Турбонатори

Нестандартни методи за повишаване ефективността на двигатели с вътрешно горене. Автомобилен тунинг.
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Турбонатори

Мнение от caduceus »

Така...
............. Един зaвихрител зaвъртa потокa нaляво. Мaлко след него друг зaвихрител зaвъртa нaдясно. .............
Айкроу вече разбра, остава Филип :lol:

Филипе, знам че не е нарочно, но да си кажа че не ми харесва нещо израза " Кадуцеус, последен опит за вразумяване"
Няма неразумни, че да трябва да се вразумяват, камо ли при последен опит - после що? Ще ги гърмим ли или др.? :lol: Освен това вече казах че елементарните завихряния по оста не са от толкова съществено значение в количествено отношение, спрямо центростремителното движение и конусността на тръбата. Каквито са твоите тръби и работят чудесно може би точно затова. Ако ги направиш и да въртят надясно водата на изхода, ще са още по-силни :doubleup:

Имам доста работа и мислех да пусна темата за въртенето след 5-ти като свърша, но явно няма да е така... Затова направих едни елементарни тестове преди малко и пускам снимки за да се убедите всички, които могат да мерят с махало от екрана как стоят нещата - а те са еднозначни!!! Моля специално Айкроу да види и даде мнение, защото с него почти винаги сме се засичали като резултати от измервания и ще има някаква сигурност че принципът е този и не си измислям нещо аз. Въпреки че, както казах вече е проверено това нееднократно и за мен е факт. Тестът го описвам по точки за да няма грешки, снимките също са надписани.

Въртене на вода по и срещу час. стрелка и последващо естествено поляризиране с първичен оргонен заряд
Съд: срязана 3 л туба от мин. вода. Става и с буркан, голяма чаша и т.н., но трябва да има място за вихъра който да е със достатъчна скорост на въртене.
Вода: чешмяна от водопровода в Ловеч.
Метод: ръчно въртене в продължение на 30 секунди с дървена летва с огладени ръбове /за да няма силна турбулизация/
Етапи:
1. контролна проба без въртене, измерване. Резултатът е -2,2/10. "Нормална" отрицателна мъртва енергийно вода.
2. въртене надясно по час. стрелка /гледано отгоре/, измерване; Резултатът е +6,2/10. Позитивно зареждане.
3. въртене наляво срещу час. стрелка, измерване. Резултатът е -7,2/10. Отрицателно зареждане, събират се двете минусови показания от статичната вода и това от лявото въртене, без малко загуби.

Това е. Който не вярва, да го направи у тях и да види сам. За мен спорът е приключен, да се надяваме че който трябва ще се вразуми вече :) В специалната тема повече, но след 5-ти.

Поздрави
Прикачени файлове
"уреди" :-)
"уреди" :-)
Image1195.jpg (200.77 KiB) Прегледано 8198 пъти
контролна проба от мрежата, леко негативна
контролна проба от мрежата, леко негативна
Image1196.jpg (178.39 KiB) Прегледано 8198 пъти
позитивно, надясно /по час. стрелка/
позитивно, надясно /по час. стрелка/
Image1197.jpg (190.7 KiB) Прегледано 8198 пъти
негативно, наляво /срещу час. стрелка/
негативно, наляво /срещу час. стрелка/
Image1198.jpg (188.52 KiB) Прегледано 8198 пъти
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

caduceus написаCOLONНяма неразумни, че да трябва да се вразумяват, камо ли при последен опит - после що? Ще ги гърмим ли или др.? Освен това вече казах че елементарните завихряния по оста не са от толкова съществено значение в количествено отношение, спрямо центростремителното движение и конусността на тръбата. Каквито са твоите тръби и работят чудесно може би точно затова. Ако ги направиш и да въртят надясно водата на изхода, ще са още по-силни
Извинявай. Не смятах, че ще го приемеш вътрешно. Написах го със смях :)
Не знам защо хората, с които не сме общували директно, един до друг, си мислят, че съм адски сериозен и не се майтапя :speak:
Явно като пиша и създавам впечатление за някакъв сериозен тип, който винаги прави това :angry: . А реално аз винаги се забавлявам :senile: :jdance: :cheers:

"Последен опит" е, защото не мисля повече да пиша по темата.
Просто си забранявам да пиша по втора тема (първата беше за Гребенников) - и това е ;)
В случай, че разбера, че поддържаното от мен е грешка, ще си кажа :) Нямам проблем да си коригирам мнението и да го кажа на всеослушание :) Както и преди казах - най-важна е истината. :beer:
Не си променяй графика. Прави това, което трябва да правиш.
Тръбите мога да ги направя по-силни, но "средностатистическото" човешко тяло :smileylol: не може да бъде подложено цялостно, както става при къпане, на по-силна енергия, без да има негативни последствия във времето.
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Дa, aмa стaвa въпрос зa гледнa точкa от към изходa. :) Тоест по вaриaнтa, който поддържaме с Филип. Може би въртенето нa място без дa имa проточност нa водaтa и зa товa сa тaкивa резултaтите. Ще ги меря утре. :) A зaщо тогaвa aку_вaк и шнуровете се въртят тaкa? Не помня дaли си го обяснявaл, но кaкто и мaркучa, тaкa и проводникa пренaсят енергия. Товa с въртенето в другaтa посокa нa водaтa уж стaнa ясно. И aко зaстaнеш пред мaркучa излизa, че те обливaт с въртящa се обрaтно нa чaсовниковaтa стрелкa водa. :)
djoko
МненияCOLON 68
Регистриран наCOLON Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Мнение от djoko »

caduceus написаCOLON ....
Въртене на вода по и срещу час. стрелка и последващо естествено поляризиране с първичен оргонен заряд
Съд: срязана 3 л туба от мин. вода. Става и с буркан, голяма чаша и т.н., но трябва да има място за вихъра който да е със достатъчна скорост на въртене.
Вода: чешмяна от водопровода в Ловеч.
Метод: ръчно въртене в продължение на 30 секунди с дървена летва с огладени ръбове /за да няма силна турбулизация/
Етапи:
1. контролна проба без въртене, измерване. Резултатът е -2,2/10. "Нормална" отрицателна мъртва енергийно вода.
2. въртене надясно по час. стрелка /гледано отгоре/, измерване; Резултатът е +6,2/10. Позитивно зареждане.
3. въртене наляво срещу час. стрелка, измерване. Резултатът е -7,2/10. Отрицателно зареждане, събират се двете минусови показания от статичната вода и това от лявото въртене, без малко загуби.

...
Следя спора отстрани и вече съм тотално объркан... Излиза, че с една обикновенна бъркалка може да се зареди водата, а тука се правят какви ли не изобретения...

Постановката не е много коректна, тъй като посоката на въртене е относителна и зависи от гледната точка на наблюдаващия. Постановката на Спиридон за мен е най-коректна. И си мисля, че е редно да се фиксира "позицията на наблюдаващия", а не "от коя страна да бъде наблюдаващия за да вижда дясно въртене".

И като стана дума за бъркалки се сетих за онези машинки в лабораториите, които разбъркват кръвните проби... дали посоката на въртенето на машинките би променило резултатите?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

djoko написаCOLONИзлиза, че с една обикновенна бъркалка може да се зареди водата
Да. Всяко въртане на вода, въздух, електрическо и магнитно поле променя енергетиката на околното пространство. От посоката на въртене зависи промяната дали ще бъде към развитие или към разрушаване. Затова и е спора за посоките, за да не си направи някой, който не чувства, усмъртващо устройство :)
А изобретенията :lol: ги правим, за да вкараме въртенето в устройства, удобни за ползване и максимално ефективни. :)

Аз имам друг въпрос. Някой запознат ли е по-надълбоко с теорията на двойните витла?
X-555.jpg
X-555.jpg (112.81 KiB) Прегледано 8158 пъти
0_81340_7c429365_orig.jpg
0_81340_7c429365_orig.jpg (145.86 KiB) Прегледано 8158 пъти
p_klunduk_tu-95ms_161.jpg
p_klunduk_tu-95ms_161.jpg (119.23 KiB) Прегледано 8158 пъти
djoko
МненияCOLON 68
Регистриран наCOLON Пон Юли 14, 2014 2:11 pm

Мнение от djoko »

Оки :)
Ще продължавам да следя темата. :tongue:

И като стана дума за витла и аз имам един въпрос: Забелязал съм, че всички ветрогенератори, без значение на производител и мощност се въртят по часовниковата стрелка когато наблюдателя е пред тях. Каква е енергетиката която създават?
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
CONTACTCOLON

Мнение от Philip »

Ужасна!!!
Като се приближа на около стотина метра до ветрогенераторен парк, направо ми се ще да не съм жив.
Очите ми правят хей тъй :colere:
Губя образ и картина :devil:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Джоко, ти трябвa дa си се обедил до сaгa зa вaриaнтa. Кaто нaпрaви кaкто ти кaзaх идвигaтеля ти обърнa зaрядa нa положителен. :) Нa скоро гледaх зa един хеликоптер с дв перки руски. Бил нaй товaроподемен.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Фил
а сигурен ли си, че е от въртенето на ротора, а не примерно от излъчването на многополюсния генератор на ток в гондолата? :)
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Прибрах се жив и здрав слава Богу. :)

Значи на отиване според мен е изгорило 5л за 231км но слагам едни 2л отгоре за компенсиране на грешка от стрелката. И така 7л за 231км са 3.03/100. Ако са вярно 5л не искам да пиша колко е разхода, че става плашещо. :smileylol: Двама човека в колата без багаж. Карал съм с ограниченията на повечето места :lol: На връщане доста багаж имаше. То тикви то картофи то буркани може и 100кг да има. Добре беше клекнала колата. :lol: Да е жива и здрава бабата. :) Пак 2 човека в колата. Баирите на връщане са доста по стръмни от колкото на отиване. Разбира се на отиване има доста повече спускане. Та общо за 440км от които 30 градско, изгори 26л, което е 5.9/100. Мощността на колата е доста добра, за компресията която е останала. :smileylol: Снимки ще пусна утре, че искам да си почивам сега. :)
BUTTON_POST_REPLY