)
Питах моя човек как седят нормално нещата, и той каза при продължителна работа повече от 60-70градуса да не е.
Така че ще намалям на долу, по между другото и при мен пали от 19в. и нищо не грее при 115в, което значи че съм на 6.
Той и канадеца споменава според дължината и фито на тръбата от 30 до 50-60вата.

Поздрави.
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Мнение от Slav »

Миналата седмица се светнахме много народ с лампите на nightcrawler65 :sun:
Както той се изрази светнахме света...вече не знам кой какво си пусна :doh:

Всички имат положителни резултатаи от терапията, но си трябва постоянство.
Често се налага сетовете да се повтарят многократно, за да има пълен ефект :)
Много рядко става отведнъж.

Както обикновено всички бяха много впечатлени от ефективността на машината.
По този повод искам да използвам случая да поздравя отново nightcrawler65 :beer:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

:doubleup: :cheers:
И Десислава се е убедила лично, както разбрах :)
Поздравления!
Iliya
МненияCOLON 69
Регистриран наCOLON Пон Дек 15, 2014 8:40 am
МестоположениеCOLON София, Петрич

Мнение от Iliya »

Следващата седмица ще се опитам да подменя моята лампа с тази Слави, направена от roskoj. Какво ще има в изхода не ми е много ясно , тъй като крайното стъпало на моя усливател е настроено за различна лампа, но не пречи да видим как свети, грее ли много, плазмата стабилна ли е и други видими с просто око характеристики. Освен това ще приложим няколко фотографии в работно състояние и ще помолим колегите caduceus и icrow да споделят какво усещат. Но това другата седмица :)
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Iliya написаCOLONСледващата седмица ще се опитам да подменя моята лампа с тази Слави, направена от roskoj
Радвам се, че сте успели да намерите време и за този експеримент и дано всичко мине гладко и без "жертви" :lol: / имам предвид някой усилвател / Ще чакаме резултата - Успех !
Slav написаCOLONМиналата седмица се светнахме много народ с лампите на nightcrawler65 :sun:
Определено бяхте готини, мили и послушни :smileylol: за което и аз благодаря.
Особено ме зарадва резултата при проблема с "острия диабет" - тъй като до сега не бях експериментирал и за това.
С няколко думи: Човек на средна възраст с остра форма на диабет - след процедурата от близо 47 минути- следващите два дни всичко е било нормално - кръвно налягане и ниво на инсулин а на третия ден проблемите от заболяването пак се завръщат. Всичко това показва, че при този човек с такъв проблем - тази технология работи и шансовете той да се подобри значително или напълно да се възстанови са големи. Просто се иска постоянство в процедурите и малко търпение
caduceus написаCOLON:doubleup: :cheers:
И Десислава се е убедила лично, както разбрах :)
Поздравления!
Да, тук мога да кажа, че това беше много полезно.
Става въпрос за една мила и готина дама, посветила се професионално на темата за биорезонансна диагностика и лечение, която използва един надежден метод за диагностика / определено мога да кажа, че ми хареса и ме впечатли като достоверност/ За да придобиете обща представа какво представлява резултата, ще кажа следното:
Ще знаете какъв патоген ви "превзема" = тормози и в коя част/ или части / от тялото ви обитава, също така и какви хомеопатични или други средства биха били ефективни ако се използват. Това, което няма като резултат от диагностиката са конкретни честоти и честотен спектър, но в случая това не беше проблем.
Като първоначално тя просто искаше да види на "живо" какво представлява моята машина и най-вече конкретен резултат от действието и.
И направихме като цяло 3 /три/ експеримента /двама мъже и една жена/:
1.С използване на лампа
2. По контактния метод
3. Вече на следващия ден - дистанционна процедура с лампа
Като преди всяко третиране се правеше диагностика а също и веднага след процедурата.
Резултатите мога да ги коментирам така, с леко метафоричен отенък :lol:
Представете си очите на дете в момент когато му сбъдвате съкровеното желание - именно това се запечата в моето съзнание от изражението в очите на тази дама, когато направи повторните тестове за наличие на откритите преди това патогени.
Да, лично аз се наслаждавах на гледката.
Аз ще спра до тук, защото мисля че е достатъчно за придобиване на бегла представа за нещата....
Ако тази мила дама има желанието да сподели нещо повече и да допълни картината, то може да го направи ако прецени.
Аз лично бих препоръчал този тип диагностика на тези от вас които се чудят каква "гадина" ги тормози и къде точно се намира в тялото. За мен също беше много полезно и ми посочи конкретната цел и след третирането - резултатът не закъсня, за което съм и много благодарен.

Сега предполагам в главите ви изникват въпросите: телефон на който да се обадим и къде точно се намира.
Аз ще отговоря така:
Ако дамата прецени, ще сложи своя пост в тази тема и така, после ще можете да знаете на кого точно да пишете и да питате.
Ако прецени, че няма да пише, аз ще разговарям с нея и при разрешение от нейна страна, ще напиша телефон за контакт.
:cheers:
BUTTON_POST_REPLY