Съвсем най-общи :-)

BUTTON_POST_REPLY
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026
Регистриран наCOLON Нед Окт 28, 2012 6:11 pm

Re: Съвсем най-общи :-)

Мнение от caduceus »

Тук има огромно недоразумение. Нека поясня какво имам предвид, като отговоря на това което Филип каза в предния си пост:
.............
Появява се Кадуцеус по някое време и вместо да окуражи човека (имало е и обратните случаи естествено, но рядко ), обяснява какво е постигнал той в тази област.
Да. Така е. И никой не го отрича. Знанията и постиженията на Асен в областта са ненадминати.
Е? Как се чувства този човек след отговора?
Водещия в областта реално му казва: "Къде съм аз - къде си ти!"
(Най-пресния пример е от вчера - направената система от Джоко за климатика)
Постоянно прави сравнения между собствените си неща и тези на хората, сега пристъпващи в тази област, забравяйки, че и той е минал по този път.
Опитах се във времето да кажа това директно и без заобикалки - и с думите си за държането като професор и как ли още не. Но резултат нямаше.
Стремях се след такива сравнителни постове на Асен да окуража човека, но то е - "като след дъжд - качулка".
..................

Хора! Аз не искам да омаловажавам труда на никого, нито да го обиждам по какъвто и да е начин. Навил съм километри тел :lol: и не съм си чувствал пръстите след това от болка. Минах по този път и не го пожелавам на никого в такъв размер! Не е проблем да си поиграете и навиете няколко шнура 7х7 или направите стотина възела - проблем е че обикновения човек няма време, възможности и желание - камо ли разбиране да се занимава с това.
Поради горната причина аз се заех да подобря технологично дотолкова нещата, че всеки който има желание да притежава готово такова изделие, с максималните възможни /поне за момента/ параметри, да може да си го позволи на някаква минимална цена. Не може да е без цена - това противоречи на елементарната логика и живота ще изхвърли тази кауза зад борда - ако не веднага, то след известно време. Така, по този така да се нарече "стандартен" път ще има огромна възможност за разпространение на този тип устройства с полза за всички - както за хората, така и за природата. На практика неограничена.
Горното не изключва възможността всеки ентусиаст да си навива тел колкото душа му иска :) Но това е работа на дребно и няма да има значителна полза накрая за никого. В резултат излизат едни слаби изделия, с нестандартна конструкция /подобно на първите автомобили, сглобявани ръчно по мази и сайванти/ - и поради различното разбиране на изготовителите, с неспазвани елементарни особености на технологията. Т.е. с много, много брак - а и с обратен ефект понякога. Е, аз нямам време за това - искам да допринеса максимално за минималното време с което разполагам в тоя живот... Дано ме разбирате какво говоря :) Има начално училище, има и университет - както каза Филип. И няма как да се съберат в една сграда, така че нека си има два форума и който каквото си избере - а може и в двата естествено да пише и работи :hola:
Аз действам както животът ме е научил че е трябва, за да вървиш напред - като видя нещо ново в някаква посока, се стремя да го изведа до възможния максимум съгласно принципите които следвам за всичките си конструкции /вече ви ги споделих по-рано/. Не се обиждайте от това - нека всеки си работи както намери за добре и това да носи полза. Не е нужно да се стреляме като сме на различни позиции, в края на краищата всеки върви по своя път, но сме в една посока.
Така че - който има нужда от помощ за нещо, винаги може да ме потърси - но това не означава да спра да работя по моя начин и да се върна назад към телта и сферите от медна тръба :) Между другото, те са слаб усилвател и имат вече заместител с хиляди пъти повече мощ ;)
А, още нещо - не мога да пускам конструкциите си в подробности във форума, защото са предмет на патентна защита и договорености с партньорите ми. Така че просто вижте и ако се сети някой как са направени - да ги репликира със здраве :)
Успехи!

ПП
Спиридоне, на практика ми е изквърчало от главата това за научаването как се мери. Ти си от София, така че няма проблем като идвам някой път и ти си свободен, да направим една среща за един час и ще ти дам максимум информация за минимум време, та да остане само да се упражняваш. Нека е просто и лесно :) Извинявай, че съм забравил - нося много неща на главата си и ако случайно не се гътна скоро, за съжаление тенденцията е да се увеличават :lol: Тел. ми го знаеш, аз твоя също и ако си навит ще го направим.
Аватар
Спиридон
МненияCOLON 223
Регистриран наCOLON Съб Мар 15, 2014 1:38 pm

Мнение от Спиридон »

Разбирам. Ще съм ти наистина благодарен. :)
"Ако животът я беше научил на нещо, то бе, че има случаи, когато не трябва да се връщаш за чантата си, и други, когато трябва. Сега оставаше да я научи как да различава едните от другите." Почти безобидна, Дъглас Адамс
smsi-h
МненияCOLON 287
Регистриран наCOLON Пон Сеп 09, 2013 5:37 pm

Мнение от smsi-h »

Андреа Роси окончателно успя.

http://bls.blog.bg/politika/2014/11/28/ ... ia.1317676

http://ecat.com/inventor-andrea-rossi

Доклад върху наблюденията. http://www.sifferkoll.se/sifferkoll/wp- ... Submit.pdf

И един цитат от коментарите:
"Президент США Барак Обама предложил Китаю совместно разрабатывать генератор новой энергии – по технологии "холодного ядерного синтеза".
Об говорится в статье CNN, передает uainfo.
Журналисты авторитетнейшего телеканала утверждают, что предложение Белого дома стало ответом на газовый шантаж президента РФ Владимира Путина, который обещал Китаю дешевый газ.
Как выяснилось, на саммите Обама предложил Китаю производить генераторы, разработанные инженером Андреа Росси: устройство Е-САТ генерирует огромное количество теплоты, что подтвердила комиссия из 6 профессоров-физиков.
Появление генератора Е-САТ может кардинальным образом изменить энергетику всей планеты, в том числе разорить страны, добывающие углеводороды.
Все зависело от того, как США, получившие в свои руки генератор Росси, воспользуются им.
Оказывается, в составе делегации США Обама привез американо-китайского миллиардера Джей Ти Вона, который основал компанию Industrial Heat и перекупил у Андреа Росси все права на производство его генератора Е-САТ и на его продажу.
То есть, генератор Росси оказался под полным контролем правительства США.
На саммите АТЭК в Пекине Обама, оказывается, вытащил этот козырь и шмякнул на стол, какие слова и кому Обама при этом говорил, CNN не уточняет.
Тем не менее, известно, что состоялась встреча Джей Ти Вона с лидером КНР Си Цзиньпином. Стороны пришли к решению о создании специальной зоны в Баодин для промышленного выпуска этих генераторов по лицензии США.
В ближайшие годы в Китае начнется массовое производство генераторов Росси, и все гидро-, атомные, тепловые электростанции можно будет отправлять на пенсию.
Китай удовлетворит свою потребность в энергии."

Почна се... Студеният ядрен ситнез вече няма спиране.
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

Само да ти напомня, че индустриалните СЕ генератори на Доналд Лий Смит са купени в 48 различни разновидности от всички водещи технологично страни в света, включително Русия, САЩ, Китай, Бразилия и т.н. Те всички са различни /генераторите/ по конструкция, но ползват на практика един и същ ефект, наречен от Дон "локално нарушаване на околното магнитно поле", при което извличат чисто /студено/ електричество директно от генератора. Т.е. няма топлина, а направо ток, което е много по-удобно от устройството на Роси. Има подписани споразумения, за които Дон говори открито че не може да наруши и да разкрие цялата конструкция, затова дава само принципни положения и частично схема и снимки.
Нефтът е обречен като гориво независимо от топлогенератора на Роси, а на нас ни хвърлят прах в очите от над един век насам, защото Дон Смит не е единствен. Преди него са генераторът на Хари Периго /500 к.с./, Алфред Хъбард /35 квт/, Тесла /неизвестно точно колко, но щом е изгорил градската станция на Колорадо Спрингс с късо - значи не е малко/, Лестър Хендершот /авиационен генератор + двигател на ток, т.е. поне 100 квт./, Едуин Грей /над 100 квт./, Тариел Капанадзе /100 квт в Турция/ и чак накрая Дон Смит който убива рибата със голямата си установка с мощност над 1 мегават!!! Той няма по-малко устройство от 40 квт, като това за домашни цели е колкото куфар и е над 150 квт. Всичко може да се куплира като модули и да си правиш колкото ти душа иска ток :)
Така че Обама да си гледа работата, идеята им е САЩ да монополизират и тоя пазар с нещо трудно за правене в домашни условия като генератора на Роси, за да не излязат по-горните независими устройства на него и да отидат енергийните акули на кино от 6 до 5, както казвахме като деца :lol:
Поздрави!
sheki
МненияCOLON 301
Регистриран наCOLON Сря Май 15, 2013 9:21 pm
МестоположениеCOLON Златоград
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

И аз тъкмо четох новината от http://www.burgasnovinite.bg/Ruski-uche ... gaz-s.html процеса е спъван до сега и ще продължава да бъде докато не се открие начин да се монополизира...
sheki
МненияCOLON 301
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Ето и друга интересна новина https://bivol.bg/%D0%B1%D0%BD%D0%B1-%D0 ... D0%B1.html

БНБ отказва да провери източва ли се ПИБ! Сайта е претоварен има постоянно атаки , възможно е да работи бавно.
ascension
МненияCOLON 19
Регистриран наCOLON Пет Авг 30, 2013 8:28 pm

Мнение от ascension »

Във връзка с името на Хендершот (споменато от Асен) и следващото мнение споменаващо студения синтез прилагам два интересни линка :)

https://www.youtube.com/watch?v=h2JNynNT9Rg

http://olivie.blog.bg/hobi/2014/12/06/i ... a-.1320285

цитат от блога:
"СТЯ - Студена трансмутация на ядрата.
Генератор на Росси - генератор за студен ядрен синтез, послужил като детонатор на глобалната СТЯ. Време за активиране - август 2015г.
Кемтрейлс - разпръскване на гориво, генериращо СТЯ в основата на тераформирането и запалването на Земята. Наноалуминий и барий преди всичко.
Основна цел - превръщането на въглерод 12 във въглерод 5."
Аватар
caduceus
Site Admin
МненияCOLON 2026

Мнение от caduceus »

И в тези смутни времена, ние се разделяме и цепим на групички и доказваме кой е по-по-най... Българите май трябва да попаднем във военно време и да се бием на фронта, за да намерим общ език. Това е много тъжно, но ние винаги сме били народ от индивидуалисти и в това е надеждата!!! Каквото и да стане, имаме винаги няколко гениални и непризнати наяве човека, които могат ако не да премахнат, то поне да намалят в екстремни случаи проблемите на тази древна страна, раждаща герои и предатели в еднакви количества :) Аз лично познавам трима такива. Вероятно са в пъти повече, но си мълчат и работят на полза Роду. Да са ни живи и здрави :worship:
Т.нар. нечовеци просто не знаят с кого си имат работа :lol: Ние не сме американци, нито германци, нито руснаци. НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ!
sheki
МненияCOLON 301
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

трудно ще се отърсим от манталитета на премирение ..
sheki
МненияCOLON 301
CONTACTCOLON

Мнение от sheki »

Наблюдение на производство на топлинна енергия от устройство с реактор и на изотопни промени в горивото
http://www.sifferkoll.se/sifferkoll/wp- ... Submit.pdf
BUTTON_POST_REPLY