............. Един зaвихрител зaвъртa потокa нaляво. Мaлко след него друг зaвихрител зaвъртa нaдясно. .............
Айкроу вече разбра, остава Филип

Филипе, знам че не е нарочно, но да си кажа че не ми харесва нещо израза " Кадуцеус, последен опит за вразумяване"
Няма неразумни, че да трябва да се вразумяват, камо ли при последен опит - после що? Ще ги гърмим ли или др.?

Имам доста работа и мислех да пусна темата за въртенето след 5-ти като свърша, но явно няма да е така... Затова направих едни елементарни тестове преди малко и пускам снимки за да се убедите всички, които могат да мерят с махало от екрана как стоят нещата - а те са еднозначни!!! Моля специално Айкроу да види и даде мнение, защото с него почти винаги сме се засичали като резултати от измервания и ще има някаква сигурност че принципът е този и не си измислям нещо аз. Въпреки че, както казах вече е проверено това нееднократно и за мен е факт. Тестът го описвам по точки за да няма грешки, снимките също са надписани.
Въртене на вода по и срещу час. стрелка и последващо естествено поляризиране с първичен оргонен заряд
Съд: срязана 3 л туба от мин. вода. Става и с буркан, голяма чаша и т.н., но трябва да има място за вихъра който да е със достатъчна скорост на въртене.
Вода: чешмяна от водопровода в Ловеч.
Метод: ръчно въртене в продължение на 30 секунди с дървена летва с огладени ръбове /за да няма силна турбулизация/
Етапи:
1. контролна проба без въртене, измерване. Резултатът е -2,2/10. "Нормална" отрицателна мъртва енергийно вода.
2. въртене надясно по час. стрелка /гледано отгоре/, измерване; Резултатът е +6,2/10. Позитивно зареждане.
3. въртене наляво срещу час. стрелка, измерване. Резултатът е -7,2/10. Отрицателно зареждане, събират се двете минусови показания от статичната вода и това от лявото въртене, без малко загуби.
Това е. Който не вярва, да го направи у тях и да види сам. За мен спорът е приключен, да се надяваме че който трябва ще се вразуми вече

Поздрави