Хармонизатори практика ...

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Хармонизатори практика ...

Мнение от icrow »

Може дa се пробвa но трябвa, дa се имa предвид, че долнaтa чaст е негaтивнa, и може дa почне дa лъчи - кулaтa. Измрвaниятa довечерa aко ми остaне време,
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Здравейте!

Ще си позволя да се намеся щото никой не обърна внимание на текста под снимките на Жошко. Поставянето на хармонизатора върху пирамида е с твърде неясен ефект според мене. Ще се опитам да обясня: Пирамидата като такава особено ако е настроена север-юг е с доста силен +. Само че над върха си е "-" на разстояние колкото е височината на пирамидата. след това пак става + и така нататък. Така съм го чел и така ми показва махалото на мене(в този случай си вярвам на махалото за разлика от всички други неща които се пробвам да меря) Реално хармонизатора ще е в "-" поле. дали това няма да му пречи?
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Абсолютно поддържам. Пирамидата има два плюса - точно на върха и вътре, на 1/3 от височината. Над нея има обърнат негативен двойник. Ако се сложи хармонизатор там, става пълна каша. На минуса долу на хармонизатора идва плюса от върха на пирамидата и има частична неутрализация, на негативния двойник идва плюса от хармонизатора и пак така... Абе просто не му е мястото там.
Поздрави
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Това е кулата :camera: върха на кулата не е остър а има плоска част .. ама смятам на направя нов хармонизатор , трябва също да проуча и друг въпрос как да се защити, че да не се окислява или това няма да е проблем , търпи ли лакиране? Тези епоксидни смоли въобще не знам къде ще намеря тук при нас.. май по - лесно ще ми е да използвам дърво ама нали не трябва да е органично, до колко се допуска използването на метал за закрепването :) или да му налея дъното с бетон :phil_24: :) или някое строително лепило те са много здрави, чакам предложения, за подходящи материали и какво не трябва да правя. :phil_04: .
Прикачени файлове
kula.JPG
kula.JPG (450.62 KiB) Прегледано 6846 пъти
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Aко питaш мен нaй добере го сложи долу в основaт нa кулaтa, aмa пробвaй и горе. Кaто снимaш снимaй по пaнорaмно.
jo64o
МненияCOLON 19
Регистриран наCOLON Пет Май 03, 2013 11:07 pm

Мнение от jo64o »

Даа,сбъркал съм посоката на спиралата,а защо-дявол знае.Но въпреки това излъчва положително.И се замислям:както и да е навита избираме положителният край
за излъчващ и там слагаме топче.Значи не би трябвало да е с негативно излъчване.Нейсе,ще ги пренавия.И все пак моля да измерите излъчването!Важно е за мен!
jo64o
МненияCOLON 19
Регистриран наCOLON Пет Май 03, 2013 11:07 pm

Мнение от jo64o »

Един кубит старо производство,но с ДВА магнита.Махалото ми показва нарастване на силата повече от 2 пъти.Дали?
Един кубит старо производство,но с ДВА магнита.Махалото ми показва нарастване на силата повече от 2 пъти.Дали?
DSCF0018.png (154.02 KiB) Прегледано 6775 пъти
Половин кубит,железни топчета и магнит.
Половин кубит,железни топчета и магнит.
DSCF0015.png (123.11 KiB) Прегледано 6775 пъти
Вече пренавит.С железни топчета.
Вече пренавит.С железни топчета.
DSCF0012.png (140.24 KiB) Прегледано 6775 пъти
Моля за специално измерване,дали употребата на магнити не внася нездравословно излъчване от хармонизатора.
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

И от мен молба за измерване на сила и обхват на опит за хармонизатор 1/8к. Идеята ми е да се ползва за персонален. Ако се е получило нещо що-годе читаво, мисля да го сложа в топче за тенис на маса, а него в малък контейнер с вода. Ще съм много благодарен и ако определите обхвата на отрицателното поле отдолу (дали остава в оловото), все пак идеята е да се носи в чанта, в която стоят и други неща.
Прикачени файлове
2014-04-08-1453a.jpg
2014-04-08-1453a.jpg (43.57 KiB) Прегледано 6761 пъти
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Джошчо, първия с магнитите почти няма никой. Втория е негативен, третия е най добре. По късно ще ги погледна по обстойно, че обедната свърши.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Първия хармонизатор с двата магнита е малко над 1. Втория си е минус. Третия вече е доста добре! 9./15/ и близо 2км разгърнат в момента.

Спиридоне, хармонизатора е 9.6, като от долната страна няма почти нищо, но не мисля, че е добре за персонална употреба. Има други подходящи устройства, но по добре и другите мастери да си кажат мнението. :smileylol:
BUTTON_POST_REPLY