Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Re: Райф - машина

Мнение от nightcrawler65 »

icrow написаCOLONЗащо реши,че съм със закостенели технически разбирания и трябва да се оправдаваш?
Е, не така де "icrow", ни най-малко отговорът ми беше написан с цел да обидя някой от форума, който е с широки възгледи към нестандартното. Така че ако си го приел лично, просто няма основание.
Написах го така, защото и аз самия доста се "съпротивлявах" докато започнах да приемам фактите а какво остава за един човек, който е отстрани и чете едни неща, за които никой не го учил в училище/ включвам и висшето/ и тогава просто се включва автоматично този вид "защитна" реакция и следва всичко онова, което вече беше споменато - просто човешка природа. Та стига толкова за това, мисля, че на всички вече е ясно.

Относно спирането на звука при провеждане на експеримент.
Има си две причини: Първо за да не се предават/ и смесват/ шумовете от стаята, които да се насложат като паразитни такива. И второ, че няма как да предам отделно аудио модулиращите честоти, след като вече те са станали част общия модулиращ импулс и участват в плазмения разряд между електродите на лампата. Всичко това дава свободата и от двете страни да не се преустановяват други нормални дейности т.е. да се съобразяват в разговорите си или други такива, създаващи допълнителен шум.
И накрая, благодаря за оценката :cheers:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Добре де, но aко ти беше дошъл нa гости примерно зa сеaнсa пaк щеше дa е подложен нa фоновите шумове.
Тогaвa дa попитaм тaкa. Прaвени ли сa сеaнси със звук?
skeleta
МненияCOLON 198
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 9:16 am

Мнение от skeleta »

Не ми е работа да се меся в спора, но имам един въпрос към icrow:
За какво ти е звука като лампата не издава такъв. На 3 МХц какво мислиш че ще чуеш?
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

И двамата са прави според мен, но нещата опират до различни методи на модулация на жизнената енергия, излъчвана от плазмената лампа /или дръжките, когато е въздействието е контактно/. Т.е. ако имаме основно енергийно сурово излъчване, дали ще модулираш така или онака е все тая. На пръв поглед няма смисъл да се дублира - но ако се окаже от практиката че ефектът е по-пълен, защо не.
Стандартният древен метод е със звук - което не пречи да се направи и с електромагнитна честота, разликата е само в кратността на вибрацията /т.е. при ел.магн модулиране честотите са във един вид висока октава, спрямо акустичното/.
Прочетете малко Кийли за да разберете как е правил той модулацията. За съжаление е само на английски, ще потърся да сложа и линк ако някой се интересува /има в Нета инфо и при желание може да се намери/
Поздрави!
nightcrawler65
МненияCOLON 111

icrow написаCOLONДобре де, но aко ти беше дошъл нa гости примерно зa сеaнсa пaк щеше дa е подложен нa фоновите шумове.
Тогaвa дa попитaм тaкa. Прaвени ли сa сеaнси със звук?
Така зададен въпроса вече звучи по съвсем друг начин и има лесен отговор.Когато се използва лампата "наживо", никой от страничните фактори като говор, музика и там всякакъв шум от различно естество няма пряко отношение към процедурата, достатъчно е присъстващите да не се чувстват дискомфортно, защото всичко това няма как да промени действието на машината, но когато говорим за дистанционно въздействие в случая през "скайп" не бих могъл да зная какво става в самата програма при обмен на информацията/видео и аудио/ тъй като вече споменах, че и на мен не ми ясен механизма по който се извършва реалното въздействие. Но след като вече има потвърден позитивен резултат от варианта който съм избрал, не смятам да променям за сега нищо от избраните условия.
Що се отнася дали се чува някакъв звук при работа на лампата - ДА - когато се използва 50% модулация, се чува тоналността на всяка звукова модулираща аудио честота и може да се каже, че лампата пее. Иван "skeleta" въпреки че съм го подлагал на въздействие на лампата, няма спомени от подобно нещо, защото при него използвах 70 % модулация и този ефект с пеенето на лампата го няма./ т.е. може да се чуе слабо само при някои специфични честоти/.
И все пак ако някой изясни и потвърди точно на какво се дължи реалното въздействие и получените резултати, то спокойно би могъл да си защити някаква научна степен, но само незнам в коя стандартна институция ще го приемат насериозно :cheers:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Зa рaзликa от видеото звукa млже дa пренесе поне до 20 кхц честотa a 3мхц е носещaтa в която е действaщaтa. Би трябвaло дa създaвa ел мaгнитни вълни които бихa могли дa се индуцирaт в нaмоткaтa нa микрофонa. Дa не говорим зa силaтa нa звукa и кaкви нещa сa прaвени нa пръв поглед невъзможни чрез звук. Кaкто и дa е не искaм дa дaвaм aкъл. Зaдaдох въпросa точно зa дa рaзберa дaли зaвиси от честотaтa, която нямa кaк точно дa се пренесе през скaйп с кaртинa или е някaкъв вид кодировкa нa светлинaтa или пък се отвaря нещо кaто кaнaл към лaмпaтa нa принципa нa мерене през снимкa.
nightcrawler65
МненияCOLON 111

icrow написаCOLONЗa рaзликa от видеото звукa може дa пренесе поне до 20 кхц честотa a 3мхц е носещaтa в която е действaщaтa. Би трябвaло дa създaвa ел мaгнитни вълни които бихa могли дa се индуцирaт в нaмоткaтa нa микрофонa. Дa не говорим зa силaтa нa звукa и кaкви нещa сa прaвени нa пръв поглед невъзможни чрез звук. .
И все пак нещата задължително трябва да се разглеждат като "комплекс" от фактори а не да се разглеждат поотделно, защото как да се обясни въздействието на модулиращите честоти, когато съм избрал други субхармоници и целия сет от модулиращи честоти е пуснат през генератор и те варират от 40 Кхц до 200 Кхц . Тук вече нямаме аудио честоти като модулиращи а резултатите са пак същите. Така, че "магията" според е мен е в това "невидимото" което е между електродите, защото именно то е носителя на информацията, която върши работа а камерата и монитора са само посредника като имат свойството от своя страна да запазят тази информация без загуби или най-малкото тя да остане "жива" и способна да окаже нужното въздействие. И затова за да не се изгубя в блатото на хипотезите избирам работещия модел, като пожелавам на някой "вечно търсещ" да успее да му напише теория. :cheers:
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856

Мнение от icrow »

Да не ви се стори че упорствам, ама аз да си кажа какво мисля пък който иска да го чете :smileylol:

Саунд картите могат да възпроизведат 44-48 кхц, така че има какво да мине :) Като може да мине това което минава или става с възможностите на опресняване на монитора, то с звук ще може да му е по лесно примерно. Не е за пренебрегване звуковата вълна като носител.

Спирам да обсъждам по темата :)

Само последно предложение
Може би ако се заснеме с високо качество и се запише ще е по удобно за ползване и за теб и за отсрещния.
И според теб сеанса през скайп еквивалентен ли е с такъв на живо, като успех?
nightcrawler65
МненияCOLON 111

icrow написаCOLON Спирам да обсъждам по темата :)
И аз съм съгласен, защото тези идея с допълнителния звук може да е много хубава, но не се вмества в моите разбирания и не виждам съвместяването и с моята Райф-машина и не смятам да се занимавам с нея, защото тя е само хипотеза за конкретния случай, която някой трябва да доказва, но това няма да съм аз. Всеки друг може да експериментира спрямо своите виждания.
Относно направата на видео сеанс на запис - за това съм писал няколко страници назад, че възнамерявам да експериментирам и по този метод, но още не му е дошло времето.
За това колко ефективен е този метод - до сега съм споделил няколко факта, които показват че се постигат същите резултати както и при директен сеанс, но очаквам крайните резултати от този последния експеримент и тогава ще мога по-смело да заявя дали има същата ефективност. Защото тук проблема е много сериозен и официалната медицина е казала, че няма решение на проблема. Така че нещата са в процес, който трябва да има завършек а какъв ще е той - "Божа работа"
roskoj
МненияCOLON 27
Регистриран наCOLON Сря Юли 31, 2013 8:29 am

Мнение от roskoj »

Здравейте.

Дойде време и аз да се похваля с почти завъшения си проект по Райф технологията.
Хиляди благодарности на nightcrawler65 за споделената информация, защото ако не беше той намаше да подхвана проекта.

Така, набързо да дам информация за моя проект.

Неонка с балон 6см. пълна с аргон, за сега я паля с вътрешните електроди. Ако може nightcrawler65 да кажеш каква е разликата с външни елетроди(пластини)
като при Iliya. По на там във времето ще заръчам Phanotron от канадеца.

Междинно и крайно стъпало по схемите на Ралф РА3. Тръгна от раз.
Носеща честота 3Mhz от AD9850 модул бутната с ARDUINO, така мога по всяко време да я променя на 3.1Mhz и други.
Модулирането с втори модул и ардуино, тук е момента пак да попитам nightcrawler65, тъй като не съм зависим от ниските аудио честоти,
трабва ли да свалям на 2ра, 5та и .... хармонична, или направо си пиша пресметнатите върху 3Mhz честоти в ардуиното.
Всичко е събрано в куфарче за да е мобилно.
Предстои ми да монтирам клавиатура и лцд, за да могат да се въвеждат честоти, без да съ зависим от компютър.

Очаквам коментари и критики.

Ето и малко снимки.

Поздрави.

П.П. Бих помолил някой да замери илъчването като сила и вид, предварително благодаря.
Прикачени файлове
DSC_0076.jpg
DSC_0076.jpg (1.6 MiB) Прегледано 5961 пъти
DSC_0075.jpg
DSC_0075.jpg (1.91 MiB) Прегледано 5961 пъти
DSC_0074.jpg
DSC_0074.jpg (1.62 MiB) Прегледано 5961 пъти
DSC_0073.jpg
DSC_0073.jpg (1.76 MiB) Прегледано 5961 пъти
DSC_0072.jpg
DSC_0072.jpg (1.76 MiB) Прегледано 5961 пъти
BUTTON_POST_REPLY