.............
Появява се Кадуцеус по някое време и вместо да окуражи човека (имало е и обратните случаи естествено, но рядко ), обяснява какво е постигнал той в тази област.
Да. Така е. И никой не го отрича. Знанията и постиженията на Асен в областта са ненадминати.
Е? Как се чувства този човек след отговора?
Водещия в областта реално му казва: "Къде съм аз - къде си ти!"
(Най-пресния пример е от вчера - направената система от Джоко за климатика)
Постоянно прави сравнения между собствените си неща и тези на хората, сега пристъпващи в тази област, забравяйки, че и той е минал по този път.
Опитах се във времето да кажа това директно и без заобикалки - и с думите си за държането като професор и как ли още не. Но резултат нямаше.
Стремях се след такива сравнителни постове на Асен да окуража човека, но то е - "като след дъжд - качулка".
..................
Хора! Аз не искам да омаловажавам труда на никого, нито да го обиждам по какъвто и да е начин. Навил съм километри тел

Поради горната причина аз се заех да подобря технологично дотолкова нещата, че всеки който има желание да притежава готово такова изделие, с максималните възможни /поне за момента/ параметри, да може да си го позволи на някаква минимална цена. Не може да е без цена - това противоречи на елементарната логика и живота ще изхвърли тази кауза зад борда - ако не веднага, то след известно време. Така, по този така да се нарече "стандартен" път ще има огромна възможност за разпространение на този тип устройства с полза за всички - както за хората, така и за природата. На практика неограничена.
Горното не изключва възможността всеки ентусиаст да си навива тел колкото душа му иска

Аз действам както животът ме е научил че е трябва, за да вървиш напред - като видя нещо ново в някаква посока, се стремя да го изведа до възможния максимум съгласно принципите които следвам за всичките си конструкции /вече ви ги споделих по-рано/. Не се обиждайте от това - нека всеки си работи както намери за добре и това да носи полза. Не е нужно да се стреляме като сме на различни позиции, в края на краищата всеки върви по своя път, но сме в една посока.
Така че - който има нужда от помощ за нещо, винаги може да ме потърси - но това не означава да спра да работя по моя начин и да се върна назад към телта и сферите от медна тръба

А, още нещо - не мога да пускам конструкциите си в подробности във форума, защото са предмет на патентна защита и договорености с партньорите ми. Така че просто вижте и ако се сети някой как са направени - да ги репликира със здраве

Успехи!
ПП
Спиридоне, на практика ми е изквърчало от главата това за научаването как се мери. Ти си от София, така че няма проблем като идвам някой път и ти си свободен, да направим една среща за един час и ще ти дам максимум информация за минимум време, та да остане само да се упражняваш. Нека е просто и лесно