Райф - машина

Общи основи на холистичната, хомеопатичната, енергийната и нелекарствена медицина
BUTTON_POST_REPLY
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Re: Райф - машина

Мнение от icrow »

Нямa дa е зле дa се нaпрaви еднa снимкa отгоре дa се види кaкво се случвa зaд отрaжaтеля. Дори и дa не отрaзявa пaк от лмaпaтa трябвa дa излизa енергия a то все едно я поглъщa или неутрaлизирa.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Мнение от caduceus »

Зад отражателя би трябвало да няма нищо. Проблемът с разсейването е лошата фокусировка на повърхността, както и недоброто взаимодействие на правия и отразения поток енергия /дефазират се частично/
Трябва да се пипне всичко на живо и с малко тестове да се определят правилните кривина и разстояние :) Както и да се провери още една идея, която споделих на колегите по телефона ;) Като свършим нещата и има резултат, ще ги помоля да пуснат снимки отново - за да се оцени напредъка :hola: :cheers:
Поздрави!
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Здравейте колеги!
В продължение на няколко дни изучавам всички достъпни материали за д-р Райф и методиката му. Най-накрая стигнах /отново!/ до един източник, който никога досега не ме е подвеждал - Джери Василатос, книгата "Изгубените открития". В главата за д-р Райф има доста информация, която много точно и конкретно описва същността на метода, без да се влияе от обществено приетите "научни" парадигми и разбирания. Вярвам че ще ви е много полезно да видите нещата и от тази гледна точка :) Направих една извадка от най-важното, като подчертах основните точки. Прилагам този 4 стр. док файл и ви моля да го прочетете, да помислите за това как е в момента тази технология и пак да прочетете файла. Тогава ще започне да ви просветва че има основни грешки, които трябва да се премахнат - и че при правилна концепция не са необходими сеанси по половин или един час, а такива от една-две секунди, до три минути /максимум!/
Радионична апаратура, положителни електрически лъчи, водородно-хелиева смес в лампата!!! Акустичночестотно поле около пациента, електроположителни импулси с висока честота в диатермичния обхват - за избиване на гадините. ;)
Нещата пак опират до од /оргон/ излъчване, подобно на MWO на Лаковски с широкоспектърния стимулиращ клетките "шум". Никакви радиовълни, микровълново лъчение или неоново-аргонови лампи!!! При този тип апаратура явно се смесват + и - въздействия с малко + отгоре, който и прави позитивния ефект.
Нека направим нещата както ги е изследвал и получил Райф - аз поне започвам работа в това направление.
Поздрави!
Прикачени файлове
RIFE - BASICS.docx
(26.42 KiB) 401 пъти
nightcrawler65
МненияCOLON 111
Регистриран наCOLON Пет Май 10, 2013 10:12 pm

Мнение от nightcrawler65 »

Да явно, ще трябва да напиша и аз няколко реда....
Защо ли...???
Моите уважения към теб Асене, но това което прочетох ме изпълни с различни чувства, които не бих могъл да изразя наведнъж, но първото и основно е ТЪГА.
В тези писания са събрани и написани по възможно най - безобразния начин , може би от човек, на който са му разказвали от 10-та ръка информация и всеки по веригата е добавил по някоя глупост без и хай-малко да е запознат с истинската история и дейността на д-р Райф. Може ли да четете глупости като 13 км въздействие и да повярвате на това!!!???
Или за 15-те пациента с РАК и че после били наблюдавани и нямало никакви проблеми!!!???
ГЛУПОСТИ ама ГЛУПОСТИ и още по-големи ГЛУПОСТИ. Незнам да се смея или да плача.
Ще напиша истинската информация за тези последните неща, които споменах, че за всичко друго ще трябва да пренапиша информацията от сайта посветен на ИСТИНАТА за д-р Райф, където всичко написано е на база истински архивни документи http://rifevideos.com/
И така: Пациентите са били 16 като по-голямата част са били раково болни. Да той наистина ги е излекувал всички за около 3 месеца като двама от тях с две седмици по-късно, но две години по-късно един от пациентите отново се разболява от Рак и умира а Райф неможе да му помогне защото през този период е бил в немилост и не е можел да се занимава с това. Относно 13-те километра и отстояние до 40 см.
И моля ви още един път преди да поствате информация за д-р Райф , нека тя да бъде подплатена с документи и факти.
като тези тук:
http://rifevideos.com/
Аватар
icrow
МненияCOLON 1856
Регистриран наCOLON Чет Май 02, 2013 9:49 pm

Мнение от icrow »

Относно оргона 13 и повече км не са никакъв проблем. В нета че една информация може да бъде изопачена и променена не трябва да учудва никого, за това поговорката "проверката е висша форма на доверие" е много полезна. А това че трябва да се придържаме на 100% към нечии оригинал е супер грешно за мен. Няма съвършен човек, тоест няма и съвършено изобретение и има на кде да се подобрява. Да, може да стане и по зле, но може да стане и по добре, така че не трябва да се спира да се мисли по подобряването. Не говоря само за Райф а за всичко. Не трябва да сме коне с капаци както се казва. :)

Впрочем и аз мисля по вариант на тази машина, но без вакумни лампи, аелектрически разрази+ оргонна част, като пак ще ползва сетовете. Дали ще стане толкова добре или по добре.... Ами ще видим. :smileylol:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Няма нужда от тъга, нито от отрицателни чувства - просто ще изследваме нещата от малко по-различна гледна точка. Едва ли това което е в сайта, посочен от Златко е оставено току-така да вирее в Нет-а, а много друга информация касаеща лечебните системи с еднополярни ВН и ВЧ импулси на Лаковски, Тесла и дори оригиналните апарати на Арсен Д,Арсонвал /сегашните с това наименование очевидно са съвсем различни/, създаващи тези електрически лъчи - не.
Нашата цел е да открием истината, а не да се засягаме. Защото тя е само в експериментите, а не в писаните от който и да е текстове. Това е висшата форма на проверка - нищо друго

Така че Иване, приветствам абсолютно и твоите усилия да направиш нещо различно на база натрупания ти в оргониката опит. С каквото мога /и ако има нужда/ съм готов да помогна - в тази област достатъчно сведущи сме само аз и ти ;) Щото то не опира до искане, а до можене :hola:

Златко, ти си постигнал сериозни неща с твоя проект - но като експериментатор знаеш, че няма таван за развитие. И стремежът да се отиде по-напред не е лошо нещо :) Нека поработим - а времето ще покаже

Поздрави!
nightcrawler65
МненияCOLON 111

Вижте, аз лично не одобрявам само и единствено това, което е изопачено като достоверна информация. Аз не съм постигнал кой знае какво и нямам претенциите за нищо повече от това да не се говорят неверни неща/погледнато в исторически аспект/.
А за всичко друго, което е свързано с експерименти и опити съм твърдо "ЗА". Не съм компетентен в тази област, в която вие имате познания и опит и за това никога няма да си позволя да давам съвети как да направите нещата по-добри.
Това, което ме жегна в тези писания е стилът на изразяване, който поради неразбиране и недостиг на подходящи думи при изказа, може да изпрати човек в грешна посока. Това е всичко.И не съм се засегнал в личен план от никого.
Пожелавам успех в това, което сте решили да експериментирате.
:cheers:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Ами ще поработим и ще видим какво ще стане...
Още нещо по темата - тук по-долу се споменават се хелиевите лампи, на колко се палят и че Райф ги е ползвал, както и др. инфо. Човекът /витан/ пишеше навремето в мазето и е доста интелигентен
http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic ... &start=195
Лампите на Райф се оказват стари рентгенови от 1930 г., на които се подава енергия под нивата, необходими за излъчване на рентгенови лъчи. В уикипедия се споменава и за фосфоресценцията им при активиране с ВЧ и ВН
Поздрави!

Извадки:
.........Ако си спомняте електрическите лъчи минаваха през камъни и метал, дотолкова нищо не ги спира. А трябва да спрат и на най-малката спирка - в кухините и да 'изчистят' бацилите. За мен 99% д-р Райф е спирал електрическите лъчи от лампата с контактния метод с аудиочестотата.
Иначе САМО ЛАМПАТА БЕЗ АУДИОПОЛЕТО - НЕ СТАВА, пак ще се гътнете от инфекцията. Ще се радвам, ако някой се занимае именно с това - как точно е прилагал доктора аудиополето. 99% не ми вършат работа, бачкам само на 100.
...........
Да се излъчват електрически лъчи и те да лекуват има 2 правила:
1) 'Предавателя' да е ЗАЗЕМЕН !
2) Лъчите да се спират от ЧЕСТОТНО ПОЛЕ приложено към човека!

Ако не спазвате това вместо да си светите с лампата в стаята си светите с плазмена такава.

....ЗАЗЕМЕН, а не занулен или замасен. Тесла се е опитвал да излъчва електрически лъчи без заземяване, но не е успял. Райф машината е била заземена. Ако някой минете без това, значи е гений.
.....
:cheers: :phil_24:
nightcrawler65
МненияCOLON 111

caduceus написаCOLONАми ще поработим и ще видим какво ще стане...
В тази посока и са и моите пожелания за успех
caduceus написаCOLONЧовекът /витан/ пишеше навремето в мазето и е доста интелигентен
Тук нестава въпрос за интелигентност а за определени виждания,спрямо наличната до тогава информация.
От това което прочетох съм съгласен само с първата част, за старите рентгенови лампи, но това е било само за кратко в самото начало. А относно всички други твърдения на този човек, аз мога категорично да потвърдя, че са погрешни поради липсата на информация а от последното твърдение:
Да се излъчват електрически лъчи и те да лекуват има 2 правила:
1) 'Предавателя' да е ЗАЗЕМЕН !
2) Лъчите да се спират от ЧЕСТОТНО ПОЛЕ приложено към човека!
Ако не спазвате това вместо да си светите с лампата в стаята си светите с плазмена такава.
....ЗАЗЕМЕН, а не занулен или замасен. Тесла се е опитвал да излъчва електрически лъчи без заземяване, но не е успял. Райф машината е била заземена. Ако някой минете без това, значи е гений.
И според този човек би трябвало да се чувствам като "гений", защото лично аз съм опровергал тези предположения до едно и при това без да съм толкова интелигентен а дори и не съм инженер като квалификация. Но ако се спазва принципа "една назад две напред" на чичко "Л" съм съгласен, винаги трябва да се търси истината а тя може да се установи чрез историческите документи и да се провери в практиката- това е, което аз се стремя да правя. И моето пожелание е нека всеки който твърди, че е прав да го докаже в практиката иначе и най-гениалните идеи си остават добри пожелания и като цяло безполезни/ щом нямат приложение/. И за да не ставаме голословни нека всеки който твърди нещо/били то лични твърдения или такива на някой друг/ да покаже неговата реализация и някакви резултати. Всичко друго си остават само думи по форуми и хабене на излишна енергия.
Между другото всички тези хора от "rifevideos.com" са не по-малки ентусиасти от нас а някои от тях са в темата повече от 20 години - това са хора от Англия, Германия, САЩ, Канада и са се постарали да ни дадат онова, което до скоро никой не е знаел и мога да кажа, че моят проект се дължи в голяма степен на техните открития за истината относно д-р Райф.
:cheers:
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

За да не се цапа на Златко темата, ще направя нова с това което мисля по въпроса /за принципа на Райф лечението/ и там ще се събират както по-различните от неговите теоретични постановки, така и нещата които се правят практически.
Понеже в спора се ражда истината /но и хубавия бой също :lol: /, моля никой да не се засяга от различната гледна точка. Машината на Златко работи отлично - сам съм свидетел, и нямам намерение да го оспорвам. Просто искам да намерим по-бързодействащо, по-маломощно - но същевременно по-ефективно и по-просто нещо, както е било при оригиналната машина на д-р Райф съгласно някои източници. Ако не успеем - поне ще сме опитали :phil_24:
Последните постове касаещи виждането на Василатос и т.н. естествено ще бъдат преместени в новата тема.
Поздрави!
BUTTON_POST_REPLY