Хармонизатори практика ...

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Re: Хармонизатори практика ...

Мнение от Спиридон »

icrow,
много благодаря аз това измерване, също и за другите на водата. Неправилно се изразих с "персонален". Идеята ми е не да осигурява защита, а да хармонизира средата около този, който го носи, като се жертва обхвата в името на лесното носене в дамска чанта, напр. в офиса. В тази връзка дали може да му се определи някакъв обхват така на сухо?
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
jo64o
МненияCOLON 19
Регистриран наCOLON Пет Май 03, 2013 11:07 pm

Мнение от jo64o »

Почти се отчаях,но по-едно време вдянах къде греша.Аз меря над хармонизатора.Оказа се,че магнита създава тясна лента на излъчване насочено нагоре,или надолу
според поляризацията му.Отстрани излъчването е слабо.Втори магнит прави много тясна лента и доста мощност-боли глава със световъртеж.Отстрани излъчване няма.Разкарах магнитите и всичко си заспа.Май варджрата не е толкова фантастична.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Как да си направим Хармонизатор

Мнение от Philip »

sheki,
Питай моля те този човек, който ти е направил сферите, би ли се съгласил да направи по-големи такива ( примерно с диаметър около 150 мм, на първо време за опити - 3 ) и на каква цена.
А иначе предполагам, че такива като твоите ще са добре дошли за всеки, който прави хармонизатори. Само да са по-еднакви. Сигурен съм, че ако на един вече направен добър хармонизатор, но с неправилни и ръбати сфери ( правени с рязане ) се сменят само те с такива като твоите, действието му ще се промени качествено!

Поздрави и хубав ден!
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Браво, Шеки! :) :hola:
Имам въпрос за сферите.
Ето това изрязване след оформянето точно по диаметъра е нерешимо за мен. Не виждам как да задържа полусферата и да режа по максималната линия - кръг.
Правя много по-сложни работи, изискващи точност до микрон и успявам. Но това - не ми се отдава. Явно не си представям как да го направя правилно.
Можеш ли да подскажеш начина?
Благодаря ти! :)
Наблюдавам - анализирам - променям.
bob
МненияCOLON 219
Регистриран наCOLON Вто Май 07, 2013 12:32 pm

Мнение от bob »

Филип, вземаш една съчма 22 или 25 мм, правиш един дорник с размер 25 или 28 мм вътрешен отвор, в зависимост дали съчмата ти е 22 или 25 мм, след това си купуваш муфи за парно, режеш ги, изправяш ги, разкаляваш ги след това слагаш ламарината върху дорник, върху ламарината съчмата, и бой с чука отгоре и медта сама се къса точно там където е най-близко съчмата до дорника.
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Здравей Шеки ,отлично показно :doubleup: Искам само да допълня , че ако общата дължина на бобината е 16 см. дългата част(долната) на правото парче би трябвало да е около 10 см., а късата 6 см. .Така пропорцията между тях ще е по близо до златното сечение (9.89 см. към 6.11см.), и бобината ще е по-ефективна : )
Здравей МИР , абсолютно прав си за дължината на жицата и диаметъра на тръбата :doubleup: . Диаметъра на топчетата ще е добре да са около 12мм. , но не е фатално ако са малко по-малки или по-големи .Успех :hola:
Аватар
ivchak
МненияCOLON 371
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 8:48 pm
МестоположениеCOLON ВАРНА

Мнение от ivchak »

Здравейте колеги ,вчера направих едно хармонизаторче от шнурове(7 проводника) за лична защита :smileylol: Диаметъра му е 3см. и тежи около 1-2 гр. Моля за оценка най вече като въздействие върху човека (дали ще пази от магии :lol: ).
Хармонизатор 3 инча_шнурове 0.14.jpg
Хармонизатор 3 инча_шнурове 0.14.jpg (92.81 KiB) Прегледано 6686 пъти
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Мнение от Slav »

Започнах да правя един хармонизатор днес :) (Най-сетне)

Въпросът ми към хората, които имат опит и усещане за нещата е дали ще е проблем, ако ринговете са от проводник 10 квадрата, а Аку-вак бобината е от проводник шест квадрата ?
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Проблем няма да е. Даже би трябвало да е по добре, ама ще ти е доста трудно усукването, а то според мен е най-важното. :) Успех
Аватар
Slav
МненияCOLON 319
Регистриран наCOLON Пон Окт 21, 2013 5:08 pm

Мнение от Slav »

Специални благодарности и на Асен (изтормозих го по телефона от нетърпение) и на Айкроу :)

П.П. Днес ще направя само един хармонизатор, защото още не са ми готови сферите, но пък мерака си е мерак и реших като съм решил днес да правя хармонизатори, то да направя поне един, па макар и без сфери :)

Като са готови и сферите ще направя още два - то не било трудно ! :cheers: ;)
BUTTON_POST_REPLY