Пряко оргонно зареждане на блока на ДВГ

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
Philip
МненияCOLON 1094
Регистриран наCOLON Нед Май 05, 2013 9:55 am
CONTACTCOLON

Re: Пряко оргонно зареждане на блока на ДВГ

Мнение от Philip »

:smileylol:
Сварихте ме неподготвен :)
Чичко Виктор не е споменал това, та се наложи да го питам :smileylol:
- бикарбонат

Реално Кадуцеус е използвал сол и казва, че без нея не се получава. Тя всъщност е натриев хлорид, а содата бикарбонат е натриев бикарбонат.
Като цяло обаче Виктор е споменал сода, а не натрий.
Наблюдавам - анализирам - променям.
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Ще пробваме и ще видим. :smileylol:
Аватар
gomi
МненияCOLON 131
Регистриран наCOLON Чет Май 09, 2013 9:19 pm
МестоположениеCOLON майна таун :)

Мнение от gomi »

преди време бях пробвал с такъв ултразвуков разпрашител
http://www.ebay.com/itm/New-Ultrasonic- ... 564e309d63
не са скъпи, само дето трябва да се използва преобразовател от 12 на 24волта, ако се слага в колата, между другото живота им не е много голям :tongue:
«Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!»
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Това е слабо и е за фонтанчета - плюс това няма вентилатор за да издухва парата. Ето един като моя овлажнител /но нов/:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/8 ... ARE-JC-490
По принцип пишеше някъде, че става за помещения до 40-50 кв.м. с нормално висок таван. На макс. мощност пуска доста пара, като вулкан е :lol: Има вентилатор, 33-35 вата мощност, плавен регулатор, 2 млн херца на керамичния разпрашител и 3,8 л вода в тубата - какво по-хубаво за играчка в почивните дни :doubleup:
Поздрави!

ПП
Сега се сетих за нещо важно - ако някой се сдобие с такъв овлажнител, ДА НЕ СИПВА ВОДА В ДУПКАТА ОТГОРЕ!!! Това е много логично, но невярно решение :lol: Оттам просто излиза парата и ако налееш вода вътре, отива в захранването и после :dash:
Как може да не им хрумне на великите китайски инженери да сложат една прост отвор с капаче отгоре за да се налива вода лесно, не знам! Вероятно е нарочно - като налееш в грешната дупка за парата и изгориш джаджата с трясък, да си купиш нова :angry:
А правилното решение е да се извади и обърне наобратно прозрачния горен съд, отдолу на него има една капачка с пружинка-дозатор и като се развие капачката, се налива вътре водата. Завиваш, пак обръщаш и слагаш на долната част с тоците. Това е то великата китайска техническа мисъл - колко се чудих първия път къде да го налея, но нещо ме спираше да ползвам горната дупка и накрая намерих в ютуб един клип на някакъв руснак, който беше пострадал така и после сушил токовата долна част :lol: Така че внимавайте с дупките ;)
stefan4o
МненияCOLON 91
Регистриран наCOLON Пет Окт 11, 2013 3:49 pm

Мнение от stefan4o »

Стана ми интересна тая личност Ед Грей и поразтърсих из нета. Намерих патентите му, ако някой има мерак можем да опитаме да ги преведем на български :help:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Стефанчо
"Секретът на свободната енергия", от Петер Линдеман - има го на руски и в оригинал на английски. ПДФ-а 11 мегабайта и не мога да го кача, ако не намериш линк ще ти го търся допълнително. Това ще те осветли много, патентите на Грей са непълни - Петер е изследвал доста добре всичко около тях и Грей и го е написал едно към едно. Принципът е вътре
Поздрави!
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Върнах се от морето. Пак трима в колата с доста багаж. На места с 160км/ч на места и по 110км/ч съм карал даде 6.8/100 газ. Изхарчи от буркана около 100гр. За толкова натоварена кола и с този вървеж за сега съм доволен. :) За по нисък разход при този товар явно трябва да карам под 100 :sad: От тук нататък почвам да се занимавам с топлото. :)
stefan4o
МненияCOLON 91
Регистриран наCOLON Пет Окт 11, 2013 3:49 pm

Мнение от stefan4o »

Икроу ти с какъв оптимизатор караш? И как точно е монтиран?
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Ми оргонизатор на входящия въздух. Моя разработка. Излъчващата част е монтирана след МАФ в тръбата към дросела. Силата му е 7800ОВ и 220000ОА
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

icrow,

Поздрави за тоя разход. Бензинът ряпа да яде! Който иска да си кара с него! Моята 23 годишна каруца има разход 7,5 газ, и то ако я надувам до 120 по баирите. В случай, че махна един комплект от 4-ри оптимизатора, разхода ще ми се качи поне с 1,5.

Изработих една пластмасова бутилка и я вързах на един вход под клапата на карбуратора - моно инжекция съм. На въпросния вход имам фабрично сложена гумена тапа, която махнах за да сложа маркуча за водните пари. Обаче, освен това, бях и махнал филтъра, където са ми два от оптимизаторите на кадуцеус и ми се "бъгнаха" бавните обороти и ускорението. Демек сместа ми стана мно-о-о-о-го бедна. Въобще пълен провал. И тъй като съм с обикновен изпарител питах един газаджия, какво да правя. И той ме посъветва да вържа маркуча с водните пари директно към, или до, тройника на газта, и в никакъв случай под клапата. Какво мислиш? Дали би се появил някакъв проблем с пропан-бутана?

Момчета, при успех, имате снимки.
BUTTON_POST_REPLY