Генератори на свободна енергия
Re: Генератори на свободна енергия
Нз колко е това в лева, но аз си правих такова даже и по мощно с голям корпус транзистори 80А за десетина лв. 

Ми icrow ,ще ни го покажеш ли твоето устройство?
viewtopic.php?f=20&t=97&start=10 тукa имa видео. Последното което нaпрaвих е с дросели вместо среднa точкa и рaботи достa по добре.
Супер е icrow.Ще покажеш ли и схемата на това устройство?
Каква е мощността на изхода?
Каква е мощността на изхода?
Схемaтa е много елемнтaрнa. След мaлко кaто се приберa ще я кaчa и тук. Нямaм идея кaквa е мощносттa нa изходa, тъй кaто нaмоткaтa е в резонaнс и с високa честотa нямaм кaк дa я измеря. Нa входa мисля, че беше 3-4A нa 12 V от комп. зaхрaнвaне.

Това е схемата от клипа

A това е втората схема. Доста по удобна спрямо работната намотка и е по надеждна
Колко съм търсил как да си преформя ZVS-то да се превърне в прилична индукционна пещ...
Последната схема изглежда е доста добро решение, не бях попадал на нея. Имам доста импулсни кондензаторчета WIMA (трябва да погледна дали са FKP или MKP), които в момента са към големия ми теслов траф. Само трябва да се вземе малко мека медна тръба за индукционната намотка. Предполагам, че ще се генерира доста жега по компонентите и ще трябва стабилно охлаждане. Това изглежда е и най-големия недостатък и трудност.

Отговорите на всички въпроси са пред очите ни, просто повечето хора не ги виждат - засега.
Да схема та е доста по-добра от тази с среден извод на работната намотка. Хубаво ще е да е от медна тръба ако може и да циркулира вода вътре. Аз с 4кв многожилен кабел и след няколко опита за загряване до червено и почна да се разтопява изолацяита. Представи си колко ампера текат
Кондензаторите също не стават всички. Аз ползвам батерия от доста кондензатори, които съм свалил от импулсни захравания. Правоъгълни и жълти.