Не виждам как ще стане след тройника. Колкото и да е има налягане и би отивала газ към буркана. Принципно трябва да се направи нещо такова https://www.youtube.com/watch?v=SOpZ4Za ... mgT8f74F1w
А в твоя случай явно отвора е прекалено голям. За да се оправят нещата трябва да сложиш нещо като кранче, с което да коригираш колко въздух да смуче. Принципно това е слабо като вариант, така че ще трябва да се прави нещо с което повечко дебит да се вкара пара. Така вече се прави просто един щуцер преди дросела преди тръбата.
Пряко оргонно зареждане на блока на ДВГ
Re: Пряко оргонно зареждане на блока на ДВГ
Не бе, отворът под клапата сигурно е към 2,5мм, но там и да слагам кран ще се стабилизират бавните обори, а успоредно с това ще спре да смуче от шишето. Щуцер преди клапата, хм.. не ми се пробива карбуратора, май по-добре ще е да пробия пласмасовата кутия на филтъра непосредствено над карбуратора и да завра маркуча надолу до него.icrow написаCOLON Така вече се прави просто един щуцер преди дросела преди тръбата.
Ами индивидуално си е за всеки мотор. Според мен ще е хубаво да е възможно най-близо до карбуратора. Каква ти е колата ако не е тайна?
Ти пък, тайна...
Рено 19, двигател F3N740, 1,7 - моноинжеция.

Рено 19, двигател F3N740, 1,7 - моноинжеция.
При тебе ще е супер щуцера да го боднеш отгоре на кутията точно над дросела. А вече да направиш Вентури ефекта да е преди дросела ще е малко сложно. Може би там след кутията, където влиза "cold intake" тръбата 

Не се получи. Вкарах маркуча по-надолу от нивото на инжекциона но не смуче, просто си иска повече вакуум. Вдигах 2000-3000 оборота, но не дърпа от шишето, а иначе като дръпна с уста въздухът си минава спокойно през водата в шишето. Остава само варианта да присъединя новия маркуч с водните пари директно към газта.icrow написаCOLONПри тебе ще е супер щуцера да го боднеш отгоре на кутията точно над дросела.
Имах предвид ако се ползва някакъв друг начин за принудително вкарване на пара, за което не ти трябва вакум. За този вариант с газта не ти го препоръчвам. Ако го пробваш все пак се подсигури да имаш бърз вариант да спреш притока на газ. Успех!
Когато става дума за газообразно състояние не мисля, че е нужен кой знае колко вакуум. При опитите да се вкара обаче вода нещата не стоят така. Ако колегата успее да генерира пара е достатъчно само да включи тръбичката й някъде по веригата около въздушния филтър - така, когато моторът смуче въздух, покрай него ще засмуква и пара.
Тъй, тъй... Остава ми само последния вариант. А именно, да навия медна тръба около изходящия колектор или някъде преди катализатора, резервоар с вода и маркуч до филтъра. Ама не ми се лежи отдолу.

Кофтито на този вариант е, че трябва време, за да направи пара и на празен ход ще дави от пара. Мога да ти препоръчам да го направиш с ел. клапан, които с ключе към дросела или педала на газта да пуска парата щом се отвори дросела. Би трябвало да може да се ползва клапан от газова. В такъв случай резервоара за вода ще трябва да не е херметически затворен, за да може да връща там. Като цяло си е опасно.